Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze Ingrediente: 150gcăpşuni 100 g coacăze 5 ouă 140 g făină 190 g zahăr tos 70 g unt 320 ml lapte dulce un pliculeţ de cremă de vanilie instant zahăr vanilinat praf de copt sare două pliculeţe de gelatină mentă fistic migdale nucă măcinată Preparare: Tort cu căpşuni şi coacăze: Crema […]

Fursecuri trio

Fursecuri trio

Fursecuri trio Ingrediente: 350 g făină 160 g unt 120 g zahăr tos două ouă 50 g ciocolată albă 50 g ciocolată neagră o linguriţă de praf de copt esenţă de migdale esenţă de rom două pliculeţe de zahăr vanilinat sare migdale alune Preparare: Ciocolata albă şi cea neagră se topesc separat la bain-marie şi […]

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos Ingrediente: 75 g unt 350 g făină 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 4 ouă esenţă de migdale 50 g ciocolată neagră 50 g fulgi de cocos o conservă de ananas praf de copt sare zahăr vanilinat pudră de scorţişoară topping de caramel frişca mentă Preparare: Zahărul brun […]

retete

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Gaufre cu ciocolată şi cireşe Ingrediente: 8 gaufre 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g frişca 3 gălbenuşuri 50 g cacao 300 g cireşe 50 g zahăr tos pudră de scorţişoară lichior de ciocolată coajă de portocală rasă mentă decor din ciocolată frunze de sezon frişca Preparare: Ciocolata se taie în bucăţele mici […]

Croissante cu fructe

Croissante cu fructe Ingrediente: un pachet de foitaj 200 ml frişca 300 g zahăr tos 250 g prune o jumătate de pepene galben 250 g caise zahăr vanilinat esenţă de vanilie miere lichior de cafea pudră de scorţişoară un ou unt frişca fistic prăjit Preparare: Croissante cu fructe: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se […]

Prăjitură cu vişine şi cireşe

Prăjitură cu vişine şi cireşe Ingrediente: 500 g mascarpone 250 g brânză de vaci 250 ml frişca 125 ml iaurt 6 ouă 320 g zahăr tos 300 g vişine 300 g cireşe zahăr vanilinat 180 g făină o jumătate de linguriţă de sare 5 g gelatină mentă ulei compot de vişine şi de cireşe   […]

Gem de citrice

Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină 3 gălbenuşuri fierte un ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g migdale sare două linguri de apă zahăr brun un borcan cu gem de caise caise mentă Preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o […]

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan Ingrediente: două ouă 150 g zahăr tos 250 ml apă 500 g făină o linguriţă de praf de copt 6 linguri de cacao zahăr vanilat 300 g unt 300 g zahăr pudră esenţă de rom sare un baton de marţipan 150 g caise confiate mentă ulei 200 ml lapte Preparare: lntr-un castron […]

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis din: faina, unt, zahar tos, ciocolata alba, oua, iaurt, physalis, lamaie, praf de copt, sare, zahar vanilinat, scortisoara, esenta de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 450 g făină 150 g unt 200 g zahăr tos 300 g ciocolată albă 3 ouă 250 ml iaurt 250 g physalis o lămâie un pliculeţ […]

Cornulete delicioase de post

Cornuleţe cu gem de gutui

Cornuleţe cu gem de gutui din: unt, smantana, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, zahar vanilinat, gem de gutui, sare, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt 150 g smântână 100 g zahăr tos două ouă un pliculeţ cu praf de copt o lămâie 500 g făin două pliculeţe cu zahăr […]

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni din: zahar, miez de nuca, ulei, cacao, faina, capsuni, gem, sare, praf de copt, frisca, menta, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g zahăr tos 250 g miez de nucă 175 ml ulei 3 linguri de cacao 500 g făină 3 ouă 500 g căpşuni 5 linguri de gem de căpşuni […]

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite Ingrediente: un kilogram făină 50 g drojdie 350 ml lapte dulce 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei două linguri de pudră de cacao o linguriţă de sare o jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom ciocolată albă ciocolată neagră fructe confiate Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin lapte […]

Inima dulce

Inimă dulce

Inimă dulce Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge […]

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă Ingrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune Preparare: Untul se pune într-un vas […]

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe Ingrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte dulce Preparare: Untul […]

Biscuiti simpli glazurati 

Biscuiţi cu rozmarin

Biscuiţi cu rozmarin din: unt, coaja de lamaie, oua, smantana, faina, parmezan, cascaval, zahar, rozmarin, seminte de chimen, praf de copt, piper.   Ingrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de zahăr două […]

Bombonele cu fulgi de cocos 

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja […]

Prăjitură Tiramisu

Prăjitură Tiramisu – este unul dintre cele mai iubite deserturi italiene, celebru în întreaga lume pentru textura sa cremoasă și gustul său bogat și complex. Combinația de cafea puternică, mascarpone fin și un strop de lichior, de obicei Marsala sau Amaretto, face din tiramisu o adevărată delicatesă. Acest desert stratificat nu numai că este un […]

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin Ingrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca Preparare: Pesmetul se […]

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca Ingrediente: Intr-un vas mai mare se […]

Portocale umplute cu orez

Portocale umplute

Portocale umplute Ingrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare   Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet […]

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere Ingrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6 pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă   Preparare: Intr-un bol […]

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată Ingrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un […]

Dulce cu piure de castane

Dulce cu piure de castane din: faina, dorjie, ulei, lapte, zahar, piure de castane, miez de nuca, zahar, portocala, sare, esenta de vanilie, frisca, fructe.   Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri […]

Tort de ciocolata cu crema de smantana

Ciocolată cu cremă de branză

Ciocolată cu cremă de branză Ingrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon   Preparare: Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi […]

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie Preparare: Mierea […]

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă Ingrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon Preparare: Intr-un vas […]

Inghetata cu foi de napolitana

Tortuleţe cu ingheţată

Tortuleţe cu ingheţată Ingrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, […]

Crema de vanilie cu zmeura

Cremă de vanilie cu castane

Cremă de vanilie cu castane Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din compot Preparare: Intr-o oală se pune o […]

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide Ingrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele […]

Tartine cu susan, crab si avocado

Sandviş cu frişca şi căpşuni

Sandviş cu frişca şi căpşuni Ingrediente: 250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun zahăr vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g căpşuni 150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon Preparare: Migdalele se amestecă bine cu […]

Tarte cu migdale şi cocos

Tarte cu migdale şi cocos

Tarte cu migdale şi cocos Ingrediente: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g migdale 50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate scorţişoară Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca […]