Tartă cu piersici

Tartă cu piersici şi lămaie

Tartă cu piersici şi lămaie Ingrediente: 350 g făină 170 g zahăr tos 200 g unt două ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie sare 300 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan cu compot de piersici 4 piersici miere pudră de scorţişoară mentă Preparare: Intr-un castron se pun […]

Gogoşi

Gogoşi din: margarina, zahar, lapte, ou, nucsoara, faina, praf de copt, sare, zahar pudra, ulei. Ingrediente: 3 linguri de margarină 125 g zahăr un ou 150 ml lapte o linguriţă de nucşoară rasă 300 g făină 5 linguriţe de praf de copt un vârf de cuţit de sare zahăr pudră ulei Preparare: Gogoşi: mixează margarina […]

Bienenstich

Bienenstich

Bienenstich Ingrediente: 250 g unt 150 g zahăr 100 g miere de albine o esenţă mică de vanilie (sau două-trei pliculeţe de zahăr vanilinat) 4 albuşuri 4 gălbenuşuri 500 g făină albă pentru patiserie un pliculeţ cu praf de copt un praf de sare Pentru umplutură: 250 g alune şi migdale măcinate 125 g zahăr […]

Budincă de cireşe

Budincă de cireşe

Budincă de cireşe Ingrediente: un plic cu praf de bu­dincă 400 ml lapte două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g cireşe sau vişine 50 g mere uscate 3 linguri de sirop de cireşe o linguriţă de esenţă de vanilie 50 g miez de nucă Preparare: Intr-o oală se amestecă praful de budincă împreună cu laptele. […]

Desert cu piersici

Piersici

Piersici Ingrediente: 450 g făină 200 ml smântână un ou 250 g zahăr 50 g unt o linguriţă de bicarbonat de amoniu 30 g cacao 30 ml rom 100 g nuci 200 g unt   Preparare: Se iau: 450 g făină, 200 ml smântână, un ou, 100 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă de […]

Steluţe dulci

Steluţe dulci

Steluţe dulci Ingrediente: 400 g făină 250 g unt 3 ouă 120 g zahăr pudră 100 g caise uscate 100 g nuci caju 50 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt piper alb un vârf de linguriţă de pudră de cardamon două linguri de pudră de scorţişoară sare gem de caise Preparare:   Untul […]

Spuma de mere

Prăjituri cu frişca şi prune

Prăjituri cu frişca şi prune Ingrediente: 300 ml apă 120 g unt 170 g făină 4 ouă 400 ml lapte un plic budincă de cio­colată din comerţ 300 ml frişca 300 g prune esenţă de migdale cafea solu­bilă sare ghimbir ras pudră de scorţişoară Preparare: Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic, se amestecă […]

Jeleu de vin cu prune

Jeleu de vin cu prune

Jeleu de vin cu prune Ingrediente: un litru vin alb dulce o portocală 4 prune 200 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară o steluţă de anason 30 g gelatină ali­mentară un fir de mentă iaurt frişca Preparare: Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o […]

Rulada rece

Ruladă dulce

Ruladă dulce Ingrediente: 6 ouă 160 g făină 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 3 linguri de cacao 170 g zahăr tos amidon alimentar zahăr vanilinat esenţă de vanilie 50 g cio­colată neagră sare şerbet roz bomboane pentru decor lychees ulei frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, i […]

Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze Ingrediente: 150gcăpşuni 100 g coacăze 5 ouă 140 g făină 190 g zahăr tos 70 g unt 320 ml lapte dulce un pliculeţ de cremă de vanilie instant zahăr vanilinat praf de copt sare două pliculeţe de gelatină mentă fistic migdale nucă măcinată Preparare: Tort cu căpşuni şi coacăze: Crema […]

Fursecuri trio

Fursecuri trio

Fursecuri trio Ingrediente: 350 g făină 160 g unt 120 g zahăr tos două ouă 50 g ciocolată albă 50 g ciocolată neagră o linguriţă de praf de copt esenţă de migdale esenţă de rom două pliculeţe de zahăr vanilinat sare migdale alune Preparare: Ciocolata albă şi cea neagră se topesc separat la bain-marie şi […]

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos Ingrediente: 75 g unt 350 g făină 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 4 ouă esenţă de migdale 50 g ciocolată neagră 50 g fulgi de cocos o conservă de ananas praf de copt sare zahăr vanilinat pudră de scorţişoară topping de caramel frişca mentă Preparare: Zahărul brun […]

retete

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Gaufre cu ciocolată şi cireşe Ingrediente: 8 gaufre 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g frişca 3 gălbenuşuri 50 g cacao 300 g cireşe 50 g zahăr tos pudră de scorţişoară lichior de ciocolată coajă de portocală rasă mentă decor din ciocolată frunze de sezon frişca Preparare: Ciocolata se taie în bucăţele mici […]

Croissante cu fructe

Croissante cu fructe Ingrediente: un pachet de foitaj 200 ml frişca 300 g zahăr tos 250 g prune o jumătate de pepene galben 250 g caise zahăr vanilinat esenţă de vanilie miere lichior de cafea pudră de scorţişoară un ou unt frişca fistic prăjit Preparare: Croissante cu fructe: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se […]

Prăjitură cu vişine şi cireşe

Prăjitură cu vişine şi cireşe Ingrediente: 500 g mascarpone 250 g brânză de vaci 250 ml frişca 125 ml iaurt 6 ouă 320 g zahăr tos 300 g vişine 300 g cireşe zahăr vanilinat 180 g făină o jumătate de linguriţă de sare 5 g gelatină mentă ulei compot de vişine şi de cireşe   […]

Gem de citrice

Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină 3 gălbenuşuri fierte un ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g migdale sare două linguri de apă zahăr brun un borcan cu gem de caise caise mentă Preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o […]

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan Ingrediente: două ouă 150 g zahăr tos 250 ml apă 500 g făină o linguriţă de praf de copt 6 linguri de cacao zahăr vanilat 300 g unt 300 g zahăr pudră esenţă de rom sare un baton de marţipan 150 g caise confiate mentă ulei 200 ml lapte Preparare: lntr-un castron […]

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis din: faina, unt, zahar tos, ciocolata alba, oua, iaurt, physalis, lamaie, praf de copt, sare, zahar vanilinat, scortisoara, esenta de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 450 g făină 150 g unt 200 g zahăr tos 300 g ciocolată albă 3 ouă 250 ml iaurt 250 g physalis o lămâie un pliculeţ […]

Cornulete delicioase de post

Cornuleţe cu gem de gutui

Cornuleţe cu gem de gutui din: unt, smantana, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, zahar vanilinat, gem de gutui, sare, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt 150 g smântână 100 g zahăr tos două ouă un pliculeţ cu praf de copt o lămâie 500 g făin două pliculeţe cu zahăr […]

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni din: zahar, miez de nuca, ulei, cacao, faina, capsuni, gem, sare, praf de copt, frisca, menta, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g zahăr tos 250 g miez de nucă 175 ml ulei 3 linguri de cacao 500 g făină 3 ouă 500 g căpşuni 5 linguri de gem de căpşuni […]

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite Ingrediente: un kilogram făină 50 g drojdie 350 ml lapte dulce 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei două linguri de pudră de cacao o linguriţă de sare o jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom ciocolată albă ciocolată neagră fructe confiate Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin lapte […]

Inima dulce

Inimă dulce

Inimă dulce Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge […]

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă Ingrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune Preparare: Untul se pune într-un vas […]

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe Ingrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte dulce Preparare: Untul […]

Biscuiti simpli glazurati 

Biscuiţi cu rozmarin

Biscuiţi cu rozmarin din: unt, coaja de lamaie, oua, smantana, faina, parmezan, cascaval, zahar, rozmarin, seminte de chimen, praf de copt, piper.   Ingrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de zahăr două […]

Bombonele cu fulgi de cocos 

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja […]

Prăjitură Tiramisu

Prăjitură Tiramisu – este unul dintre cele mai iubite deserturi italiene, celebru în întreaga lume pentru textura sa cremoasă și gustul său bogat și complex. Combinația de cafea puternică, mascarpone fin și un strop de lichior, de obicei Marsala sau Amaretto, face din tiramisu o adevărată delicatesă. Acest desert stratificat nu numai că este un […]

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin Ingrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca Preparare: Pesmetul se […]

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca Ingrediente: Intr-un vas mai mare se […]

Portocale umplute cu orez

Portocale umplute

Portocale umplute Ingrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare   Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet […]

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere Ingrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6 pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă   Preparare: Intr-un bol […]

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată Ingrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un […]