Dulce cu piure de castane

Dulce cu piure de castane din: faina, dorjie, ulei, lapte, zahar, piure de castane, miez de nuca, zahar, portocala, sare, esenta de vanilie, frisca, fructe.   Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri […]

Tort de ciocolata cu crema de smantana

Ciocolată cu cremă de branză

Ciocolată cu cremă de branză Ingrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon   Preparare: Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi […]

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie Preparare: Mierea […]

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă Ingrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon Preparare: Intr-un vas […]

Inghetata cu foi de napolitana

Tortuleţe cu ingheţată

Tortuleţe cu ingheţată Ingrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, […]

Crema de vanilie cu zmeura

Cremă de vanilie cu castane

Cremă de vanilie cu castane Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din compot Preparare: Intr-o oală se pune o […]

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide Ingrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele […]

Tartine cu susan, crab si avocado

Sandviş cu frişca şi căpşuni

Sandviş cu frişca şi căpşuni Ingrediente: 250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun zahăr vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g căpşuni 150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon Preparare: Migdalele se amestecă bine cu […]

Tarte cu migdale şi cocos

Tarte cu migdale şi cocos

Tarte cu migdale şi cocos Ingrediente: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g migdale 50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate scorţişoară Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca […]

Biscuiti aromati cu migdale

Biscuiţi cu zahăr şi migdale

Biscuiţi cu zahăr şi migdale Ingrediente: 280 g unt 250 g zahăr pudră de cardamom 4 ouă 500 g făină sare două linguri de zahăr brun zahăr vanilinat jumătate de pliculeţ de praf de copt 50 g fulgi de migdale pudră de scorţişoară esenţă de migdale coajă de lămâie Preparare: Trei ouă se amestecă bine […]

Tort cu fructe

Tort cu fructe

Tort cu fructe Ingrediente: 300 g făină două ouă 200 g zahăr tos 450 ml lapte 50 ml ulei zahăr vanilinat 10 g drojdie un kg mere un borcan de compot de piersici un borcan de compot de pere cireşe confiate coacăze roşii sare un plic cremă de vanilie Preparare: Merele se spala, se dau […]

Rulada cu crema de lamaie si stafide

Ruladă cu lămie si cocos

Ruladă cu lămie si cocos Ingrediente: 300 g fulgi de porumb două ouă 150 g zahăr tos două lămâi 35 g unt 200 ml frişca două-pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de cuţit de sare 50 g fructe confiate 200 g nucă de cocos rahat fructe din dulceaţă Preparare: Intr-un vas se mixează ouăle cu […]

Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine Ingrediente: 350 g unt 320 g zahăr tos 6 ouă 100 g ciocolată albă un borcan mare de compot de vişine un pliculeţ praf de copt esenţă de vanilie două pliculeţe zahăr vanilinat 80 g zahăr pudră sare o lămâie frişca sirop de vişine Preparare: Vişinele se scot din borcan, se curăţă […]

Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri cu nuci pecan din: albusuri, nuci pecan, zahar, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 2 albuşuri 100 g nuci pecan măcinate 150 g zahăr un pic de sare zeama de la 1lămâie 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie unt pentru tava de copt 40 de bucăţi de nuci pecan pentru […]

Cornuleţe de post

Corn cu gem de caise

Corn cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 250 g zahăr pudră o lămâie 75 ml apă rece un ou 50 g lapte praf un borcan de gem de caise 100 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie praf de copt fructe confiate Preparare: Intr-un vas […]

Smochine trase in ciocolata

Ruladă cu smochine

Ruladă cu smochine Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr tos 3 linguri de făină cacao 20 g unt 400 ml frişca 200 g ciocolată neagră 50 g smochine 50 g miezuri de nucă sare zahăr vanilinat o sticluţă cu esenţă de rom unt şi făină pentru tavă lichior de ciocolată Preparare: Gălbenuşurile se separă de […]

Bezele cu zmeură si friscă

Bezele cu zmeură si friscă

Bezele cu zmeură si friscă din: albusuri, zahar pudra, sare, frisca, intaritor de frisca, zahar vaniat, zmeura, sos de zmeura, ciocolata cu lapte, ciocolata alba. Ingrediente: 3 albuşuri 125 g zahăr pudră un pic de sare în plus: 400 g frişca 2 pliculeţe cu întăritor de frişca 2 pacheţele cu zahăr vanilat 1 mână de […]

Fondue de ciocolată cu mentă

Fondue de ciocolată cu mentă

Fondue de ciocolată cu mentă din: ciocolata neagra, cacao, frisca, lapte, portocale, menta, foi de tort, crema de ciocolata, scortisoara, piper, boia iute, din alb demidulce.   Ingrediente: 350 g ciocolată neagră cacao 600 ml frişca 450 ml lapte dulce 4 portocale mentă verde un pachet foi de tort un plic cu cremă de ciocolată […]

Tort de iarnă cu fructe exotice

Tort de iarnă cu fructe exotice

Tort de iarnă cu fructe exotice Ingrediente: 8 ouă 8 linguri de făină 8 linguri de zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie (coaja rasă şi zeama) praf de copt 70 g stafide albe 1 cutie mare compot de ananas 4 kiwi 2 banane 3 mandarine frişca Mod de preparare: In prima zi, pregăteşte blatul. […]

Prăjitură cu cafea

Prăjitură cu cafea

Prăjitură cu cafea Ingrediente: 500 g făină 155 g unt 150 g zahăr tos cafea măcinată două ouă o bucată mango miere esenţă de vanilie praf de copt două linguri de zahăr brun sare coaja rasă de la o lămâie un plic cu sos de vanilie lapte dulce frişca Preparare: Sosul de vanilie se prepară […]

Prăjitură cu portocale

Prăjitură cu portocale

O reteta de prajitura cu portocale din: banane, portocale, faina, zahar tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, lamaie, sos de zmeura, pere si compot de ananas. Ingrediente: două banane două portocale 300 g făină 240 g zahăr tos două ouă praf de copt 125 ml lapte dulce 100 g unt sare zahăr vanilinat […]

Orez cu lapte şi căpşune

Orez cu lapte şi căpşune

Orez cu lapte şi căpşune Ingrediente: 200 g orez 300 g zahăr tos un litru lapte dulce 500 g căpşune 400 g îngheţată de căpşune 100 g fistic 200 ml sirop de căpşune sare 200 ml frişca lichidă 50 g ciocolată albă un beţişor de scorţişoară mentă lichior de căpşune Preparare: Ciocolata albă se rupe […]

retete

Tort festiv de frişca impodobit cu perle

Tort festiv de frişca impodobit cu perle din: oua, zahar, faina, amidon, sochine, vin rosu, frisca, gelatina, ciocolata. Ingrediente: Blat: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 20 g amidon. Umplutură: 12 smochine proaspete 300 ml vin roşu 80 g zahăr 300 ml frişca 8 foi de gelatină albă Cremă : 300 g frişca […]

Ruladă cu mac

Ruladă cu mac şi marţipan

Ruladă cu mac şi marţipan Ingrediente: 500 g făină 275 ml lapte dulce 5 ouă, 200 g zahăr tos 100 g unt 25 g drojdie sare 100 g marţipan 400 g mac două linguri de miere sare esenţă de rom zahăr vanilinat coajă de lămîie coajă de portocală fistic Preparare: Intr-un castron se dizolvă drojdia […]

Salată de fructe cu ciocolata

Salată de fructe cu ciocolata Ingrediente: 400 g făină 3 ouă praf de copt 100 g unt 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare un pepene galben 4 mamdarine două portocale mentă frişca cremă de vanilie Preparare: Făina cernută se pune într-un vas, se […]

Turta dulce de Brasov

Turte dulci cu dovleac

Turte dulci cu dovleac Ingrediente: 300 g zahăr tos 130 g unt două ouă două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de bicarbonat 300 g făină 300 g dovleac pentru plăcintă o lămâie 250 g zahăr pudră 100 g nucă un vârf de cuţit cu sare scorţişoară nucşoară Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se […]

Tort cu pufarine

Tort cu pufarine Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 linguri de cacao praf de copt 500 ml frişca 500 g brânză de vaci sau ricotta 100 g pufarine colorate zahăr vanilinat sare 100 g fructe confiate 5 g gelatină ulei două portocale Preparare: Tort cu pufarine: […]

Moş Crăciun din turtă dulce

Moş Crăciun din turtă dulce

Moş Crăciun din turtă dulce Ingrediente: 125 g miere lichidă 60 g zahăr 50 g unt 250 g făină câte 2 linguriţe de praf de ghimbir şi de scorţişoară câte 1 de linguriţă de praf de anason şi de cuişoare putină sare câte 1 de linguriţă de amoniac şi sare fină albă 50 g coajă […]

Turtă dulce tradiţională

Steluţe si mănuşi

Steluţe si mănuşi Steluţe (40buc): Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 1 ou 150 g zahăr 200 g unt coaja rasă de la 1 lămâie câte un vârf de cuţit de scorţişoară şi anason stelat făină pentru întins 200 g jeleu de gutui zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Faci un aluat din […]

Crema de pere cu gris

Pere cu cremă de castane

Pere cu cremă de castane Ingrediente: 400 g castane din conservă opt pere 300 ml lapte dulce 200 ml frişca o linguriţă de pudră de scorţişoară 4 linguri de miere o lămâie o portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de vin alb 250 g ricotta Preparare: Castanele se taie mărunt şi se pun […]

retete

Desert cu Sherry si fructe

Desert cu Sherry si fructe Ingrediente: 1 foaie subţire de tort mic 600 ml lapte 2 ouă 2 gălbenuşe 2 linguriţe de zahăr pudră 2 batoane de vanilie 150 ml sherry (sau brandy ori vin de porto) 200 g dulceaţă de zmeură fructe de pădure sau căpşuni 300 g frişcă o linguriţă de unt compot […]

retete

Prăjitură cu branză si ciocolată

Prăjitură cu branză si ciocolată Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3 ouă 5 linguri de făină 90 g zahăr pudră 60 g zahăr tos 3 linguri de cacao 50 g ciocolată rasă 25 g unt 6 foi de gelatină zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt esenţă de […]