Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci Ingrediente: 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă 350 g făină 150 g miezuri de nucă 100 g gem de prune 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de linguriţă de sare fructe confiate frişca Preparare: Untul moale se mixează împre ună cu zahărul tos, două pliculeţe […]

Minitort cu coacăze

Minitort cu coacăze

Minitort cu coacăze Ingrediente: un kg biscuiţi rotunzi 150 g zahăr 300 ml lapte 200 g ciocolată neagră 100 g unt cacao esenţă de rom 50 g muguri de pin sos de vanilie topping de căpşuni 200 g coacăze alune zahăr vanilinat coajă de portocală mentă cafea instant Preparare: lntr-o cratiţă se pun la fiert […]

Cremă cu gutui şi fistic

Cremă cu gutui şi fistic din: gutui, frisca, amidon, unt, zahar, scortisoara, fistic, rom, biscuiti.   Ingrediente: 5 gutui 250 ml frişca 4 linguri de amidon 50 g unt 150 g zahăr tos o linguritţă de pudră de scorţişoară 50 g fistic o lingură de rom biscuiţi cu cacao   Preparare Cremă cu gutui şi […]

Tort cu pere şi frişca

Tort cu pere şi frişca

Tort cu pere şi frişca din: oua, zahar tos, faina, praf de copt, gelatina, compot de pere, para, frisca, sirop de capsune. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 100 g făină 1 linguriţă de praf de copt 10 g gelatină 30 g amidon un borcan de compot de pere o pară 500 ml frişca […]

Gogosi turnate cu prune

Prăjitură cu scorţişoară

Prăjitură cu scorţişoară Ingrediente: 400 g zahăr tos 100 g unt 3 ouă 150 ml lapte bătut 3 linguri de cacao 550 g făină praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară un borcan de compot de caise ciocolată neagră frişca Preparare: Caisele se scot din sirop, se […]

Tarta cu prune

Budincă de vin cu afine

Budincă de vin cu afine Ingrediente: 200 g zahăr tos un ou 500 ml lapte dulce 10 g gelatină 300 g afine două pliculeţe cu zahăr vanilinat biscuiţi cu susan 100 ml frişca Preparare: Afinele se mixează şi se trec printr-o sită, iar piureul obţinut se ţine la rece. Gelatina se înmoaie cu puţin lapte, […]

Tartă cu struguri

Tartă cu struguri şi migdale

Tartă cu struguri şi migdale Ingrediente: 220 g făină 180 g zahăr tos 115 g unt două ouă 450 ml lapte dulce 10 g gelatină un plic de jeleu de lămâie o lămâie 500 g struguri negri un plic de budincă de lămâie un vârf de cuţit de sare 50 g fulgi de migdale 50 […]

Brioşe cu gutui şi nuci

Brioşe cu gutui şi nuci – reprezintă o alegere delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei. Combinația de gutui, cu aroma lor dulce-acrișoară, și nucile crocante adaugă o textură interesantă și un gust bogat acestor brioșe. Aceste fructe de toamnă, adesea subapreciate, sunt un ingredient excelent în deserturi datorită profilului […]

retete

Prajitura frageda

Prajitura frageda Ingrediente: 2 ouă 7 linguri cu zahăr 7 linguri cu ulei 7 linguri cu lapte 1 praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă: 300 g zahăr 4 linguri cu făină 5 linguri cu cacao 1 l lapte 100 g ciocolată 100 g margarina Preparare: Bate bine ouăle cu zahărul, laptele şi uleiul. […]

Biscuiţi cu fructe confiate

Biscuiţi cu fructe confiate

Biscuiţi cu fructe confiate Ingrediente: 3 ouă 275 g zahăr tos 150 g unt o linguriţă de pudră de scorţişoară 1 linguriţă de esenţă de migdale 500 g făină două linguriţe de praf de copt 50 g migdale 100 g fructe confiate Sare fructe de sezon     Preparare: Intr-un vas se amestecă untul topit […]

Prăjitură cu kiwi şi migdale

Prăjitură cu kiwi şi migdale

Prăjitură cu kiwi şi migdale Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 250 g făină 180 ml lapte 500 ml frişca 150 g nucă de cocos 5 kiwi 100 g migdale 100 ml ulei 3 linguri de cacao sare o lingură de esenţă de rom un pliculeţ praf de copt unt sos de ciocolată scorţişoară […]

Tarta cu mere si vin

Tarta cu mere si vin

Tarta cu mere si vin Ingrediente 1 kg mere 2 linguri cu unt 100g zahăr 1 ou 2 pliculeţe cu zahăr vanilat Pentru aluat: 250 făină 125 g unt 75 g zahăr 60 ml vin alb sare     Mod de preparare: Intr-un castron, frământă făina cu untul tăiat cubuleţe, zahărul, vinul şi un praf […]

Prajitura Patratel unsuros sudic

Patratele cu frisca

Patratele cu frisca Ingrediente: 100 g ciocolată Pentru blat: 50 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 200 g ciocolată 200 g margarina 200 g făină l plic cu praf de copt 3 ouă Pentru cremă: 4 foi de gelatină 750 ml frişca 75 ml sirop de mentă 25 g zahăr Preparare: Amestecă făina […]

retete

Tort de mere cu blat de nuci

Tort de mere cu blat de nuci din: oua, nuci, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lichior de migdale, mere, frisca.   Ingrediente 4-6 ouă 6 linguri de nuci măcinate 8 linguri de zahăr de esenţă de vanilie 8 linguri de făină coaja rasă de la o lămâie zeama de la o lămâie 4 […]

Negresa cu alune

Negresa cu alune

O reteta delicioasa de negresa cu alune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina si nuca de cocos. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 100 g unt 250 g zahăr 2 ouă 100 g alune 150 g făină 100 g nucă de cocos preparare: Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie împreună cu untul şi zahărul. […]

Rig Jancsi

Rig Jancsi

Rig Jancsi din: oua, zahar tos, faina, cacao, frisca, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr tos 100 g făină 70 g cacao 500 ml frişca 50 g zahăr pudră 100 g ciocolată. Preparare: Se pune hârtie de copt într-o tavă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă, treptat, zahărul tos. Gălbenuşurile se amestecă […]

Prajitura cu branza si mere

Prajitura cu branza si mere

Prajitura cu branza si mere Ingrediente: Pentru umplutură: 2 ouă 3 linguri de zahăr pudră 2 pliculeţe de zahăr vanilat 6 mere 150 g de brânză dulce 2 linguriţe de făină Pentru aluat: 200 g de făină 75 g zahăr 100 g unt sau marga¬rina unt şi făină pentru tapetat tava Preparare: Se freacă untul […]

Turnuletul apetisant

Turnuletul apetisant

Turnuletul apetisant Ingrediente: 500 g prune 3 oua 100 g zahar 250 g mascarpone 100 ml frisca 2 fiole cu esenta de rom 100 ml sirop de fructe Preparare: Mixează gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă mascarpone şi esenţa de rom. Adaugă apoi albuşurile şi frişca bătute separat. Lasă la rece 3 ore. Spală prunele, taie-le pe […]

Galuste cu miere si scortisoara

Galuste cu miere si scortisoara

Galuste cu miere si scortisoara Ingrediente: 300 g făină 1 ou şi un pic de apă 40 g margarina 50 g miere polifloră 150 ml lapte 3 linguri zahăr praf 2 linguriţe scorţişoară 1 praf de sare în găluşte Preparare: Din făină, ou şi apă se face un aluat din care se modelează găluştele. După […]

Tort de mere cu crusta de nuci

Tort de mere cu crusta de nuci

Tort de mere cu crusta de nuci Ingrediente 6 ouă 12 linguri de zahăr 7 linguri de făină 50 g unt topit esenţă de vanilie sare coaja de la o lămâie 10 mere 150 g de nuci 1 lingură de miere Preparare: Se pregăteşte pentru inceput tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt […]

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune Ingrediente: 500 g prune 1 pachet margarina 3 oua 1 cana cu zahar 300-350 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat 1 praf de copt 1 cana de lapte     Preparare: Taie prunele pe jumătate şi indepârteazâ-le sâmburii. Freacă margarina cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile, după care toarnă treptat laptele, praful de […]

Prune in aluat

Prune in aluat

Prune in aluat Ingrediente: 500 g prune ulei Pentru aluat: 180 g faina 3 oua 500 ml lapte 1 plic praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Pentru sos caramel 1 lingura unt 100 g zahar 250 g frisca Preparare: Din făină, ouă, lapte, zahăr vanilat şi praf de copt pregăteşte un aluat ca pentru […]

Tort de post

Tort multicolor

Tort multicolor Ingrediente: 150 g pişcoturi tari 125gunt 300 g zmeură 300 g mure 9 foi de gelatină 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri cu suc de lămâie 300 ml frişca 2 albuşuri Pentru glazură: 200 g amestec de fructe roşii 2 pliculeţe cu gelatină roşie   Preparare: […]

Sarlota aromata

Sarlota aromata – un desert sofisticat, caracterizat printr-o textură fină și o combinație delicioasă de arome. De obicei, este preparată din ingrediente precum piure de fructe, budincă sau mousse, care sunt așezate într-un recipient sau formă, adesea căptușită cu pișcoturi sau biscuiți. Ingrediente: 750 ml frişca lichidă 200 g frişca 1 baton de vanilie 75 […]

Tarta de branza cu cirese

Tarta de piersici si branza

Tarta de piersici si branza Ingrediente: pentru aluat: 300 g fâinâ 3 linguri de zahâr 1 praf de copt 1 ou 100 g unt sare pentru umplutură: 500 g branzâ proaspăta 100 g zahâr pudră vanilat 1 gălbenuş 800 g piersici 1 -2 linguri de zahâr pudra pentru ornat 2 linguri de nuci tăiate mărunt […]

Prajitura cu mure si piersici

Prăjitură cu branză, capsuni si mure

Prăjitură cu branză, capsuni si mure din: faina, zahar, sare, galbenusuri, unt, albusuri, branza dulce, baton de vanilie, budinca de vanilie, lapte de cocos, capsuni, mure, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 65 g zahăr 1 vârf de sare 2 gălbenuşuri 100 g unt Pentru umplutură: 2 albuşuri 120 g zahăr […]

Brioşe cu scortisoara

Brioşe cu scortisoara

Brioşe cu scortisoara Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 150 g zahăr 200 g iaurt 300 g făină 1 lingură scorţişoară 1 pacheţel praf de copt 2 linguri stafide. Preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul şi untul până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă restul ingredientelor: iaurtul, scorţişoara şi stafidele. Se amestecă uşor. Făina […]

Tort fin de şampanie

O reteta delicioasa de tort fin de sampanie din: foi de aluat, albus, zahar, foite de gelatina, capsuni, suc si coaja de lamaie, sampanie, frisca si glazura alba. Ingrediente: 4 foi de aluat (300 g) 1 albuş 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 750 g căpşuni sucul şi coaja de la 1 lămâie 250 […]

Ciocolata alba cu zeama de lamaie

Spumă albă

Spumă albă Ingrediente: 125 ml frişca 1 albuş 125 g ciocolată albă 20 vafe simple sau cu ciocolată 2 linguri fulgi de ciocolată albă 1 lingură praf de cacao Preparare: Bateţi frişca bine. Bateţi albuşul până se întăreşte şi încorporaţi mai întâi ciocolata topită, apoi frişca. Umpleţi spuma obţinută în vafe şi lăsaţi-le cea. 1 […]

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou. Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt […]

Plăcintă cu branză si caise

Plăcintă cu branză si caise

Plăcintă cu branză si caise Ingrediente: 300 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 525 ml lapte 220 g zahăr coaja rasă de la 1 portocală sare 220 g unt 5ouă 1 pachet budincă de vanilie 100 ml suc de portocală 500 g brânză dulce de vaci 3 cutii caise (a 425 ml) 15 g amidon […]

Budinca insiropata

Budinca insiropata

Budinca insiropata Ingrediente: 1 cutie cu cocteil de fructe roşii 10 linguri cu zahăr 6 ouă 6 linguri cu griş 1 1 lapte sare Preparare: Intr-o crăticioară arde 4 linguri cu zahăr. Tapetează apoi fundul şi pereţii crăticioarei cu zahărul caramelizat. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare şi restul de zahăr. Presară apoi […]