Tarta de branza cu cirese

Tarta de piersici si branza

Tarta de piersici si branza Ingrediente: pentru aluat: 300 g fâinâ 3 linguri de zahâr 1 praf de copt 1 ou 100 g unt sare pentru umplutură: 500 g branzâ proaspăta 100 g zahâr pudră vanilat 1 gălbenuş 800 g piersici 1 -2 linguri de zahâr pudra pentru ornat 2 linguri de nuci tăiate mărunt […]

Prajitura cu mure si piersici

Prăjitură cu branză, capsuni si mure

Prăjitură cu branză, capsuni si mure din: faina, zahar, sare, galbenusuri, unt, albusuri, branza dulce, baton de vanilie, budinca de vanilie, lapte de cocos, capsuni, mure, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 65 g zahăr 1 vârf de sare 2 gălbenuşuri 100 g unt Pentru umplutură: 2 albuşuri 120 g zahăr […]

Brioşe cu scortisoara

Brioşe cu scortisoara

Brioşe cu scortisoara Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 150 g zahăr 200 g iaurt 300 g făină 1 lingură scorţişoară 1 pacheţel praf de copt 2 linguri stafide. Preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul şi untul până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă restul ingredientelor: iaurtul, scorţişoara şi stafidele. Se amestecă uşor. Făina […]

Tort fin de şampanie

O reteta delicioasa de tort fin de sampanie din: foi de aluat, albus, zahar, foite de gelatina, capsuni, suc si coaja de lamaie, sampanie, frisca si glazura alba. Ingrediente: 4 foi de aluat (300 g) 1 albuş 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 750 g căpşuni sucul şi coaja de la 1 lămâie 250 […]

Ciocolata alba cu zeama de lamaie

Spumă albă

Spumă albă Ingrediente: 125 ml frişca 1 albuş 125 g ciocolată albă 20 vafe simple sau cu ciocolată 2 linguri fulgi de ciocolată albă 1 lingură praf de cacao Preparare: Bateţi frişca bine. Bateţi albuşul până se întăreşte şi încorporaţi mai întâi ciocolata topită, apoi frişca. Umpleţi spuma obţinută în vafe şi lăsaţi-le cea. 1 […]

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou. Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt […]

Plăcintă cu branză si caise

Plăcintă cu branză si caise

Plăcintă cu branză si caise Ingrediente: 300 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 525 ml lapte 220 g zahăr coaja rasă de la 1 portocală sare 220 g unt 5ouă 1 pachet budincă de vanilie 100 ml suc de portocală 500 g brânză dulce de vaci 3 cutii caise (a 425 ml) 15 g amidon […]

Budinca insiropata

Budinca insiropata

Budinca insiropata Ingrediente: 1 cutie cu cocteil de fructe roşii 10 linguri cu zahăr 6 ouă 6 linguri cu griş 1 1 lapte sare Preparare: Intr-o crăticioară arde 4 linguri cu zahăr. Tapetează apoi fundul şi pereţii crăticioarei cu zahărul caramelizat. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare şi restul de zahăr. Presară apoi […]

Tartă de mere cu gem

Tartă de mere cu gem

Tartă de mere cu gem Ingrediente: 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g) 700 g mere sucul de la o jumătate de lămâie eventual, 4 linguri de Calvados 50 g marţipan 100 g compot de mere (borcan) 70 g zahăr pudră 2 linguri unt 2 linguri gem de mere […]

Tortuleţe cu cremă

Tortuleţe cu cremă

Tortuleţe cu cremă Ingrediente: 50 g zahăr 1 vârf scorţişoară măcinată 1 lămâie 125 g mascarpone 150 g brânză dulce de vaci 500 g căpşuni 2 linguri miere 30 g fistic Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet. Incingeţi cuptorul la 200°C. Ungeţi cu grăsime 12 forme de brioşe sau o tavă pentru brioşe. […]

Minitort

Minitort Ingrediente: 2 portocale 6 ouă 250 g zahăr 250g migdale măcinate 1 linguriţă praf de copt 150 g iaurt 1 rodie Peparare: Fierbeţi portocalele în apă 90 de minute, lăsaţi-le să se răcească, apoi pasaţi-le. Amestecaţi ouăle, zahărul, migdalele şi praful de copt. Puneţi amestecul într-o formă (35 x 25 cm). Coaceţi-140 de minute […]

Tort cu brânză

Tort cu branză de vaci si fructe

Tort cu branză de vaci si fructe Ingrediente: Pentru blat 6 ouă 175 g zahăr 1 zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 8 foiţe de gelatină 4 gălbenuşuri sucul de la o jumătate de lămâie 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 4 linguri rom (sau […]

Frigărui dulci

Frigărui dulci

Frigărui dulci Ingrediente: 400 g fructe amestecate (struguri, ananas, mere, fruct stea) câte 150 g ciocolată cu lapte şi ciocolată amăruie circa 3 linguri fulgi de cocos Preparare: Tăiaţi fructele în bucăţi. Tăiaţi ciocolata, apoi topiţi-o la baie de aburi şi cufundaţi fructele în ciocolată. Tăvăliţi-le prin fulgii de cocos şi lăsaţi-le să se întărească […]

Prăjitură cu branză si caise

Prăjitură cu branză si caise

Prăjitură cu branză si caise Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou. Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt 1 pachet budincă […]

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 100 g zahăr 3 linguri apă 80 g untură 4 ouă 1 lămâie 250 g brânză telemea 1 linguriţă scorţişoară. Preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă caldă, într-un vas, se pune făina, drojdia în mijloc şi se adaugă zahărul, untura topită, gălbenuşurile de ou […]

Tarta cu prune

Tarta cu prune

Tarta cu prune Ingrediente: 1 kg prune 30 g drojdie 100 ml lapte călduţ 100 g zahăr 300 g făină sare 50 g unt moale 1 ou 2 linguri ulei Preparare: Se face o maia din lapte, drojdie şi puţin zahăr. Se lasă la crescut, apoi se amestecă împreună cu făina, sarea, untul moale, oul […]

Chec cu halva si glazura de ciocolata

Chec cu glazura de ciocolata

Chec cu glazura de ciocolata Ingrediente: 4 ouă 250 g de făină 200 g zahăr 150 g unt 6 linguri lapte 2 linguri cacao 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de sare 2 tablete de ciocolată Preparare: Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de […]

Chec cu visine

Chec cu visine – usor de preparat

Chec cu visine din: oua, ulei, zahar vanilat, lapte, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, praf de copt, visine, pesmet.   Ingrediente: 2 oua 6 linguri ulei 2 plicuri zahar vanilat 8 linguri lapte coaja rasa de la 1 lamaie 10 linguri cu zahar 250 g faina 1 praf de sare 1 plic praf de […]

Sarlotă cu piersici şi mentă

Sarlotă cu piersici şi mentă

Sarlotă cu piersici şi mentă Ingrediente: 45 pişcoturi 4 piersici în sirop 50 cl de lapte 250 g zahăr 8 gălbenuşuri de ou 50 cl frişca lichidă 8 foi de gelatină 3 fire de mentă Preparare: Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Se fierbe laptele cu jumătate din zahăr. în acest […]

Inghetata de ciocolata

Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata

Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata din: oua, zahar, cacao, fulgi de ciocolata, zahar vanilat, cornete.   Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2 pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitană   Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron şi se freacă […]

Rulouri cu kiwi

Rulada fina cu miez de pere

Rulada fina cu miez de pere din: oua, faina, praf de copt, unt, coaja si zeama de lamaie, sare, zahar vanilat, pere, albusuri.   Ingrediente: Pentru blat 4 ouă 125 g făina 1linguriţă praf de copt 50 g unt coaja şi zeama de la o lămâie 1 vârf de sare 1 pliculet zahar vanilat hârtie […]

Clatite cu inghetata

Inghetata de visine cu clatite si mere

Inghetata de visine cu clatite si mere din: visine, frisca, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g vişine 1 l de frişca 400 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat   Preparare: Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la […]

Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Prajitura cu pere Ingrediente: –pentru blatul 1 125 g biscuiţi cu unt 2 linguri de miere 75 g unt Pentru blatul 2 100 g făină 2 linguri de zahăr 50 g unt 1-2 linguriţe de coajă rasă de lămâie 75 g unt Pentru umplutură 200 g brânză de vaci 100 g zahăr 2 oua 100 […]

Tarta cu stafide si pere

Pere cu sos de ciocolata

Pere cu sos de ciocolata Ingrediente: 4 pere 150 g zahar 175 g ciocolata menaj 150 g smantana 1 lingurita ghimbir macinat 300 ml vin rosu 150 ml apa zeama de la 1 portocala Preparare: Pune la fiert, într-o oală, vinul cu apa. Adaugă 125 g de zahăr, ghimbirul şi sucul de portocală şi lasă […]

Tarta cu mere si ghimbir

Tarta cu mere

Tarta cu mere Ingrediente: 250 g faina 30 g zahar 100 g unt 1 ou -pentru umplutura: 3 mere mari 1 ou si 1 galbenus 30 g faina 70 g zahar 250 ml lapte Preparare: Pregăteşte o cocă din ingrediente pentru aluat şi lasă la frigider aproximativ 30 de minute. Intre timp, freacă oul şi […]

Strudel cu prune

Strudel cu prune

Strudel cu prune Ingrediente: aluat din foietaj 500 g prune 4 linguri cu unt 4 linguri cu magiun 150 g migdale zahar pudra -pentru razatura: 150 g faina 125 g zahar 120 g unt Preparare: Spală prunele, scoate-le sâmburii şi taie-leîn sferturi. Frământă un aluat din ingredientele de răzătură şi dă-l apoi pe răzătoarea mare. […]

Mousse alb cu levantica

Mousse alb cu levantica

Mousse alb cu levantica Ingrediente: 250 ml de frişca 5 fire de levănfică 4 foi de gelatina incoloră 6 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr pudră 200 grame ciocolată albă 4 linguri zahăr o portocală 50 ml lichior de portocale Preparare: Frişca se amestecă cu levăntică, se lasă la frigider, apoi se îndepărtează levăntica. Gelatina se […]

retete

Portofele cu mere si ciocolată

Portofele cu mere si ciocolată din: foietaj, mere, zeama de lamaie, ciocolata, unt, pesmet, albus. Ingrediente: 1 pachet foietaj 4 mere mari 1 lingură zeamă de lămâie 200 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi 3 linguri unt 4 linguri pesmet 1 albuş Preparare: Lasă foietajul să se decongeleze la temperatura camerei, timp de câteva ore sau […]

retete

Cuib de piersici

Cuib de piersici din: faina, unt, zahar, cacao, piersici, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g făină 60 g unt 50 g zahăr 2 linguri cacao pudră 8 jumătăţi de piersici 2 linguri fulgi de migdale   Preparare: Frământaţi făina, untul şi zahărul, fărâmiţaţi aluatul cu mâinile şi apoi încorporaţi şi pudra de cacao. Ungeţi cu […]

deserturi

Orez cu vanilie si lămaie

Orez cu vanilie si lămaie Ingrediente: 150 g orez 5 linguri zahăr cca. 1 l lapte măduva unui baton de vanilie 1 grepfruit roşu 3 portocale 2 linguri miere Preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, zahărul şi vanilia conform instrucţiunilor de pe pachet. Lăsaţi-l să se răcească şi turnaţi-l în 8 pahare. Curăţaţi fructele despărţiţi-le felioare […]

Colac cu vanilie

Colac cu vanilie din: vanilie, rozmarin, lapte, drojdie, zahar, faina, migdale, unt, ou, sare, galbenus, suc de lamaie. Ingrediente: Pentru aluatul cu drojdie: 2 batoane de vanilie 2 crenguţe de rozmarin proaspăt 175 ml lapte călduţ 1 pacheţel drojdie uscată 80 g zahăr 400 g făină 100 g migdale măcinate 100 g unt moale 2 […]

retete

Budinca de lamaie

Budinca de lamaie Ingrediente 800 g brânză dulce 100 g unt 1 vârf de cuţit de sare 4 ouă 200 g smântână fermentată 100 g stafide 160 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g migdale pisate câte 1-2 linguri coajă de portocală şi lămâie caramelizată Preparare: Scurgeţi brânza. Bateţi untul spumă. Amestecaţi-l […]