Delicatesa cu vanilie

Branza si stafide

Branza si stafide Ingrediente 400 g cremă de brânză 750 g brânză de vaci 6 ouă 300 g zahăr 2 pachete budincă de vanilie 100 g stafide Preparare: încingeţi cuptorul la 200°C. Puneţi într-un castron crema de brânză, brânza de vaci, ouăle, zahărul, budinca de vanilie praf şi amestecaţi cu mixerul. Cu o lingură încorporaţi […]

Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri cu ciocolată – usor de preparat

Fursecuri cu ciocolată din: unt, ciocolata, zahar, ou, bicarbonat, sare.   Ingrediente: 125 g unt 125 bucăţi de ciocolată neagră 125 g zahăr 50 g zahăr vanilat 50 g zahăr brun 1 ou 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf de sare   Mod de preparare: Bate împreună untul, zahărul şi oul până obţii un […]

Minitarte cu cafea

Tarte cu ciocolata si kiwi

Tarte cu ciocolata si kiwi Ingrediente: Pentru aluatul de tarte: 250 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr pudră sare Pentru cremă: 200 g ciocolată 6 ouă 150 g smântână 1 lămâie 80 g zahăr tos 3 kiwi Preparare: Aluatul de tarte: Se pune făina, zahărul şi puţină sare într-un castron. Se adaugă untul […]

Desert cu branza si caise

Desert cu branza si caise

Desert cu branza si caise Ingrediente -pentru aluatul cu drojdie: 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte 300 g faină 60 g zahăr 1 vârf de sare 1 ou 50 g unt moale 1 pachet zahăr vanilinat -pentru umplutură: 1 cutie caise (850 ml) 6 ouă 1,5 kg brânză de vaci, dulce 300 g zahăr […]

Prajitura Buturuga

Prajitura cu nuci si grepfrut

Prajitura cu nuci si grepfrut Ingrediente -pentru blat: 100 g margarina 100 g zahăr 2 ouă 150 g nuci sau alune măcinate 175 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 ml lapte câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă -pentru cremă şi decor: 1 plic gelatină 500 g brânză dulce 1 plic zahăr […]

Jeleu cu struguri

Visine cu o crusta de bezea

Visine cu o crusta de bezea Ingrediente: 1 borcan cireşe sau vişine pentru diabetici (720 ml) 3 ouă 1 pachet aromă de vanilie îndulcitor lichid 250 g brânză dulce de vaci 3 linguri migdale măcinate 3 linguri făină 1 vârf de sare Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă (conţinut circa […]

Prajitura cu rubarbă

Prajitura cu rubarbă Ingrediente -pentru aluat 375 g făină 1 cub de drojdie 150 ml lapte călduţ 50 g zahăr100 g unt moale 1 vârf de cuţit de sare. -pentru cremă: 1,5 kg rubarbă 75 g biscuiţi integrali 2 pachete zahăr vanilinat 5 ouă 250 g cremă de brânză 200 ml frişca 175 g zahăr […]

Castelul Mocca

Castelul Mocca Ingrediente: 300 g fructe uscate (smochine, stafide, coajă de portocală glasată) 50 g biscuiţi populari 300 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri de ou 150 g unt esenţă de rom 2 linguri cu cacao 2 linguriţe cu cafea o mână cu rahat 1 pahar cu îngheţată 100 g frişca bătută   Mod de preparare: […]

Sufle aromat de mere

Sufleu cu mar copt si jeleu

Sufleu cu mar copt si jeleu Ingrediente 1 măr dulce acrişor 1 lingură muşii 1 ou 1 lingură zahăr 50 g brânză de vaci 1 lingură smântână fermentată 1 linguriţă jeleu de zmeură puţin zahăr pudră Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi mărul şi îndepărtaţi-i cotorul. Aşezaţi mărul într-o formă mică de sufleu şi umpleţi-l […]

Clatite delicioase cu rom

Clatite cu nuci si merisoare

Clatite cu nuci si merisoare Ingrediente 8 ouă 125 g făină 250 ml lapte 1 vârf de sare 500 g merişoare 275 g zahăr 700 ml suc de mere 2 linguri amidon scorţişoară măcinată 100 g miez de nucă 40 g unt topit Preparare: Separaţi ouăle. Amestecaţi gălbenuşurile cu făina, laptele şi sarea. Acoperiţi aluatul […]

Branza cu fructe rosii

Branza cu fructe rosii Ingrediente: 250 g căpşuni 125 g de zmeură 125 g afine 4 ciorchine mici de coacăze 12 biscuiţi petit beurre 6 cutii mici cremă de brânză nature (150 g fiecare) 2 portocale 1/2 lămâie 2 linguri de Campari 2 linguri de zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat Preparare: Spală căpşunile şi […]

Delicioasele coacaze

Delicioasele coacaze

Delicioasele coacaze Ingrediente – pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat sare 140 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri praf de cacao. -pentru cremă: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 30 g făină 2 foiţe de gelatină 250 g coacăze 100 g […]

Ecler cu crema de zmeura

Lacramioare

Lacramioare Ingrediente: Pentru aluat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 100 g unt 2 ouă. Pentru umplutură: 2 cutii caise (â 850 ml) 1 kg brânză dulce de vaci 175 g zahăr 2 pachete zahăr vanilinat 6 gălbenuşuri 3 pachete budincă de frişca 200 ml frişca […]

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni Ingrediente – aluat: 150 g făină de grâu integrală 100 g unt 50 g zahăr brun 1 gălbenuş -umplutură: 4 ouă 500 g brânză dulce de vaci 300 g iaurt slab 100 g zahăr 50 g unt 2 budincă de vanilie 250 g căpşuni Preparare: Frământaţi ingredientele pentru aluat, înfăşuraţi-l […]

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Budinca de portocale si sodou de vanilie Ingrediente: 2-3 linguri miere de albine 2 portocale 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 175 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingura coajă de portocale confiată 75 g stafide puţin ulei pentru uns forma Pentru şodoul de vanilie: 250 ml smântână 250 ml lapte […]

Papanasi deliciosi

Papanasi cu cirese

Papanasi cu cirese Ingrediente: 500 g brânză proaspătă de vaci 2 ouă coaja rasă de la o lămâie 60 g făină 200 g cireşe 2 linguri de pesmet ulei pentru prăjit sare zahăr pudră pentru ornat Preparare: Cireşele se spală, se curăţă de codiţe si de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Brânza […]

Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt Ingrediente: 300 g iaurt 100 g zahăr 1/2 kg foi de plăcintă 3 ouă 1 lingură ulei 1 pachet zahăr vanilat Preparare: Se amestecă iaurtul şi ouăle frecate cu zahărul. Se aşază un rând de foi într-o tavă unsă şi apoi se pune din amestecul preparat, alternând cu alt rând de foi, […]

Tarta cu caise

Tarta cu caise

Tarta cu caise Ingrediente 120 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră sare 1 ou 200 g făină 50 g migdale măcinate 2 cutii de caise 2 linguri zahăr măduva de la 1 baton de ciocolată 1 gălbenuş 20 g fulgi de migdale hârtie pentru copt şi boabe uscate Preparare: Bateţi cu mixerul […]

Ingheţată de căpşune

Inghetata de iaurt cu capsuni

Inghetata de iaurt cu capsuni Ingrediente: 1 pahar de iaurt 400 g căpşuni 3 linguri miere 1 linguriţă zeamă lămâie 100 ml smântână bătută. Preparare: Se mixează fructele şi se amestecă împreună cu iaurtul, mierea, zeama de lămâie şi se adaugă la sfârşit smântână bătută. Se lasă la congelator 3 ore. Inghetata se ornează cu […]

Papanasi cu prune

Papanasi fierti cu gem

Papanasi fierti cu gem Ingrediente: 250 G branza proaspata de vaci 1 ou 50 g faina 25 g gris Sare ½ lingurita cu unt 2-3 linguri cu gem 3-4 linguri cu smantana 1 lingura zahar pudra 1 lingura cacao Preparare: Brânza proaspătă de vaci se pune într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se […]

Tort aromat cu cirese

Tarta cu cirese

Tarta cu cirese Ingrediente: 2-3 linguri cu dulceaţă cireşe 500 g cireşe Pentru aluat: 1 pachet de margarina 1 cescuta cu zahăr 1 cescuta apa calduta 500 g faina 1 lamaie 50 g zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă margarina cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota cu caise

Sarlota cu caise Ingrediente 1 cutie caise 10 foiţe de gelatină 100g glazură albă 400 ml lapte 1 pachet budincă de vanilie 4 gălbenuşuri 300 g pişcoturi 40 g unt 500 ml frişca 2 pachete zahăr vanilinat 2 pachete întăritor de frişca Preparare: Sarlota cu caise: Scurgeţi fructele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le cu puţin suc […]

Papanasi muntenesti

Papanasi cu branza si sirop de soc

Papanasi cu branza si sirop de soc Ingrediente: 2 ouă potrivit de mari 1 lingură cu sirop de soc sau miere polifloră l praf de copt 1 plic de zahăr vanilat sare ulei pentru prăjit smântână (opţional) Preparare: Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă si se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un […]

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie Ingrediente: 300 g făină 300 g margarina cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare. Preparare: Se freacă spumă margarina cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi se încorporează făina, praful de copt […]

Crema de iaurt si gem din coji de portocale

Crema de iaurt si gem din coji de portocale Ingrediente: 300 g iaurt 150 g zahăr 3 albuşuri 300 g frişca 1 lămâie mare 30 g gelatină 2 pacheţele zahăr vanilat gem din coji de portocale 1 linguriţă unt fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat. Preparare: Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul […]

Prăjitură cu cafea

Gust de cafea

Gust de cafea Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare. Pentru umplutură: 1 cutie de pere (850 ml) 100 g cremă de brânză 2 ouă 100 ml lapte 2 linguri praf de cacao 50 ml mocca tare 3 linguri zahăr 3 linguri alune tocate […]

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

Spuma de capsuni cu coriandru

Spuma de capsuni cu coriandru din: capsuni, coriandru, zahar, smantana, albusuri.   Ingrediente: 300 g căpşuni 10 frunze de coriandru si 6 pentru decor 100 g zahăr 250 ml smântână lichidă foarte rece 2 albuşuri   Preparare Spuma de capsuni cu coriandru: Spală şi scoate codiţele de la căpşuni. Păstrează trei bucăţi pentru decor. Taie-le […]

Galuste cu gem

Galuste cu cirese

Galuste cu cirese din: lapte, unt, gris, zahar, vanilie, oua, pesmet, scortisoara, cirese, vin rosu, suc de cirese, coacaze, rachiu, frunze de menta. Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml lapte 120 g unt 125 g gris 3 linguri zahăr 1 vanilie 2 ouă 2 ceşti pesmet 1 linguriţă scorţişoară măcinată 3 linguri zahăr zahăr pudră Pentru […]

Rulada cu frisca si piersici

Rulada cu frisca si piersici

Rulada cu frisca si piersici Ingrediente: Blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 6 linguri ulei 1 praf de sare. Umplutură: 1 kg piersici 700 ml frişca lichidă Preparare blat Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu sarea. Bateţi albuşurile spumă, pui zahărul lingură cu lingură, până se întăreşte bezeaua. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, […]

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu Ingrediente: Blat 6 ouă 180 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon 1 linguriţă praf de copt în plus: 6 linguri Amaretto 3 linguriţe cafea espresso 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 200 g mascarpone măduva unui baton de vanilie 4 foiţe de gelatină 4 linguri rom 2 linguri […]

Placinta cu mere

Placinta cu mere Ingrediente: 500 g mere 2 linguri cu zahăr 2 linguri cu unt scorţişoară Pentru aluat: 250 g făină 170 g unt 75 ml lapte 2 gălbenuşuri 75 g zahăr 20 g drojdie sare Preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă 50 g făină şi 25 g zahăr. Lasă 30 de minute să […]

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]