Delicioasele coacaze

Delicioasele coacaze

Delicioasele coacaze Ingrediente – pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat sare 140 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri praf de cacao. -pentru cremă: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 30 g făină 2 foiţe de gelatină 250 g coacăze 100 g […]

Ecler cu crema de zmeura

Lacramioare

Lacramioare Ingrediente: Pentru aluat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 100 g unt 2 ouă. Pentru umplutură: 2 cutii caise (â 850 ml) 1 kg brânză dulce de vaci 175 g zahăr 2 pachete zahăr vanilinat 6 gălbenuşuri 3 pachete budincă de frişca 200 ml frişca […]

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni Ingrediente – aluat: 150 g făină de grâu integrală 100 g unt 50 g zahăr brun 1 gălbenuş -umplutură: 4 ouă 500 g brânză dulce de vaci 300 g iaurt slab 100 g zahăr 50 g unt 2 budincă de vanilie 250 g căpşuni Preparare: Frământaţi ingredientele pentru aluat, înfăşuraţi-l […]

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Budinca de portocale si sodou de vanilie Ingrediente: 2-3 linguri miere de albine 2 portocale 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 175 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingura coajă de portocale confiată 75 g stafide puţin ulei pentru uns forma Pentru şodoul de vanilie: 250 ml smântână 250 ml lapte […]

Papanasi deliciosi

Papanasi cu cirese

Papanasi cu cirese Ingrediente: 500 g brânză proaspătă de vaci 2 ouă coaja rasă de la o lămâie 60 g făină 200 g cireşe 2 linguri de pesmet ulei pentru prăjit sare zahăr pudră pentru ornat Preparare: Cireşele se spală, se curăţă de codiţe si de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Brânza […]

Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt Ingrediente: 300 g iaurt 100 g zahăr 1/2 kg foi de plăcintă 3 ouă 1 lingură ulei 1 pachet zahăr vanilat Preparare: Se amestecă iaurtul şi ouăle frecate cu zahărul. Se aşază un rând de foi într-o tavă unsă şi apoi se pune din amestecul preparat, alternând cu alt rând de foi, […]

Tarta cu caise

Tarta cu caise

Tarta cu caise Ingrediente 120 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră sare 1 ou 200 g făină 50 g migdale măcinate 2 cutii de caise 2 linguri zahăr măduva de la 1 baton de ciocolată 1 gălbenuş 20 g fulgi de migdale hârtie pentru copt şi boabe uscate Preparare: Bateţi cu mixerul […]

Ingheţată de căpşune

Inghetata de iaurt cu capsuni

Inghetata de iaurt cu capsuni Ingrediente: 1 pahar de iaurt 400 g căpşuni 3 linguri miere 1 linguriţă zeamă lămâie 100 ml smântână bătută. Preparare: Se mixează fructele şi se amestecă împreună cu iaurtul, mierea, zeama de lămâie şi se adaugă la sfârşit smântână bătută. Se lasă la congelator 3 ore. Inghetata se ornează cu […]

Papanasi cu prune

Papanasi fierti cu gem

Papanasi fierti cu gem Ingrediente: 250 G branza proaspata de vaci 1 ou 50 g faina 25 g gris Sare ½ lingurita cu unt 2-3 linguri cu gem 3-4 linguri cu smantana 1 lingura zahar pudra 1 lingura cacao Preparare: Brânza proaspătă de vaci se pune într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se […]

Tort aromat cu cirese

Tarta cu cirese

Tarta cu cirese Ingrediente: 2-3 linguri cu dulceaţă cireşe 500 g cireşe Pentru aluat: 1 pachet de margarina 1 cescuta cu zahăr 1 cescuta apa calduta 500 g faina 1 lamaie 50 g zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă margarina cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota cu caise

Sarlota cu caise Ingrediente 1 cutie caise 10 foiţe de gelatină 100g glazură albă 400 ml lapte 1 pachet budincă de vanilie 4 gălbenuşuri 300 g pişcoturi 40 g unt 500 ml frişca 2 pachete zahăr vanilinat 2 pachete întăritor de frişca Preparare: Sarlota cu caise: Scurgeţi fructele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le cu puţin suc […]

Papanasi muntenesti

Papanasi cu branza si sirop de soc

Papanasi cu branza si sirop de soc Ingrediente: 2 ouă potrivit de mari 1 lingură cu sirop de soc sau miere polifloră l praf de copt 1 plic de zahăr vanilat sare ulei pentru prăjit smântână (opţional) Preparare: Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă si se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un […]

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie Ingrediente: 300 g făină 300 g margarina cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare. Preparare: Se freacă spumă margarina cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi se încorporează făina, praful de copt […]

Crema de iaurt si gem din coji de portocale

Crema de iaurt si gem din coji de portocale Ingrediente: 300 g iaurt 150 g zahăr 3 albuşuri 300 g frişca 1 lămâie mare 30 g gelatină 2 pacheţele zahăr vanilat gem din coji de portocale 1 linguriţă unt fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat. Preparare: Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul […]

Prăjitură cu cafea

Gust de cafea

Gust de cafea Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare. Pentru umplutură: 1 cutie de pere (850 ml) 100 g cremă de brânză 2 ouă 100 ml lapte 2 linguri praf de cacao 50 ml mocca tare 3 linguri zahăr 3 linguri alune tocate […]

Spuma de capsuni cu coriandru

Spuma de capsuni cu coriandru din: capsuni, coriandru, zahar, smantana, albusuri.   Ingrediente: 300 g căpşuni 10 frunze de coriandru si 6 pentru decor 100 g zahăr 250 ml smântână lichidă foarte rece 2 albuşuri   Preparare Spuma de capsuni cu coriandru: Spală şi scoate codiţele de la căpşuni. Păstrează trei bucăţi pentru decor. Taie-le […]

Galuste cu gem

Galuste cu cirese

Galuste cu cirese din: lapte, unt, gris, zahar, vanilie, oua, pesmet, scortisoara, cirese, vin rosu, suc de cirese, coacaze, rachiu, frunze de menta. Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml lapte 120 g unt 125 g gris 3 linguri zahăr 1 vanilie 2 ouă 2 ceşti pesmet 1 linguriţă scorţişoară măcinată 3 linguri zahăr zahăr pudră Pentru […]

Rulada cu frisca si piersici

Rulada cu frisca si piersici

Rulada cu frisca si piersici Ingrediente: Blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 6 linguri ulei 1 praf de sare. Umplutură: 1 kg piersici 700 ml frişca lichidă Preparare blat Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu sarea. Bateţi albuşurile spumă, pui zahărul lingură cu lingură, până se întăreşte bezeaua. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, […]

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu Ingrediente: Blat 6 ouă 180 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon 1 linguriţă praf de copt în plus: 6 linguri Amaretto 3 linguriţe cafea espresso 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 200 g mascarpone măduva unui baton de vanilie 4 foiţe de gelatină 4 linguri rom 2 linguri […]

Placinta cu mere

Placinta cu mere Ingrediente: 500 g mere 2 linguri cu zahăr 2 linguri cu unt scorţişoară Pentru aluat: 250 g făină 170 g unt 75 ml lapte 2 gălbenuşuri 75 g zahăr 20 g drojdie sare Preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă 50 g făină şi 25 g zahăr. Lasă 30 de minute să […]

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]

Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc Ingrediente: un kilogram făină 350 g zahăr 500 ml lapte 5 ouă pentru aluat un ou pentru uns 200 ml untdelemn 70 g drojdie de bere esenţă de rom praf de sare 200g nucă măcinată 100g stafide coaja de lămâie 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat Preparare: Inainte cu câteva ore de a prepara […]

Tarte cu pere si ciocolată

Tarta cu pere

Tarta cu pere Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 75 g zahăr 125 g unt sau margarina pentru umplutură 2 ouă 3-4 linguri de zahăr 2 linguri de făină un pliculeţ de zahăr vanitat 8 pere mari Preparare: Se freacă untul cu zahând, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se […]

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata Ingrediente: 4-5 mere 4ouă 6 linguri cu vârf de făină 200 g zahăr tos 4 linguri ulei 4 linguri apă fiartă un praf de copt 100 g ciocolată menaj Preparare: Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat bine […]

deserturi

Steaua Viflaimului

Steaua Viflaimului Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina Zahar vanilat 1 praf de sare -pentru sirop 400 h zahar Coaja de lamaie 400 ml apa Zahar vanilat -pentru crema 300 g unt Zeama de la 2 lamai 300 ml lapte 1-2 linguri faina 300 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri […]

Rulada Preferata Mosului

Rulada Preferata Mosului

Rulada Preferata Mosului Ingrediente: Pentru foaie 4 ouă 6 linguri zahăr un pacheţel zahăr vanilat 3 linguri făină Pentru cremă 300 g ciocolată cu lapte 200 g unt 200 g zahăr 100 ml lapte zahăr vanilat 2 gălbenuşuri o lingură cafea solubilă 1-2 linguriţe coniac Mod de preparare: Se dă drumul la cuptor la 120° […]

Strudel cu ciuperci si branza

Strudel vienez

Strudel vienez Ingrediente: aluat: 250 g faina alba 2 linguri ulei Umplutura: 250 g unt 200 g pesmet 100 g zahar 20 g scortisoara Coaja rasa de la 1 lamaie 1 kg mere acrisoare taiate felii subtiri 50 g nuci maruntite 50 g stafide inmuiate in rom 30 g zahar pudra Preparare: Prăjeşti uşor pesmetul […]

Budinca de fructe cu sos de citrice

Salate de fructe

Salate de fructe din: ananas, portocala, para, mar, banana, fistic, vanilie, stafide, migdale, alune, brandy, apa, zahar, pesmet, rosii. Ingrediente: 60g ananas 1 portocala 1 para 1 mar verde 1 banana 50g fistic proaspeti 1 baton vanilie 15g stafide migdale, alune, brandy 1 paharel de apa 3 linguri de zahar 1 lingura de pesmet 2,3 […]

Cozonac austriac

Cozonac muntenesc

Cozonac muntenesc Ingrediente: Pentru aluat: 500 kg făină 5 ouă 4 linguriţe zahăr 40 g drojdie de bere 200 ml lapte o fiolă esenţă de rom un praf de sare 2-3 pliculeţe vanilie coajă rasă de lămâie şi de portocală Pentru umplutură: 300 g nuci 300 g unt 300 g zahăr Preparare: Se dizolvă drojdia […]

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu piscoturi si fructe

Tort cu piscoturi si fructe Ingrediente: 8 ouă 30 g ge­latină praf 12 linguriţe lapte praf 500 g zahăr tos 3 lin­guri făină 3 linguri cafea solubilă (ness) 1/2 linguriţă sare de lămâie 28 bu­căţi pişcoturi fructe 3 pliculeţe zahăr vanilat frişca pentru ornat Preparare: Gelatina se pune în 250 ml apă şi se lasă […]

Umplutură de nuci

Nuci prăjite

Nuci prăjite Ingrediente: Ulei de masline Miere Sare de mare si piper cayenne Nuci nesarate Mod de preparare: Se amestecă cantităţi egale de ulei de măsline si miere, se asezonează cu sare de mare si piper cayenne. Se toarnă peste nuci nesărate(merg bine împreună cu migdale, caju si nuci), se amestecă pentru a fi toate […]

Desert

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie din: mango, iaurt, ciocolata amaruie.   Ingrediente: 1 mango 150 g iaurt low-fat piersici/ananas 1 cub ciocolata amaruie   Mod de preparare Mango cu iaurt si ciocolata amaruie: Se curăţă un mango coptsi setaie în cuburi. Se amestecă cu 150g de iaurt low-fat de piersici sau ananas. Apoi se […]