Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari

Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari din: gogosari, ardei iuti, zahar, apa, otet de mere, suc de lamaie, sare. Dulceața de ardei iute cu gogoșari este o combinație interesantă de arome, oferind un echilibru perfect între dulcețea gogoșarilor și picanteria ardeilor iuți.   Ingrediente: 500g de gogoșari 3 ardei iuți roșii 500g de zahăr 250ml […]

retete

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic din: galbenusuri de ou, zahar, extract de vanilie, smantana, zahar. Creme Brulee este un desert elegant și delicios, perfect pentru ocazii speciale. Această rețetă are nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente: 4 gălbenușuri de ou 1/2 ceașcă de zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 2 cești de […]

retete

Clătite Americane – Reteta Pancakes

Clătite Americane – Reteta Pancakes din: faine de grau, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, ou, unt, extract de vanilie. Ingrediente: 1 ceașcă de făină de grâu 2 linguri de zahăr 1 linguriță de praf de copt 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță de sare 1 ceașcă de lapte 1 […]

retete

Coliva – Rețetă tradițională

Coliva – Rețetă tradițională din: grau, nuca, zahar, miere, coaja de portocala, apa, scortisoara. Coliva, cunoscută și sub numele de “koliva” sau “kutia” în anumite culturi, este un preparat tradițional consumat în special în timpul sărbătorilor religioase ortodoxe, cum ar fi memorialul și înmormântările. Acesta are origini străvechi și este considerat un simbol al vieții […]

retete

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

retete

Cheesecake Japonez Moale și Delicios

Cheesecake Japonez Moale și Delicios din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, smantana, oua, zahar, faina, extract de vanilie. Cheesecake-ul japonez este un desert ușor și pufos, adorat pentru textura sa moale și gustul delicat. Acesta este inspirat de bucătăria japoneză, care se remarcă prin eleganța și rafinamentul preparatelor. Cheesecake-ul japonez este o alegere excelentă […]

retete

Rețetă tradițională de colivă cu arpacas

Rețetă tradițională de colivă cu arpacas din: arpacas, grau, nuca, zahar pudra, esenta de vanilie, scortisoara, coaja de lamaie, apa ulei, vegetal.     Ingrediente: 200g arpacas 200g grâu pentru colivă 100g nucă măcinată 100g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță scorțișoară Coajă rasă de la o lămâie 100ml apă 50ml ulei […]

retete

Rețeta tradițională de Gomboți cu Prune

Rețeta tradițională de Gomboți cu Prune din: prune, cartofi, faina, oua, unt topit, zahar, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g prune uscate, fără sâmburi 200 g cartofi, fierți și zdrobiți 150 g făină 2 ouă 50 g unt topit 50 g zahăr 1 linguriță esență de vanilie Un praf de sare     Mod […]

retete

Tiramisu cu Mascarpone și Friscă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat

Tiramisu cu Mascarpone și Friscă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat mascarpone, frisca, oua, zahar, biscuiti, cafea espresso, lichior de cafea, cacao pudra.   Ingrediente: 250g mascarpone 200ml friscă lichidă 3 ouă 100g zahăr 1 pachet de biscuiți savoiardi 120ml cafea espresso 30ml lichior de cafea (opțional) Cacao pudră pentru decor   Mod de […]

retete

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei. Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare. Ingrediente: 300g de făină 150g de unt rece tăiat în cubulețe 200g de brânză sărată, fărâmată 2 ouă 100ml de smântână 1 linguriță de […]

retete

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie.   Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie   Mod […]

retete

Scovergi – Rețetă tradițională

Scovergi – Rețetă tradițională din: oua, iaurt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ulei.   Ingrediente: 2 ouă 250 g iaurt 500 g făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare Ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Într-un castron, bateți ouăle și adăugați iaurtul. Amestecați bine. Adăugați bicarbonatul de sodiu și sare și […]

retete

Desert grecesc cu portocale și alune

Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]

Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa

Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa din: morcovi, ulei vegetal, oua, zahar brun, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, sare, alune, branza, unt, zahar pudra, extract de vanilie.   Ingrediente: blat: 2 căni de morcovi proaspeți, rasați 1 cană de ulei vegetal 4 ouă 2 căni de zahăr brun […]

retete

Granita de Piersici cu Lavandă

Granita de Piersici cu Lavandă din: piersici, flori de lavanda, zahar, apa, suc de lamaie, albus de ou. Această combinație neobișnuită de arome va aduce o notă proaspătă și elegantă la prepararea ta. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească […]

retete

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor din: biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]

retete

Brioșe pufoase – rețetă simplă

Brioșe Pufoase – Rețetă Simplă din: oua, zahar, faina, unt, lapte, praf de copt, esenta de vanilie. Această rețetă simplă de brioșe vă va aduce bucurie cu fiecare mușcătură. Brioșele sunt un desert iubit în întreaga lume, iar această variantă pufoasă este ușor de preparat. Ingrediente: 2 ouă 200g zahăr 200g făină 100g unt topit […]

retete

Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat din: gogosari, ardei iute, zahar, apa, zeama de lamaie, sare. Dulceața este o combinație intrigantă între dulce și picant, aducând o explozie de arome în bucătăria dvs. Această rețetă reprezintă o variantă modernă, iar ardeii iuți adaugă un element surprinzător și delicios. […]

retete

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, coaja de lamaie, sare, unt, apa, sirop. Ingrediente: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 4 ouă 50 g zahăr 100 ml lapte cald Coaja rasă de la o lămâie Un praf de sare 50 g unt 100 ml apă Pentru sirop: […]

retete

Agrise – Fructe Delicioase și Benefice pentru Sănătate

Agrise: Fructe Delicioase și Benefice pentru Sănătate. Agrisele sunt fructe mici, dar pline de gust și sănătate, care au fost apreciate de-a lungul istoriei pentru gustul lor unic și valorile lor nutritive impresionante. Aceste fructe mici și acrișoare pot fi găsite în diferite părți ale lumii și sunt cunoscute sub diverse denumiri, precum “agrise,” “agrișe,” […]

retete

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat din: fidea de kunafa, unt topit, branza dulce, zahar granulat, apa de trandafiri, nuci, sirop de zahar. Kunafa (sau kanafeh, kanafah, kunafeh, și alte variante de ortografie) este un desert tradițional din Orientul Mijlociu și din regiunile învecinate, precum Turcia, Grecia și Orientul Apropiat. […]

retete

Reteta de Banana Bread – Pas cu Pas

Reteta de Banana Bread – Pas cu Pas din: banane, unt, zahar, ou, extract de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, faina, nuci. Ingrediente: 3 banane coapte, zdrobite 1/3 cană de unt topit 1 ceașcă de zahăr 1 ou 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de bicarbonat de sodiu Un praf de sare 1 […]

retete

Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă

Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]

retete

Colivă tradițională din grau

Colivă Tradițională din grau din: grau, nuci, zahar, cacao, esenta de vanilie, stafide, cimbru, apa. Coliva este un desert tradițional în bucătăria românească, de obicei pregătit în perioada postului sau în contextul unor ceremonii religioase, cum ar fi parastasele sau înmormântările.   Ingrediente: 2 cești de grâu 1 cană de nuci mărunțite 1 cană de […]

retete

Magiun de Prune Delicios

Magiun de Prune Delicios din: prune, zahar, suc de lamaie, scortisoara. Prunele, bogate în fibre și vitamine, fac din magiunul de prune o opțiune sănătoasă și delicioasă.   Ingrediente: 1 kg prune proaspete și coapte 300 g zahăr 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)     Mod de preparare: Spălați […]

retete

Waffles pufoase

Waffles pufoase din: faina de grau, zahar, praf de copt, sare, lapte, ulei vegetal, ou, extract de vanilie. Waffles , cunoscute și sub numele de “wafers” sau “gaufres,” au o istorie lungă și interesantă. Ele au apărut pentru prima dată în Evul Mediu în Europa, fiind inițial o gustare plată și crocantă. În timp, rețetele […]

Granită de pepene galben și menta

Granită de Pepene Galben și Menta din: pepene galben, zahar, suc de lamaie, frunze de menta, apa, rom. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și […]

retete

Crema de Castane cu Ciocolată și Vanilie

Crema de Castane cu Ciocolată și Vanilie din: castane, ciocolata neagra, lapte, sare, extract de vanilie, zahar, unt nesarat.   Ingrediente: 500g castane 200g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) 1 pahar de lapte 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță extract de vanilie 3 lingurițe zahăr (sau alt […]

retete

Rețetă Rafaelo: Delicii Îmbietoare de Nucă de Cocos și Lapte Condensat

Rețetă Rafaelo: Delicii Îmbietoare de Nucă de Cocos și Lapte Condensat din: nuca de cocos, lapte condensat, fulgi de nuca de cocos, migdale, ciocolata, extract de vanilie, lichior de nuca de cocos. Istoria Rafaelo este strâns legată de evoluția bucătăriei italiene și a obiceiurilor de consum de dulciuri. Această rețetă a fost dezvoltată pentru a […]

retete

Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari

Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari din: ardei iuti, gogosari, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Această dulceață de ardei iute și gogoșari are un gust unic și picant care poate fi folosit pentru a da un plus de savoare preparatelor culinare.   Ingrediente: 500 g de ardei iuți roșii 500 g de gogoșari […]

retete

Granită de zmeură și lămâie

Granită de zmeură și lămâie din: zmeura, suc de lamaie, zahar, apa, coaja rasa de lamaie. Această granită de zmeură și lămâie este o opțiune răcoritoare și sănătoasă pentru zilele calde de vară. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec […]

retete

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]