Castane – Proprietati, beneficii si retete

Castane – Proprietati, beneficii si retete. Castanele comestibile sunt nuci delicioase care provin de la castanul comestibil (Castanea sativa) sau alte specii înrudite, cum ar fi castanul japonez (Castanea crenata) și castanul american (Castanea dentata). Aceste fructe sunt apreciate pentru gustul lor dulce și gustos, dar și pentru valorile lor nutriționale și beneficiile pentru sănătate. […]

retete

Granita de Cireșe și Lămâie

Granita de Cireșe și Lămâie din: cirese, suc de lamaie, zahar, apa, coaja de lamaie, lichior de cirese, frunze de menta.   Ingrediente: 2 căni de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi Sucul de la 2 lămâi mari 1/2 cană de zahăr 1/2 cană de apă 1 linguriță de coajă de lămâie rasă 1/4 cană […]

retete

Portokalopita – Reteta originala

Portokalopita – Reteta originala din: oua, zahar, faina, iaurt grecesc, coaja si zeama de portocala, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o plăcintă tradițională grecească cu portocale, cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa fragedă. Iată rețeta originală și informațiile nutriționale aproximative: Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină […]

retete

Gogoși cu miere și scorțișoară

Gogoși cu Miere și Scorțișoară din: faina, drijdie uscata, lapte, miere, ou, unt, scortisoara, sare. Gogoșile cu miere și scorțișoară sunt o combinație delicioasă de arome dulci și condimentate. Mierea adaugă o dulceață naturală, în timp ce scorțișoara oferă o notă caldă și piperată.   Ingrediente: 2 căni de făină 1 plic de drojdie uscată […]

retete

Granita de căpșuni și lămâie

Granita de căpșuni și lămâie din: capsuni, suc de lamaie, zahar, apa, vodca, coaja de lamaie. Granita este un preparat culinar italian, o combinație răcoritoare între gheață și arome naturale, care este adesea folosit ca desert sau ca o gustare între mese. Acesta este popular mai ales în timpul verii, deoarece are o textură răcoritoare […]

retete

Dulceata de mere cu caramel

Dulceata de mere cu caramel din: mere, zahar, suc de lamaie, extract de vanilie, sare. Aceasta dulceata are un gust bogat, cu o nota subtila de caramel, si este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, clatite sau chiar adaugata intr-un iaurt. Initial, dulceata era facuta cu miere, iar apoi zaharul a devenit ingredientul […]

retete

Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic

Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic din: orez, lapte, zahar, coaja de lamaie, scortisoara.   Ingrediente: 1 cană de orez 4 căni de lapte 1 cană de zahăr Coajă de lămâie (opțională) Scorțișoară pentru decor   Mod de preparare: Spălați orezul înainte de a începe. Acest lucru ajută […]

Banana Bread – Rețetă clasică și savuroasă

Banana Bread – Rețetă clasică și savuroasă din: banane, unt, zahar granulat, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci. Banana bread este o rețetă clasică de patiserie care datează încă din anii 1930. A devenit populară în Statele Unite datorită faptului că permitea folosirea bananelor prea coapte care altfel ar fi fost […]

retete

Banane flambate – reteta usor de preparat

Banane Flambate din: banane, unt, zahar brun, coniac, extract de vanilie, inghetata de vanilie. Această rețetă de banane flambate este o desert clasic și delicios, perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a vă răsfăța într-o zi specială.   Ingrediente: 4 banane mici sau 2 banane mari 50 g de unt 50 g de zahăr […]

retete

Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat

Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat din: biscuiti, zahar, cacao, unt, lapte, nuci, esenta de vanilie. Salamul de biscuiți este un desert popular și iubit în multe țări, cunoscut și sub nume precum “tartă de biscuiți” sau “plăcintă de biscuiți”. Acesta are origini incerte, dar a devenit un desert clasic în multe […]

retete

Istoria și Deliciul Ciorbei de Burtă: Tradiție și Arome de Patrimoniu Culinar

Istoria și deliciul ciorbei de burtă: tradiție și arome de patrimoniu culinar. Ciorba de burta este un fel de mâncare emblematic în bucătăria românească, cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa unică. Această delicioasă ciorbă a câștigat popularitate în întreaga lume, dar puțini știu că are o istorie bogată și interesantă. Originile Ciorbei de […]

retete

Tiramisu: Desertul Italian de Vis

Tiramisu: Desertul Italian de Vis din: mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra. Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis:   Ingrediente: 500g […]

retete

Savarina Delicioasă – Rețetă Clasică

Savarina Delicioasă – Rețetă Clasică din: faina, drodjei, oua, zahar, lapte, unt, sare, zahar, coaja de lamaie, lichior, lapte, galbenus de ou, frisca, fructe. Savarina este un desert tradițional originar din Europa de Est, cunoscut și sub numele de “babà” în Italia și “baba au rhum” în Franța. Se spune că a fost creată pentru […]

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

retete

Granita cu fructul pasiunii și mango

Granita cu fructul pasiunii și mango din: fructul pasiunii, mango, apa, miere, suc de lamaie. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și apoi mâncat cu […]

retete

Prajitura cu bulion delicioasă

Prajitura cu Bulion Delicioasă din: bulion, zahar granulat, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar pudra. Această prăjitură cu bulion este o rețetă inedită și delicioasă, perfectă pentru surprinde și încânta papilele gustative ale prietenilor și familiei tale. Cu un gust dulce și aromat de bulion, această prăjitură […]

retete

Dulceața de Aronia

Dulceața de Aronia din: aronia, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie. Dulceața de aronia este o rețetă delicioasă și sănătoasă care utilizează fructele de aronia, cunoscute și sub numele de coacăze negre. Aceste fructe mici și bogate în antioxidanți au devenit populare datorită beneficiilor lor pentru sănătate, iar dulceața de aronia este o […]

Gofre

Gofre pufoase

Gofre Pufoase din: oua, faina, lapte, ulei vegetal, zahar, extract de vanilie, praf de copt, sare. Gofrele au o istorie interesantă și variată. Ele sunt originare din Belgia, unde au fost create în Evul Mediu. Inițial, gofrele erau coapte pe plăci de fer și erau asociate cu simbolurile heraldice ale diferitelor familii nobile. În secolul […]

retete

Dulceața de mere cu esență de vanilie

Dulceața de mere cu esență de vanilie din: mere, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, pastaie de vanilie. Dulceața de mere este o rețetă tradițională care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. Merele au fost cultivate timp de mii de ani și, odată cu descoperirea metodei de conservare a dulciurilor […]

Compot

Compot de piersici

Compot de Piersici din: piersici, zahar, apa, lamaie, cuisoare. Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp.   Ingrediente: 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă) 1 cană de zahăr (sau ajustați […]

retete

Briose Pufoase cu Ciocolată

Briose Pufoase cu Ciocolată din: faina, zahar, oua, lapte, unt, praf de copt, extract de vanilie, pastaie de vanilie, ciocolata neagra.   Ingrediente: 200g făină 100g zahăr 2 ouă 100ml lapte 80g unt topit 1 linguriță praf de copt 1 linguriță extract de vanilie O păstaie de vanilie (opțional) 100g ciocolată neagră sau cu lapte, […]

retete

Clătite cu lapte și ouă

Clătite cu lapte și ouă din: oua, lapte, faina, zahar, extract de vanilie, sare, unt, sirop de artar, fructe, zahar pudra sau ciocolata. Clătitele clasice cu lapte și ouă sunt o delicatesă versatilă și delicioasă, perfecte pentru micul dejun sau desert.   Ingrediente: 2 ouă mari 250 ml lapte 150 g făină 2 linguri de […]

Dulceață de ardei iute

Dulceață de Ardei Iute din: ardei iute, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Dulceața este o rețetă inedită, care combină dulceața de la zahăr cu iuțeala ardeilor.   Ingrediente: 200 grame de ardei iute (puteți ajusta cantitatea în funcție de cât de picantă doriți dulceața) 300 grame de zahăr 200 ml apă Sucul de la […]

Granita de Fructe Exotice

Granita de Fructe Exotice din: fructe exotice, suc de lamaie, sirop de agave, apa. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea.   Ingrediente: 2 căni de fructe exotice (mango, ananas, kiwi, papaya, etc.), congelate și tăiate cubulețe 1/2 cană de suc de lămâie […]

retete

Gem de Smochine fara Zahar

Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]

retete

Granita Tropicală cu Menta

Granita Tropicală cu Menta din: ananas, mango, suc de lamaie, sirop de agave, apa, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 2 căni de ananas proaspăt tăiat cuburi 1 cană de mango proaspăt tăiat cuburi Sucul de la o lămâie 1/2 cană de sirop de agave (sau alt îndulcitor la alegere) 1/2 cană de apă Frunze proaspete […]

retete

Granita de lămâie și mentă

Granita de lămâie și mentă din: lamai, apa, zahar, frunze de menta, gheata. Această granită de lămâie și mentă este o băutură răcoritoare ideală pentru zilele călduroase de vară. Este revigorantă și ușor de preparat, cu un echilibru perfect între dulce și acru.   Ingrediente: 4 lămâi, sucul stors 1 cană de apă 1/2 cană […]

Budincă de ciocolată și vanilie

Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra.   Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]

retete

Granita de lămâie

Granita de lămâie din: lamai, zahar, apa, coaja de lamaie. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea.   Ingrediente: 4 lămâi mari, stoarse pentru suc 1/2 ceașcă de zahăr 1/2 ceașcă de apă Coajă rasă de la o lămâie pentru decor (opțional)   […]

retete

Gem de Prune Delicios

Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]

retete

Biscuiți sănătoși cu fulgi de ovăz și nuci

Biscuiți sănătoși cu fulgi de ovăz și nuci din: fulgi de ovaz, faina integrala, nuci, sirop de artar, ulei de cocos, ou, extract de vanilie, pastaie de vanilie, sare. Acești biscuiți sunt o opțiune delicioasă și hrănitoare pentru gustări sau micul dejun. Fulgii de ovăz oferă fibre și energie de durată, iar nucile adaugă un […]

Budincă cu fructe de pădure și fulgi de ovăz

Budincă cu Fructe de Pădure și Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, extract de vanilie, fructe de padure, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 2 linguri de miere sau sirop de arțar 1 linguriță de […]