Budincă de tapioca cu lapte de cocos

Budincă de tapioca cu lapte de cocos din: tapioca, lapte de cocos, zahar, extract de vanilie, sare, fructe. Această rețetă de budincă  este o delicioasă și sățioasă alternativă la budinca tradițională. Ingrediente: 1/2 ceașcă de tapioca 2 căni de lapte de cocos 1/4 ceașcă de zahăr (sau îndulcitor alternativ, după preferință) 1 linguriță de extract […]

retete

Briose englezesti

Briose englezesti din: iaurt, apa calduta, sare, gluten de grau, tarate de psyllium, germeni de grau, tarate de grau, faina de ovaz, pudra de proteina, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le preparati […]

retete

Ganache de ciocolată

Ganache de ciocolată din: ciocolata neagra, smantana lichida. Ganache de ciocolată este o rețetă clasică și versatilă care poate fi folosită în multe moduri, precum glazură pentru torturi sau prăjituri, umplutură pentru praline sau ca strat de acoperire pentru trufe. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) 200 […]

Briose la air fryer

Briose la air fryer din: ulei, iaurt, ou, lapte, zahar, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata. La air fryer puteti gati inclusiv prajituri, cum sunt aceste briose, intr-un timp foarte scurt. Fie ca veti alege fructe proaspete, fulgi de ciocolata sau fructe uscate, briosele vor fi delicioase. Timp de preparare 10 minute, Timp de […]

retete

Vafe cu susan

Vafe cu susan din: germeni de grau, pudra de soia, pudra de proteina, sare, inducitor, seminte de susan, oua, smantana, apa, unt.   Ingrediente: 60 gr germeni de grau 120 gr pudra de soia 60 gr pudra de proteina cu aroma de vanilie 1/2 lingurita sare 1 lingura indulcitor 60 gr seminte de susan 3 […]

retete

Briose pufoase – usor de preparat

Briose pufoase din: faina, zahar, unt, oua, lapte, extract de vanilie, praf de copt, sare. Această rețetă de briose pufoase este perfectă pentru momentele când doriți să vă răsfățați cu ceva dulce și delicios. Textura lor pufoasă și gustul aromat le fac irezistibile. Ingrediente: 200 g făină 150 g zahăr 150 g unt (la temperatura […]

retete

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou.   Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou   Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]

retete

Budincă de tapioca cu mango și cocos

Budincă de tapioca cu mango și cocos din: tapioca, apa, lapte de cocos, zahar, mango. Budinca de tapioca este o delicioasă și răcoritoare combinație de texturi și arome exotice. Tapioca se transformă într-o budincă moale și pufoasă, iar mango-ul adaugă o notă dulce și suculentă. Laptele de cocos oferă o cremozitate bogată și un gust […]

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Prăjitură cu mere și scorțișoară din: mere, scortisoara, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, sare. Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ușor de preparat și are un gust minunat. Combinația dulce a merelor, aromei de scorțișoară și consistenței pufoase a aluatului o face potrivită pentru a fi savurată în orice moment al zilei. […]

retete

Budincă de tapioca cu lapte

Budincă de tapioca cu lapte din: tapioca, lapte, zahar, sare, vanilie, scortisoara. Budinca de tapioca este un desert ușor de pregătit și delicios. Tapioca, un amidon obținut din rădăcinile de tapioca, devine moale și gelatinoasă în timpul procesului de gătire. Aceasta este combinată cu lapte și îndulcită cu zahăr pentru a crea o budincă dulce […]

retete

Brioșe din albuș

Brioșe din albuș din: albusuri, faina, ulei, zahar, zeama de lamaie, coaja de portocala confiata, susan, rahat. Ingrediente: 3 albușuri 3 linguri făină 3 linguri ulei 3 linguri zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie opțional coajă de portocală confiată susan și cubulețe de rahat pentru decor   Mod de preparare: Bați albușurile spumă tare cu […]

retete

Cremă de zahăr ars cu dovleac

Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt   Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]

retete

Mix de seminte si nuci in crusta de unt aromat

Mix de seminte si nuci in crusta de unt aromat din: unt, sos worcestershire, pudra de usturoi, sare, pudra de ceapa, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, migdale, nuci pecan, alune, caju. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, […]

retete

Nuci pecan condimentate

Nuci pecan condimentate din: nuci pecan, unt, condimente. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin, […]

retete

Nuci in sos worcestershire

Nuci in sos worcestershire din: mic de nuci, unt topit, sos worcestershire. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine […]

retete

Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)

Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra.   Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă […]

retete

Mix de nuci prajite

Mix de nuci prajite din: nuci, migdale, unt, sare.   Ingrediente: 250 gr nuci sau mix de nuci si migdale 4 linguri unt topit Sare   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Asezati nucile sau mixul intr-o tava si turnati peste untul topit. Dati la cuptor 20-25 minute si apoi presarati cu sare. 8 […]

retete

Gogoși cu urdă

Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei.   Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]

retete

Pască umplută cu brânză și smântână

Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]

retete

Cozonac împletit, cu stafide și migdale

Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

retete

Sorbet de ananas cu rom

Sorbet de ananas cu rom din: suc de ananas, suc, rom Sorbetul este un desert rece, cremos și fără lactate, realizat dintr-o bază de sirop de zahăr și apă, la care se adaugă fructe sau suc de fructe proaspete. De obicei, sorbetul este servit ca desert răcoritor între felurile principale ale unei mese sau ca […]

Clatite sanatoase cu ovaz

Clatite sanatoase cu ovaz din: faina de ovaz, faina de cocos, praf de copt, lapte de migdale, sirop de artar, extract de vanilie, ulei de cocos. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul.   Ingrediente: 1 cana de faina de ovaz 1/4 cana de faina […]

retete

Clatite de ovaz

Clatite de ovaz din: ovaz, ou, iaurt, bicarbonat, miere. Ovazul este o planta cereala care este foarte populara in intreaga lume datorita proprietatilor sale nutritive si beneficiilor pentru sanatate. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Acesta contine, de asemenea, antioxidanti si compusi vegetali benefici pentru sanatate. […]

Dulceaţă de căpșuni și dovlecei

Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie.   Ingrediente: 500 g căpșuni 500 g dovlecei mici 700 g zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece. Se scurg, se […]

retete

Desert cu lamaie si amaretti

Desert cu lamaie si amaretti din: ricotta, frisca lichida, zahar vanilinat, zahar, limoncello, coaja de lamaie, gelatina, amaretti, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g ricotta 100 ml frișcă lichidă 500 g brânză dulce 1 plic zahăr vanilinat 75 g zahăr 5 linguri limoncello coaja rasă de la 1 lămâie 10 g gelatină 200 g amaretti […]

retete

Chec cu stafide – Puspokkenyer

Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra.   Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]

Gem de zmeură cu ghimbir

Gem de zmeură cu ghimbir din: zmuera, ghimbir, miere. Usor de preparat si foarte gustos.   Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere     Mod de preparare: Gem de zmeură cu ghimbir: curăță și se spală zmeura. Se pregătește un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, […]

retete

Cremă de iaurt cu fructe

Cremă de iaurt cu fructe din: iaurt grecesc, mascarpone, zahar, esenta de vanilie, lichior limoncello, biscuiti digestivi, struguri, piersici, afine, coaja de lamaie, menta. Ingrediente: 800 g iaurt grecesc 100 g mascarpone 120 g zahăr 1 esență de vanilie 2 lingurițe lichior limoncello 100 g biscuiți digestivi fructe de sezon la alegere: struguri, piersici sau […]

retete

Porridge (terci) cu pere

Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]

retete

Alivancă moldovenească

Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare.   Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare     Mod de preparare: Freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]

retete

Dulceață de salcam

Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]