Tocanita New England

Tocanita New England New England este o mâncare preparată din carne de vită conservată, cartofi şi diverse legume de iarnă. Reţeta a traversat Atlanticul împreună cu valurile de emigranţi irlandezi, care au sosit în America în secolul XIX. Reţeta originală irlandeză presupunea folosirea şuncii sau a baconului, care pot înlocui şi astăzi, desigur, carnea de […]

Meatloaf

Meatloaf

Denumirea în limba engleză, meatloaf, este, în mod surprinzător, de dată recentă, fiind utilizată pentru prima dată în Statele Unite, în 1899. Felul de mâncare pe care îl denumeşte se bucură însă de popularitate mult înainte de această dată. Rulada este uşor de gătit, constând, pur şi simplu, dintr-un amestec de carne tocată (de obicei […]

Pulpe si aripi de pui

Nimeni nu poate rezista în faţa unei suculente pulpe de pui prăjite. Unora le plac reţetele mai simple, alţii preferă pulpele marinte într-un sos de arahide, prăjite apoi pe grătar cu legume si plante aromatice. Alţii le dau prin pesmet sau le presară cu diverse condimente cajun. Aripile de pui erau în trecut nişte rude […]

Bacon breakfast

Bacon breakfast

Importanţa istorică a baconului nu poate fi subestimată, având în vedere că el a contribuit la supravieţuirea a mii de familii, în vremuri de restrişte. Baconul este folosit pentru a da aromă multor feluri de mâncare, de la banala tocăniţă până la nobilul muşchi de vită. In forma în care poate fi găsit în prezent, […]

Petit sale

Petit sale este o mâncare simplă, originară din Auvergne, în nordul Franţei, îndrăgită de fermierii din zonă, care o prepară mai ales în anotimpul rece. Carnea folosită este gammon, care provine din regiunea din spate a porcului. Ea se conservă prin sârare, însă nu se fierbe. Gammon se taie în bucăţi mari şi se fierbe […]

Pastrama de pui

Specialitati: Pastrama de pui

Pastrama de pui este o gustare care în Jamaica se consumă deseori pe stradă, fiind perfectă pentru cei care apreciază alimentele iuti şi condimentate. Ingredientele folosite sunt habaneros sau ardeii iuţi Scotch bonnet, unul dintre cele mai iuţi soiuri de ardei, ardeiul iute jamaican, adus şi în Europa de Cristofor Columb, ardeiul coyenne, scorţişoara, cuişoarele […]

Minirulouri cu crab şi cu legume

Specialitati: Crab cu piper

Crabul cu piper este un preparat culinar originar din Singapore, care pune în valoare aroma bogată a cărnii de crab cu ajutorul unor condimente iuţi, foarte savuroase. Este o mâncare foarte apreciată în restaurantele cu specific asiatic din America de Nord. In general, pentru realizarea acestei reţete se foloseşte carnea de crab cu carapacea tare. […]

Otet balsamic de Modena

Otet balsamic de Modena

Este apreciat la nivel internaţional de toţi bucătarii profesionişti, ajungând un simbol al adevăratului stil de viaţă italian. Conţine must de struguri concentrat, must de struguri fiert şi oţet din vin de cea mai bună calitate (6% aciditate). Oţetul balsamic de Modena este nu doar gustos, ci şi sănătos: este bogat în nutrienţi care diminuează […]

Fara sare

Sarea

De-a lungul timpului, sarea a fost folosită ca agent de conservare a alimentelor, de aromare a mâncărurilor, în prepararea lutului pentru ceramică, în diverse ritualuri religioase, dar şi ca remediu pentru tratarea multor afecţiuni. Ea a servit drept fnonedă în multe epoci istorice, şi multe războaie s-au declanşat pornind tocmai de la cucerirea drumurilor şi […]

Verdeturi de primavara

Salata verde conţine iod, magneziu, fosfor, cupru, potasiu, calciu, fier, arsenic şi zinc, dar si vitaminele A, B, C, D şi E ce măresc rezistenţa organismului împotriva infecţiilor. Datorită conţinutului ridicat de clorofilă, are rol antianemic, dar şi de reglare a digestiei şi a tranzitului intestinal, iar potasiul contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite […]

Alimente

Alimente sanatoase si gustoase

Arpagicul, contra cancerului Asemenea rudelor sale apropiate, ceapa şi ustoriul, arpagicul are proprietăţi antifungice, antibacterie-ne şi antioxidante. In plus, conţine cantităţi importante de potasiu şi vitamina C, fiind un aliat de nădejde împotriva răcelii, a gripei şi a infecţiilor. Potrivit studiilor recente, consumul regulat de arpagic scade semnificativ riscul apariţiei cancerului de prostată. Are gust […]

retete

Branzeturi celebre

CAŞ PROASPĂT – sortiment românesc, preparat în zonele montane din lapte de vasă, sau amestec de lapte de vacă şi oaie. Se face din lapte nepasteurizat, încălzit în care se adaugă cheag. EDAM – brânză olandeză, uşor sărată, fabricată dintr-un lapte foarte gras. Se comercializează sub forma unor bulete, sfere cu interior galben pal învelite […]

Piure de broccoli cu susan

Broccoli – sanatate si savoare

Descoperit încă de pe vremea romanilor, broccoli a devenit din ce în ce mai apreciat pentru calităţile sale deosebite, fiind pe drept cuvânt denumit leguma-sănătate. Ca şi conopida sau varza, broccoli face parte din familia cruciferelor. Consumul regulat e recomandat de nutriţionişti, atât pentru calităţile nutriţionale, cât şi pentru proprietăţile sale preventive, în cazul unor […]

Mancarica cu ghimbir

Ingrediente sanatoase

Ingrediente sanatoase: Două condimente banale şi unul (aparent) mai exotic ţin în echilibru perfect sănătatea trupului şi a minţii. Presară-le zilnic în meniu, câte puţin. Ceapa Ajută intestinele. Datorită unei substanţe aromatice cu efect anti-microbian, ceapa reduce fermentaţia intestinală. Şi regularizează absorbţia substanţelor nutritive. Scade glicemia. Glucochinina, un hormon vegetal tipic, reduce şi menţine constant […]

Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata

Fructe sanatoase

Curmale Fructe exotice, produse de o specie de palmier, curmalele uscate sunt nu numai extrem de gustoase, dar reprezintă şi o sursă importantă de carbohidraţi benefici. Unele dintre fructele cu cel mai bogat conţinut de fier, curmalele, ca parte a dietei zilnice, sunt un ajutor de nădejde pentru fetele şi femeile expuse anemiilor. Stafide Obţinute […]

Telemea sau cas marinat

Despre branzeturi

Despre branzeturi. NASAL – sortiment românesc de brânză cu mucegai roşu, obţinut prin maturarea în grota de la Ţaga, lângă Gherla. Are o aromă specifică, asemănătoare cu a altor brânzeturi cu mucegai. Acest sortiment de brânză a fost pomenit în multe opere literare, dintre care cea mai cunoscută este Decameronul lui Boccaccio, care visa “un […]

Leusteanul

Verdeturi sanatoase

Pătrunjelul este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate zarzavaturi-condiment, este un tonic general, un antioxidant şi un purificator al organismului, iar valoarea energetică nu depăşeşte 36 calorii/100 g. Conţine potasiu, magneziu, fiind şi un bun dezinfectant, vitamina A, este de 4 ori mai bogat în vitamina C decât portocala, iar conţinutul de fier este […]

Painici graham din migdale

Alimente pentru sanatate

Alimente pentru sanatate. Ca şi nucile, alunele, fie că vorbim de arahide sau de alunele de pădure, fac o concurenţă serioasă chiar şi celor mai apreciate fructe în ce priveşte nivelul crescut de antioxidanţi pe care îl conţin. In plus, sunt bogate în acid oleic, un tip de grăsime extrem de benefică, pe care numai […]

Branzeturi sanatoase si gustoase

Branzeturi sanatoase si gustoase

BRÂNZĂ DULCE DE VACI – este un sortiment obţinut din lapte nefiert, ţinut la acrit şi apoi strecurat. Este o brânză foarte uşoară, care se păstrează neapărat la frigider pentru a nu se acri. Se poate folosi în preparate dulci dar şi în unele sărate. Este un aliment uşor digerabil şi de aceea se recomandă […]

Branzeturi

APPENZELLER – brânză elveţiană cu o istorie atestată de cel puţin 700 de ani, fabricată în cantonul Appenzell, la graniţa cu Austria. Este făcută din lapte de vacă şi maturată cel puţin trei luni într-o saramură în care sunt ţinute şi plante aromate. Uneori în această saramură se pune vin sau cidru de mere, ceea […]

Sos iute de prune

Despre prune

Prunele sunt, după mere, fructele cele mai îndrăgite din lume, fiind cultivate pe toate continentele, în afară de Antarctica.

usturoi

Totul despre usturoi

„Trandafirul puturos” este una dintre cele mai vechi legume cultivate, menţionate în texte egiptene şi indiene, încă de acum 5000 de ani.

Pak Choy

Pak Choi

Pak choy este de câteva mii de ani una dintre legumele de bază ale bucătăriei cantoneze. Face parte din familia brassica (a verzei) şi are un gust asemănător muştarului, fiind plin de vitamine şi minerale.

Pachetele cu nuci si cafea

Despre vanata

Vânata îşi are originile în sudul Indiei şi Sri Lanka. Ea este cultivată în Asia încă din vremuri preistorice.

Teacake

Teacake – Un teacake se distinge de o banală chiflă prin aluatul dulce, dospit cu drojdie, la care se adaugă câteva stafide. Chifla are un diametru de aproximativ 10 cm. Ea se taie în două, se prăjeşte, se unge cu unt şi se serveşte la ceai. In anumite părţi din Yorkshire şi Lancashire, un teacake […]

Sfeclă cu unt şi smantană

Despre sfecla

Prima atestare documentară a sfeclei provine din Mesopotamia, din secolul VIII î. Hr. Avem, însă, motive să credem că sfecla a fost recoltată cu mult timp înainte de oamenii preistorici

Coconut Ice

Nuca de cocos

Nucile de cocos sunt plante foarte vechi. în Noua Zeelandă au fost descoperite fosile care indică faptul că palmieri mici, asemănători cocosului, au crescut în acea regiune în urmă cu 15 milioane de ani.

Despre Imam bayaldi

Despre Imam bayaldi

Aparţinând unei culturi bogate în anecdote şi proverbe, această mâncare tradiţională turcească are, la rândul ei, propria poveste

Hash Browns

Hash Browns

Cartofii ţărăneşti, numiţi în engleză „hash browns”, reprezintă o mâncare reconfortantă, cu atât de multe variatiuni, încât este dificil să alegi una anume.

Despre afine

Afine

Afine: Afinele fac parte, ca şi brânza cu mucegai albastru şi porumbul albastru, dintr-o categorie selectă de alimente ce sunt în mod natural albastre. Ele nu au de la bun început această culoare, ci sunt iniţial verzi, apoi se colorează în purpuriu şi în cele din urmă devin albastre, aşa cum le ştim cu toţii. […]

seminte de pin

Seminte de pin

Strămoşii noştri au cules seminţe de pin cu mii de ani în urmă, apreciindu-le ca sursă bogată de grăsimi şi proteine

Fistic

Fistic

Fistic Arbuştii de fistic cresc în regiuni cu o climă uscată şi fierbinte vara, şi rece iarna. Au nevoie de 15 – 20 de ani pentru a ajunge la maturitate şi trăiesc secole bune. Poate din acest motiv, fisticul este şi astăzi la fel de valoros cum a fost şi pentru strămoşii noştri, care l-au […]