Despre pastarnac

Despre pastarnac

Păstârnacul a cunoscut o depreciere de-a lungul vremii, deşi în Europa a fost una dintre legumele de bază, înainte de introducerea cartofului în secolul XVI

Pommes Anna

Pommes Anna

Inventată la curtea lui Napoleon III, în onoarea unei femei frumoase, pommes Anna este o budincă preparată din unt topit şi cartofi, cu o crustă crocantă şi cu un miez moale şi bogat.

Banane plantain prajite

Banane plantain prajite

Banane plantain prajite In Caraibe şi în ţările sudamericane din apropierea ecuatorului, o mâncare de prânz tradiţională constă din carne sau peşte cu orez, fasole, salată şi câteva fâşii de banane plantain prăjite. Cele din urmă sunt deseori cea mai gustoasă parte a mâncării. Bananele plantain sunt asemănătoare bananelor obişnuite, însă mai mari şi mai […]

Dulciuri cu zmeura

Despre zmeura

Despre zmeura Boabele de zmeură nu sunt, de fapt, boabe, ci nişte fructe compuse din mici bile cu un sâmbure în mijloc, aranjate în jurul unui centru, care, spre deosebire de mure, nu este compact, ci cavitar. Din acest motiv, zmeura trebuie manevrată cu grijă. Deşi fructele sunt delicate şi dulci, rugii pe care cresc […]

Rosti

Rosti

Impreună cu fondue şi raclette, se numără printre cele mai cunoscute mâncăruri elveţiene. Există chiar şi un instrument special pentru prepararea sa, aşa-numita râzătoare rosti.

Gelatina cu fructe

Despre capsuni

Despre capsuni Căpşunile fac parte din specia „fragaria”, cuvânt care înseamnă parfumat. Oricine a tăiat în două o căpşună coaptă, cunoaşte mirosul tentant al fructului proaspăt. Madame Tallien, unul dintre personajele-cheie ale Revoluţiei Franceze, era atât de fascinată de căpşuni încât le adăuga în apa de baie, pentru a-şi menţine pielea parfumată şi strălucitoare. Englezii […]

Salată Sashimi de roşii si avocado

Grepfrut prajit

Grepfrut prajit Numit odinioară „fructul interzis”, grepfrutul este un fruct relativ recent. In vreme ce nucile de cocos există de 15 milioane de ani, grepfrutul este un hibrid, care a apărut cu mai puţin de 300 de ani în urmă. O mâncare cu grepfrut şi cocos poate constitui punctul culminant al unei mese. Existenţa acestui […]

Daikon: Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Această Legumă

Daikon: Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Această Legumă – Daikon este o legumă rădăcinoasă originară din Asia, extrem de populară în bucătăriile japoneză, chineză, indiană și coreeană. Această legumă, care poate ajunge la dimensiuni impresionante, este folosită în numeroase preparate datorită gustului său ușor picant și crocant, dar și datorită beneficiilor sale pentru sănătate. […]

Rosii uscate cu ierburi aromatice

Pomodori secchi

Pomodori secchi Oamenii iubesc aciditatea dulce a roşiilor, una dintre legumele din Lumea Nouă care a avut cel mai mult succes. înainte de inventarea conservelor moderne, roşiile se păstrau în casă, sau, aşa cum procedează italienii, se tăiau în felii şi se lăsau să se usuce la soare. Chiar şi într-o regiune mai puţin însorită, […]

Pico de Gallo – sos mexican

Pico de Gallo Pico de gailo este un sos care în Mexic nu poate lipsi de la nici o masă. El reprezintă sursa de inspiraţie pentru salsa la borcan care, printre americani, a întrecut în popularitate ketchupul. El constă într-un amestec simplu de roşii tăiate în cuburi, ceapă, ardei iuţi şi frunze proaspete de coriandru. […]

Cartofi dulci prajiti

Cartofi dulci prajiti

Cartofi dulci prajiti Cartofii dulci fac parte din familia plantelor căţărătoare, care sunt deseori plantate cu scop decorativ. Partea comestibilă a plantei nu este un tubercul autentic, ca în cazul cartofului, ci o rădăcină. La piaţă, cartofii dulci atrag atenţia prin coaja lor portocalie, un indiciu al conţinutului bogat de beta-carotină. Cartofii dulci sunt deseori […]

Flori de dovlecei la cuptor

Flori de dovleac

Flori de dovleac Flori comestibile de tot soiul au început să-şi facă apariţia în castroanele de salată ale lumii, de la năsturel şi până la panseluţâ. Regina acestor flori rămâne însă cea de dovleac. Aroma delicată vesteşte fructul în care urmează să se transforme. Florile de dovleac au culori frumoase, care variază între galben şi […]

Retete

Radacina de lotus

Radacina de lotus Floarea de lotus are o puternică semnificaţie spirituală pentru budişti şi hinduşi. Plutind cu seninătate pe o apă liniştită, ea a devenit un simbol al purităţii şi al detaşării de cele lumeşti. Buddha este deseori reprezentat aşezat într-o floare de lotus. în adâncurile mocirloase ale lacului se află însă o comoară mai […]

retete

Mure – Despre mure

Mure – Despre mure. Murele sunt nişte fructe mici şi moi, asemănătoare zmeurei, dar de culoare purpurie. Ele cresc în tufişuri care sunt răspândite în păduri şi pe coline. Un sol sărac nu le împiedică să se dezvolte, se răspândesc rapid pe terenuri virane sau chiar şantiere de construcţii. Boabele mici şi zemoase se folosesc […]

Desert vanilat cu soc şi agrişe

Despre agrise

Despre agrise Deşi provin din Europa şi din vestul Asiei, agrişele sunt astăzi de două soiuri – americane şi europene. Culoarea unora variază între roşu şi purpuriu, celelalte sunt verzi deschis. Agrişele cresc pe arbuşti spinoşi şi preferă temperaturile mai scăzute. Despre gustul acestor fructe mici şi zemoase se spune că este cu atât mai […]

Frigărui de porumb dulce

Stiulete de porumb

Stiulete de porumb: Un ştiulete de porumb fierbinte şi uns cu unt este una dintre cele mai bune mâncă uri, consumate fără tacâmuri. Mâncatul unui ştiulete copt, fiert sau prăjit la grătar este o fradiţie estivală îndrăgită căreia nu i se preteiză toate soiurile de porumb. Doar porumbul culce poate fi savurat astfel. Acest soi […]

Zwiebelkuchen

Zwiebelkuchen

Zwiebelkuchen Atunci când strugurii din regiunile sudice si centrale ale Germaniei ajung în presele viticultorilor, este momentul tradiţionalei plăcinte cu ceapă. Acest deliciu de toamnă este un însoţitor excelent pentru vinul Federweisser. un vin tânăr, uşor acidulat, aflat încă în faza de fermentare. Zwiebelkuchen este o plăcintă cu o singură foaie de aluat, preparat cu […]

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Lemon Posset

Lemon Posset Posset este un desert care face parte din familia deserturilor englezeşti al căror ingredient principal este smântână dulce. Reteta a apărut în Evul Mediu. Smântână dulce se bate cu un ingredient cu o aromă contrastantă, în acest caz suc de lămâie, la care se adaugă vin alb sau Ale, spumă de albuşuri şi […]

Placinta Mississippi Mud

Placinta Mississippi Mud

Placinta Mississippi Mud Aşa cum sugerează şi numele, această plăcintă incredibil de bogată este un desert adorat în sudul Statelor Unite. De fapt, este mâncarea cea mai celebră din statul Mississippi. Prăjitura cu un strat gros de umplutură îşi datorează numele culorii maronii a nămolului (în engleză: mud) din delta fluviului Mississippi. Plăcinta este mai […]

Placinta slovena

Placinta Banoffee

Placinta Banoffee: Numele acestui desert oferă indicii în privinţa ingredientelor sale – banane şi bomboane toffee (caramele). De fapt, nu se folosesc caramele, ci lapte caramelizat, care poate fi preparat prin diverse metode; cea mai simplă presupune fierberea laptelui condensat în conservă între trei şi cinci ore. Această creaţie este revendicată de un bucătar-şef pe […]

Budinca de vara cu fructe

Budinca de vara cu fructe

Budinca de vara cu fructe Acest desert îndrăgit în Anglia se prepară într-un castron sau o formă rotundă, care se tapeteazâ cu felii de pâine veche, fără coajă şi se umple cu un amestec de fructe de pădure. Se pot folosi coacăze negre, mure, afine, zmeură şi căpşuni, precum şi alte fructe fierte înăbuşit. Amestecul […]

Isopul – Planta medicinala

Isopul – Planta medicinala – Isopul e una dintre primele plante pe care trebuie sa le cultive un adevărat iubitor de plante medicinale, pentru că are o mulţime de astfel de proprietăţi. E, de asemenea, o plantă valoroasă – deşi foarte neglijată – în bucătărie. E eficace în tratarea infecţiilor la plămâni, de pildă bronşita. […]

Placinta cu tocatura

Placinta cu tocatura – Această mâncare englezească, servită prin tradiţie de Crăciun şi de Anul Nou se prepară sub forma unei tarte din aluat de patiserie umplut cu o tocătură, care nu conţine carne, în prezent, tocatura conţine stafide de Corint, stafide, sultanine, mere şi fructe confiate, care se taie toate mărunt şi se stropesc […]

Placinta shoofly pie

Placinta shoofly pie: Această plăcintă este tipică pentru comunitatea amiş (regiunea Pennsylvania Dutch), concentrată în Lancaster, Pennsylvania. Având în vedere că această comunitate de protestanţi devotaţi evită progresul tehnologic al vremurilor noastre, mâncarea se prepară în general în casă, iar plăcinta shoofly este un desert îndrăgit. Plăcinta este versiunea amiş a tartei cu melasă. Se […]

Vinurile in lume

Ingrijirea si controlul vinului

Ingrijirea si controlul vinului. Vinul nou trebuie supravegheat cu o atenţie continuă pentru a evita numeroase posibile alterări, cum ar fi tulburările, defectele şi bolile. Umplerea şi golirea Butoiul în care se ţine vinul trebuie să fie mereu plin sau, în qrice caz, protejat de oxidări, care ar putea provoca oţetirea şi tulburarea vinului. Cu […]

Despre Hasmaţuchi

Hasmatuchi

Hasmaţuchi are frunze lucioase, de un verde pal, înzestrate cu o aromă de pădure cu o nuanţă exotică de smirnă. E originar din Europa de Nord şi creşte în Anglia şi America de Nord. Frunzele sunt dulci şi au un uşor gust de anason, dar reprezintă şi un ingredient util pentru cei care nu au […]

Budinca englezeasca de Craciun

Budinca englezeasca de Craciun

Budinca englezeasca de Craciun Budinca englezească de Crăciun este probabil singura budincă preparată cu untură, care se mai consumă astăzi pe scară largă. Se pregăteşre din făină şi bucăţi de untură (grăsime de la rinichi), la care se adaugă migdale, stafide, stafide de Corint, cireşe glasate şi brandy. De Crăciun, budinca se fierbe câteva ore […]

Alune foarte aromate

Blancmange

Blancmange Acest desert clasic, care pare a nu mai fi la modă, are legături străvechi cu Anglia, fiind menţionat de Geoffrey Chaucer (1343-1400) in prologul Poveştilor din Canterbury. Deşi numele său înseamnă „mâncare albă” în franceză, pink pare să fie culoarea preferată astăzi, obţinută prin adăugarea unui strop de colorant alimentar roşu. In Evul Mediu, […]

Fondue de ciocolată cu mentă

Fondue de ciocolata – despre si cum se prepara

Fondue de ciocolata Pentru acest desert extraordinar de bogat trebuie să aveţi un vas plin de fondue cu ciocolată de bună calitate, ruptă în bucăţi. Vasul se încălzeşte deasupra unui mic arzător, aşezat în centrul mesei. Oaspeţii primesc beţigase (fie beţigaşe pentru cocteiluri, fie frigărui de lemn) şi felii de fructe proaspete: banane, kiwi, portocale, […]

Asmatuiul

Deseori neglijat în bucătărie din cauza popularităţii pătrunjelului, asmăţuiul e o alternativă demnă de luat în seamă. Asmatuiul are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură atunci când e mâncat crud. Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte peste tot. A fost adus în America de Nord de […]

Trandafirul

Originar din Iran, trandafirul e cunoscut din cele mai vechi timpuri şi e utilizat pentru parfumul şi frumuseţea sa deosebită. Trei varietăţi se folosesc în bucătărie: trandafirul roşu de Laneaster, măceşul şi trandafirul japonez. Esenţa de trandafiri ajută la detensionare, iar fructele (măceşele) conţin foarte multă vitamina C şi se folosesc în siropuri pentru răceală […]

Placinta cu lamaie si bezea

Placinta cu lamaie si bezea

Placinta cu lamaie si bezea Blatul acestui desert acrişor clasic constă de regulă din aluat obişnuit de patiserie sau din fursecuri zdrobite şi amestecate cu unt topit. Umplutura constă dintr-un strat de jeleu de lămâie (lemon curd) acrişor şi un strat de bezea. Desertul a fost inventat în Statele Unite, dar în prezent este foarte […]