Usturoi conservat cu ierburi aromate

Proprietățile Usturoiului: Beneficii Remarcabile pentru Sănătate

Proprietățile Usturoiului: Beneficii Remarcabile pentru Sănătate și Cum să îl Consumi pentru Efecte Optime. Usturoiul (Allium sativum) este una dintre cele mai vechi și versatile plante utilizate în medicină și bucătărie. Originar din Asia Centrală, usturoiul a fost apreciat de-a lungul istoriei pentru proprietățile sale terapeutice și culinare. De la combaterea infecțiilor până la susținerea […]

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

Totul despre Sparanghel

Copiii se vor bucura să afle că au voie să mănânce sparanghelul cu mâna, iar părinţii ar putea profita de această libertate acordată copiilor, deoarece sparanghelul este o legumă cu importante proprietăţi nutritive

Tortilla

Origine: tortilla

Tortilla mexicană nu trebuie confundată cu cea spaniolă, care este o omletă umplută cu legume. In Mexic şi în statele din sud-vestul Americii, dintre care unele au aparţinut cândva Mexicului, tortilla este un aliment de bază. Tortilla de porumb se prepară dintr-un aluat de masa harina, porumb alb uscat şi măcinat. Tortilla are un diametru […]

Paine cu zucchini si nuci

Matzah

Matzah este pâinea nedospită pe care o mănâncă evreii în timpul celor opt zile ale sărbătorii Paştelui, prin care comemorează exodul evreilor din Egipt. Atunci ei au fost nevoiţi să-şi părăsească în grabă casele, astfel încât aluatul lor de pâine nu a avut timp să dospească şi s-a copt pe drum, la căldura soarelui. Matzah […]

Otetul

Otetul – Cu multe mii de ani în urmă, o minunată descoperire a încălzit inimile multor pământeni: sucul de struguri, lăsat mai multă vreme într-un vas, s-a transformat într-o băutură minunată, căreia i-au spus vin. Puţin după aceea a urmat o altă descoperire: vinul uitat într-un pahar s-a transformat într-o băutură cu gust acru. I […]

retete

Margarina

Uleiurile utilizate pentru producerea margarinei sunt uleiuri vegetale naturale, precum ulei de floarea soarelui, de rapiţă, de soia sau de in oleaginos. Aceste uleiuri conţin în mod natural vitamina E şi acizi graşi esenţiali, Omega 3 şi Omega 6. Aceştia sunt cunoscuţi drept acizi graşi esenţiali, datorită importanţei vitale pentru corpul uman şi a faptului […]

Totul despre piersica

Totul despre piersica

Piersicile sunt originare din China şi au fost introduse în regiunea mediteraneeană în jurul anului 2000 Î.Hr.

Churros

Churros – un desert irezistibil

Churros – un desert irezistibil. In Spania, într-o dimineaţă însorită de duminică, nu este foarte greu să găsiţi cea mai apropiată churrerio. Este suficient să-i urmăriţi pe localnicii care poartă ambalaje de hârtie cu pete de grăsime. In acele hârtii se află nişte produse de patiserie prăjite în baie de ulei, de formă lunguiaţă, ideale […]

Smochinele

Smochinele: Cu o formă ovală sau, la unele soiuri, alungită la un capăt ca o pară, smochinele sunt printre cele mai savuroase fructe care cresc în zonele calde. Sunt zemoase, suculente, dulci, (concentraţia mare de zaha-ruri naturale le plasează în fruntea celor mai dulci fructe de pe glob) şi au o aromă delicată care aminteşte […]

Otetul de hrean

Oțet Alb: utilizări culinare, curățenie și beneficii pentru sănătate

Oțet Alb: utilizări culinare, curățenie și beneficii pentru sănătate. Economic, multifuncţional şi prietenos cu mediul înconjurător, oţetul alb are nenumărate virtuţi. Poate fi folosit fără moderaţie, nu pătează, iar mirosul se evaporă imediat. Se spune că sumerienii sunt printre primii care au folosit oţetul ca produs de curăţare. Babilonienii au mizat pe calitatea lui de […]

Cartofi pai la cuptor

Pommes frites

Cartofii pai, în franceză pommes frites, în engleză French fries, sunt simbolul culturii fast-food.

Radicchio

Radicchio

Radicchio a fost numele verzei roşii italiene – o legumă cu frunze, ce are un gust uşor amar.

Despre Varza (Varza face parte din familia cruciferelor şi conţine peste 400 de varietăţi)

Despre Varza (Varza face parte din familia cruciferelor şi conţine peste 400 de varietăţi): Varza face parte din familia cruciferelor şi conţine peste 400 de varietăţi. Cele mai răspândite sunt însă: varza de Bruxelles, conopida, broccoli, varza creaţă, varza roşie. In Europa, varza a început să fie cultivată cu 4000 de ani în urmă. Strămoşii noştri […]

Curmale

Curmale Palmierii de curmale au fost cultivaţi pentru fructele lor mici şi dulci, probabil încă din jurul anului 6 000 Î.Hr., în Mesopotamia şi în Egiptul preistoric. De-a lungul vremii, au început să fie cultivaţi în Africa de Nord de unde s-au răspândit spre Spania. Curmalele sunt fructe mici şi cilindrice, cu o lungime de […]

cocaze

Coacaze negre sau rosii

Coacaze negre sau rosii – Numele de „coacăză” derivă de la numele oraşului Corint, cu toate acestea coacăzele negre şi roşii cresc mai ales în Nordul Europei. Ele sunt bogate în substanţe nutritive şi sfârşesc de cele mai multe ori în gemuri, preparate cu zahăr din belşug, dată fiind acreala lor proverbială. Cassis, lichiorul franţuzesc […]

Tipuri de otet

Tipuri de otet: Pentru a obţine oţet este nevoie de un lichid care conţine zaharuri. Acesta poate fi sucul de struguri, de mere, de malţ, de orez. După o primă fermentaţie, zaharurile se transformă în alcool şi se obţin vinul, cidrul, berea sau rachiul numit sake, etc. Dacă acestea nu sunt îmbuteliate, şi dacă li […]

Deliciu cu stafide

Stafidele

Stafidele Stafidele nu sunt doar dulci, ci pot fi, de asemenea, păstrate un timp îndelungat si servite oriunde ca o gustare delicioasă. Se presupune că stafidele naturale au fost descoperite în jurul anului 1500 Î.Hr., fiind cultivate pentru prima dată în vii, între anii 900 si 120 Î.Hr. Stafidele pot fi transportate cu uşurinţă, deoarece […]

Salata de sfecla

Sfecla – impotriva radicalilor liberi

Sfecla are un conţinut crescut de betanină, un pigment al plantelor şi un antioxidant ce poate împiedica efectul radicalilor liberi. Mai mult chiar, are capacitatea de a opri creşterea tumorilor celulare în colon, în stomac, în plămâni şi ajută sistemul imunitar. Atunci când această legumă este preparată la aburi (atenţie: doar pentru câteva minute) îşi […]

Caise gratinate la cuptor

Caisele

Caisele Asemănătoare unor piersici mici, aceste fructe sunt originare din China şi au traversat lumea spre Vest ajungând în regiunea mediteraneeanâ, unde s-au răspândit cu repeziciune. înrudite de departe cu prunele, caisele se coc mult mai timpuriu vara, de unde provine şi numele lor latin praecox, însemnând „repede” sau precoce. Generalul roman Lucullus a importat […]

Retete

Otetul in alimentatie

Otetul este o importantă sursă de potasiu – care are un rol deosebit în echilibrul aparatului cardiovascular. Ajută la menţinerea unui nivel optim al colesterolului. Este un aliat eficace în multe tratamente cosmetice naturiste, mai ales în îngrijirea părului. Este un puternic remediu pentru eliminarea păduchilor, bacteriilor şi a altor paraziţi ai pielii capului. Este cel […]

Ananas umplut

Durian

Durian Acest fruct tropical, aparent neprietenos, este renumit pentru pulpa sa cremoasă şi pentru mirosul său unic. Coaja sa acoperită de ţepi periculoşi a inspirat numele duri, care înseamnă spin în malaysianâ. Deşi fructul moale din interior are un gust dulce, de nucă, mirosul său este îngrozitor. Autorul de cărţi culinare şi reportaje de gastronomie […]

Fructul dragonului

Fructul dragonului

Fructul dragonului – Acest fruct cu aspect preistoric, de un roz aprins, provine din Mexic, din America Centrală şi de Sud. Are dimensiunea unui grapefruit, este acoperit de ţepi moi şi creşte pe cactuşi, în regiuni cu climă tropicală şi secetoasă. Se mai numeşte şi pitaya sau para-căpşună. Deşi fructul poate avea un aspect intimidant, […]

Rosiile – bogate in antioxidanti

Roşiile sunt bogate în licopen, un puternic antioxidant ce reduce riscul anumitor tipuri de cancer şi bolilor de inimă. Coacerea acestor legume stimulează eliberarea unei cantităţi suplimentare de licopen. Un studiu german, publicat în British Journal of Nutrition, a demonstrat că 77% dintre persoanele cu o dietă bazată pe alimente crude aveau nivelul de licopen […]

Litchi

Despre Litchi

Fructul pomului de litchi este renumit pentru dulceaţa sa. In sezon, ciorchini de fructe roşii atârnă tentant din copacii veşnic verzi. In interiorul unei coji subţiri şi casabile, pulpa albă şi compactă înveleşte un sâmbure lung, de culoare închisă. Nu este de mirare că el a devenit un simbol al iubirii: una dintre varietăţi este […]

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie

Mango

Mango Se crede că fructul mango este originar din nord-estul Indiei, având o impresionantă vechime. Prin urmare, nu este de mirare că fructul a devenit o componentă importantă a culturii regionale, având atât semnificaţii ritualice, cât si culinare. Gustul fructului aminteşte. în funcţie de soi. de gustul piersicii, al ananasului, al prunei sau al pepenului. […]

Cosulet cu miere

Mierea

Folosirea mierii şi a altor produse ale stupului în alimentaţie este foarte veche. Timp de milenii mierea a fost singurul aliment dulce folosit în alimentaţia omului, înafara fructelor. La fel de veche este şi folosirea mierii în tratarea unor afecţiuni. Oamenii au observat că mierea le poate lecui unele suferinţe. Despre însuşirile vindecătoare ale mierii […]

Lamaie Neyer

Lamaie Neyer

Lamaie Neyer Data viitoare când vă întreabă cineva dacă aveţi curajul să muscaţi dintr-o lămâie, alegeţi o lămâie Meyer şi amuzaţi-vă pe seama lui! Obţinute prin împerecherea unei lămâi cu o mandarină, lămâile Meyer sunt mult mai dulci decât cele obişnuite, iar coaja este comestibilă. Originare din China, ele au fost aduse în SUA, în […]

Varza de bruxelles cu sos oyster si bacon

Legume: Varza de Bruxelles

Acest tip de varză are sulforafan, un fitonutrient ce luptă împotriva cancerului de sân. Prepararea la aburi sau la foc mare păstrează cei mai mulţi dintre compuşii anti-cancerigeni. Atenţie: fierberea acestui tip de varză duce la eliminarea sulforafanului în apă. Pentru a prepara miezul mai repede şi mai bine, trebuie să faci câte un X […]

Fructe nutritive: Pepene galben

Pepene cantalup

Pepene cantalup In Statele Unite ale Americii, pepenii cantalup sunt mici si pot fi imediat recunoscuţi după modelul asemănător unei plase, care acoperă coaja lor de culoare kaki. Când sunt copţi, au un parfum foarte tentant. Miezul lor portocaliu, bogat în beta-carotinâ, înconjoară o cavitate umplută cu numeroase seminţe. Tăiaţi-I în două, scoateţi sâmburii cu […]

Ketchupul scade riscul bolilor cardiovasculare

Licopenul – un antioxidant foarte puternic ce se găseşte în ketchup – reduce semnificativ riscul aterosclerozei, conform unui studiu efectuat de USDA, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, în timp ce tipurile de ketchup obişnuite conţin o cantitate mică de licopen, cele organice au cu 60% mai mult, se arată într-un studiu publicat în Journal […]

Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie

Pepene galben honeydew

Pepene galben honeydew In Europa şi în Africa de Nord, de unde este originar, pepenele honeydew este cunoscut sub denumirea de White Antibes. Este mai mare şi mai dulce decât ruda sa, pepenele cantalup, nu este foarte parfumat, are o coajă de culoare galbenă pală, iar miezu este verde deschis. Inainte de a se coace, […]

Tartelete cu aspic de caise

Fructe nutritive: Caisele

Caisele sunt un ajutor de nădejde pentru vedere, datorită conţinutului ridicat de vitamina A . Trei porţii de caise pe zi ne protejează împotriva degenerescenţei maculare, care afectează vederea. Sunt astringente şi se recomandă când suferim de diaree Sunt un tonic al sistemului nervos. Sporesc reacţiile de apărare ale organismului, fiind bune în caz de […]