poutine

Poutine

Poutine Acest fel de mâncare nu putea fi găsit, la un moment dat, decât pe străzile din Montreal, pe care petrecăreţii le colindau noaptea în căutarea unei gustări. Astăzi, poutine a traversat Canada şi a ajuns în unele localuri din Statele Unite. Reţeta este simplă. Peste o porţie de cartofi prăjiţi pai se presară cu […]

Cafe Brulot

Cafeaua si beneficiile ei

Cafeaua si beneficiile ei. Cafeaua este considerată cea mai sănătoasă băutură pe care o poţi consuma, spun oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School. Aceştia recomandă între 2 şi 4 ceşti pe zi. Cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile ei este să o bei ca atare, adică fară lapte, frişcă, […]

Fasolea flageolet

Fasolea flageolet

Fasolea flageolet Fasolea flageolet, chevrier vert în franceză, are boabe mici, de forma rinichilor şi o culoare verde pal. Soiul a fost creat la sfârşitul secolului XIX, într-o suburbie pariziană de cultivatorul Gabriel Chevrier. Fasolea flageolet este o garnitură clasică a fripturii de miel, preparată cu rozmarin, usturoi şi muştar. Gustul ei fin şi consistenţa […]

retete

Fasolea butter

Fasolea butter Ambele soiuri de fasole, lima şi butter, provin de la aceeaşi plantă sălbatică, dar au început să fie cultivate în perioade diferite. Dar sunt originare din emisfera vestică şi au colindat lumea, din Peru, spre America Centrală şi de Nord, iar de acolo peste. Soiuri cu boabe mai mari este cunoscut sub numele […]

Fasolea cannellini

Incă din epoca romană, fasolea a fost considerată un aliment de bază al populaţiei rurale

Dal Masala

Dal Masala

Mâncarea este aproape nelipsită de la masa indienilor.

Branza de fasole fermentata

Brânza de fasole fermentată, numită fu yu, poate fi considerată ca fiind superioară brânzei de soia sau tofu.

retete

Fasole fava

Fasolea fava nu este de fapt un soi de fasole, ci mai degrabă de mazăre. Ca şi aceasta, ea se consumă în anotimpul rece

Linte Puy

Linte Puy

Lintea Puy creşte în bogatul sol vulcanic din jurul oraşului medieval Le Puy, situat pe cursul superior al Loarei, în regiunea Auvergne.

Fasole preprajita

Fasole preprajita: Porumbul, fasolea şi dovleacul reprezintă cele mai importante alimente originare din Lumea Nouă, iar fasolea reprăjită – frijoles refritos -este una dintre mâncărurile clasice mexicane şi ale bucătăriei Tex-Mex. Traducerea corectă nu este „reprăjită”, ceea ce ar presupune o a doua prăjire, ci „bine prăjită”. Fasolea se prăjeşte pentru eliminarea lichidului, obţinându-se astfel […]

Feijoada

Feijoada

Feijoada este mâncarea naţională a brazilienilor. Ingredientul principal este fasolea neagră, iar gustul ei pregnant de pământ este suficient de puternic

Moong dal

Moong dal Moong dai este fasolea mung care a fost curăţată de coaja ei verde şi despicată în două, dând astfel la iveală interiorul galben. Avantajul este că moong dai fierbe mai repede decât păstăile întregi şi nu trebuie lăsată la înmuiat. Moong dai este uşor de digerat. Practica ayurveda recomandă moong dai copiilor, persoanelor […]

stilton

Stilton

Stilton este cea mai îndrăgită brânză cu mucegai din Anglia

Taietei chinezesti cu susan

Fasole mung

Fasole mung Această fasole cu păstăi mici verzi se găseşte sub diverse forme.în bucătăria asiatică. Umezită şi lăsată la întuneric, ea se transformă în muguri de fasole decorticată şi despicată, devine moong dai galbenă; decorticată, fiartă şi măcinată se transformă în pastă de fasole; amidonul care se extrage din fasolea mung este folosit la fabricarea […]

Iahnie picanta de fasole

Iahnie de fasole Boston

Mâncarea care i-a adus acestui oraş porecla de „oraş al fasolei” a fost probabil preluată de la populaţia indigenă care trăia în Massachusetts, înainte de sosirea coloniştilor albi.

Crema de smantana cu marmelada

Caerphilly

Brânza Caerphilly se produce în sudul tării Galilor de la începutul secolului XIX.

Stinking Bishop

Stinking Bishop – Această brânză moale englezească a început să fie fabricată abia în anul 1972, fiind o creaţie a firmei Charles Martell şi Fiul, din Gloucestershire. Este o brânză moale, din lapte nedegresat de vacă, galben pal în interior şi mai închisă la culoare, în exterior. Stinking Bisnop are reputaţia uneia dintre cele mai […]

Gubbeen

Gubbeen

Producţia de brânzeturi nobile a Irlandei a început să atragă atenţia relativ recent

Branza Cornish Yarg

Cea mai celebră brânză din Cornwall, Cornish Yarg este semitare şi are un gust bogat.

Limburger

Limburger

Deşi originar din regiunea belgiană Limburg, acest sortiment de brânză cu miros puternic, înţepător şi cu gust delicat a migrat cândva, in secolul XIX, în Germania, unde a devenit o specialitate a regiunii bavareze Allgâu.

Epoisses

Epoisses este un sortiment de brânză fabricat în centrul uneia dintre cele mai renumite regiuni viticole din Franţa, Burgundia. Este o brânză moale, cu miros extrem de înţepător. Se fabrică din lapte de vacă, iar coaja se spală cu alcool. Se vinde în cutii rotunde, de aproximativ 250 g, de obicei într-un stadiu avansat de învechire. […]

Chaumes

Chaumes

Chaumes – Brânza Chaumes a fost creată la începutul anilor 70 si este o brânză franceză semimoale, cu o coajă portocalie şi un gust delicat, de unt. Este produsă din lapte de vacă pasteurizat si provine din regiunea Perigord din vestul Franţei, celebră pentru trufele ei negre. Are o textură elastică, fiind o brânză care […]

Cum se prepara Quesadilla

Cum se prepara Quesadilla

Quesadilla este o variantă a tradiţionalei tortilla : spaniole. Numele său sugerează faptul că se foloseşte brânza ca ingredient, reţeta de bază a cunoscut însă numeroase versiuni regionale.

Gorgonzola

Gorgonzola

Excelenta brânză italiană Gorgonzola a început să fie produsă încă din secolul IX

Branzeturi sanatoase si gustoase

Branza Cheddar

Brânza cu cel mai cunoscut nume din lume, Cheddar, îşi are originile în comitatul Somerset din sud-vestul Angliei

Branza Roquefort

Roquefort este o brânză tradiţională maturată în peşterile din regiunea Combalou din sudul Franţei, cu vinişoare fine de mucegai albastru-verzui.

Branza

Branza Cottage

Brânza Cottage se produce din cheag de lapte nepresat. Nu se lasă la maturat şi prin urmare este albă ca zăpada, moale, cu un gust foarte delicat şi o textură semilichidă

Branza pecorino la gratar

Branza Pecorino Romano

Pecorino este numele generic al sortimentelor de brânză din lapte de oaie (în italiană pecora înseamnă „oaie”), care se produc în toate regiunile Italiei

Branza Emmenthaler

Branza Emmental

Considerată un sinonim al brânzei elveţiene, autentica brânză Emmenthaler provine din Valea Emmei aflată în apropierea capitalei elveţiene.

Branza

Branza Feta

Feta este denumirea generică a unui sortiment de brânză fabricat iniţial în Grecia şi Cipru. Este în mod tradiţional produsă din lapte de oaie şi se păstrează în saramură, având o textură moale, sfărâmicioasă

retete

Branza Edam

Odinioară cea mai populară din lume, brânza olandeză Edam, care provine din oraşul cu acelaşi nume din nordul Olandei, a fost exportată în cantităţi enorme în secolele XVII şi XVIII.