Risotto cu trufe

Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. Intrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe mâncăruri […]

Risotto primavera

Despre risotto primavera

Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind masa. […]

Cafe Brulot

Cafea turceasca

Cafea turceasca – Pentru o cafea turcească adevărată, apa se măsoară cu ceaşca» (mică!) în care se va servi. Se toarnă în ibric din cupru; când începe să se încălzească, adăugaţi zahărul, apoi cafeaua, o linguriţă cu vârf pentru fiecare ceaşcă. Dacă în ibric sunt mai mult de două ceşti, adăugaţi o linguriţă de cafea în […]

Dieta cu rosii

Dieta cu rosii – Crude, mâncate ca atare, în mâncăruri sau salate, suc sau pastă, uscate sau bulion, roşiile sunt gustoase oricum. Sunt si o adevărată sursă de sănătate. Conţin, pe lângă zaharuri, apă (94%), vitamine şi săruri minerale, celebrul licopen, un antioxidant puternic ce reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenţa infarctului miocardic scade cu […]

Orez conggee

Orezul conggee este un fel de terci de orez, care în Asia se consumă deseori la micul dejun sau la o cină târzie. Datorită faptului că este uşor de digerat, conggee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat fiind alese atât în functtie de valoarea lor terapeutică, cât şi în funcţie de […]

Dieta cu struguri

Dieta cu struguri

In Antichitate, medicii Galenus şi Dioscoride aduceau elogii curei de struguri, susţinând în tratatele lor cât de sânătoşi sunt strugurii pentru bolile aparatului digestiv, dar şi ca remediu anti-îmbătrânire. Pe lângă vitaminele şi mineralele specifice, strugurii au un alt atu: în coaja celor negri în mod special, există cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Substanţa are, […]

Tort cu mango

Beneficiile ananasului

Beneficiile ananasului Sprijină sistemul imunitar Conţine vitaminele A şi C, calciu, fosfor şi potasiu, dar substanţa pentru care e faimos se numeşte bromelaină, o enzimă capabilă să reducă inflamaţiile, să combată simptomele răcelii şi gripei şi să îmbunătăţească absorbţia antibioticelor. Intăreste oasele Manganul menţine în formă structura osoasă. O cană cu bucăţele de ananas proaspăt […]

Risotto negru

Risotto negru

In pofida aspectului destul de neatrăgător, risotto preparat cu cerneală de calamar sau de sepie (numit uneori „risotto negru”) este o mâncare foarte populară, originară din Veneţia. Diferite versiuni ale acestei mâncări se pot întâlni în tot spaţiul mediteraneean, unde calmarul se găseşte din abundenţă. Calamarii trebuie cumpăraţi proaspeţi, întrucât la cei congelaţi punga de […]

Aditivi

Vitaminele

Cu cât sunt mai bogate în vitamine, cu atât alimentele sunt mai sănătoase. Există două tipuri de vitamine: unele solubile în grăsime, iar altele în apă. Când consumăm alimente care conţin vitamine solubile în grăsimi, ele vor fi stocate în ţesutul adipos şi în ficat şi aşteaptă acolo de la câteva zile la şase luni, […]

Somonul

Somonul în crustă a devenit o mâncare cât se poate de obişnuită în bucătăria anglo-saxonă, însă la origine ea este o reţetă franţuzească, după cum sugerează şi numele. Pe vremuri, somonul se cocea întreg într-un foitaj pufos (numit feuillete), uşor crestat pe margini, pentru a indica pe unde trebuie tăiat în porţii. Secretul pentru reuşita […]

Orez agemochi

Orez agemochi

Dacă în Europa şi America de Nord pentru prepararea prăjiturilor din orez se foloseşte orezul expandat, în sudul Asiei se foloseşte orezul lipicios, care se fierbe la abur şi se macină, rezultând o pastă care se fierbe încă o dată. In tot estul Asiei, prăjitura de orez este considerată o mâncare ceremonială, ce se serveşte […]

Fulgi de palamida

Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pălâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peşte, cunoscut sub numele de “ton săltăreţ”, care trebuie uscat şi afumat în prealabil. Fulgii de pălâmidă sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se fac […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre […]

Dieta cu dovlecei

Dieta cu dovlecei

Dieta cu dovlecei – Sărac în glucide şi calorii (15 kcal/100 g), dovlecelul este aproape nelipsit din dietele de menţinere/scădere a greutăţii. Pe lângă apă (95%), conţine fibre de bună calitate, cantităţi mari de potasiu şi fosfor, vitaminele A, Bl, B3 şi B6. Aproximativ 300 de grame de dovlecel asigură necesarul zilnic de fosfor şi […]

Cerealele – sursa de fibre

Cerealele – sursa de fibre. Un consum frecvent de cereale te ajută să ai o inimă sănătoasă şi scade riscul de accident vascular, prevenind depunerile colesterolului pe artere. Cerealele care încântă cel mai tare privirea şi papilele gustative sunt fie expandate, fie cu ciocolată, miere, fructe confiate sau zahăr adăugat şi pot deveni bombe calorice, […]

Risotto con funghi

Risotto funghi

Risotto funghi – Orezul a fost introdus în Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio si carnaroli, două soiuri […]

Galuste de orez

Galuste de orez

Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi, fantoma […]

Caracatita

Caracatita face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud, precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale […]

Scampi cu pesmet

Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketuritor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat […]

Calamari crocanti cu salata

Calamari pane

Rețetă de Calamari Pane – un preparat popular în multe restaurante de pe litoral, datorită texturii lor crocante și a gustului delicat al fructelor de mare. Această rețetă este simplă și rapidă, perfectă pentru o cină sau un aperitiv savuros. Ingrediente: 500 g calamari (în inele sau întregi) 1 cană făină 1-2 ouă 1 cană […]

Turte delicioase din legume

Pufuletii, bomba calorica pentru organism!

Asociația Pro Consumatori (APC) România a realizat un nou studiu care arată că un produs pe care, adulți și copii, îl consumăm cu mare plăcere, ne poate pune sănătatea în pericol! Experții APC au achiziționat 32 de tipuri din acest produs, iar descoperirile lor sunt alarmante: sunt sărate potroacă, 59% din ele conţin o cantitate […]

Carbohidrații Sănătoși

Carbohidrații Sănătoși: Ce Să Consumi Zilnic pentru o Dietă Echilibrată – Carbohidrații au fost adesea demonizați în dietele moderne, dar adevărul este că nu toți carbohidrații sunt creați egali. Carbohidrații sănătoși sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului, oferindu-ne energia necesară pentru activitățile zilnice și contribuind la menținerea sănătății generale. Ce Sunt Carbohidrații? Carbohidrații sunt […]

Despre inghetata

Despre inghetata: Istorie, Tipuri, Beneficii și Impact în Gastronomie. Înghețata este unul dintre cele mai iubite deserturi din întreaga lume, apreciată pentru textura sa cremoasă și gustul delicios. Această delicatesă răcoritoare, care poate fi savurată pe orice vreme, are o istorie fascinantă și o varietate de tipuri care se potrivesc tuturor gusturilor. Istoria Înghețatei Originea […]

Medicamente din flori de soc

Florile de soc sunt printre cele mai puternice plante de primăvară din flora noastră medicinală. Acum, în mai, le găsim în toate zonele ţării, încântându-ne cu dantela albă a inflorescenţelor şi cu aroma lor. În cele ce urmează, vă descriem modul lor de preparare, pentru a obţine medicamente 100% naturale, pe care să le utilizaţi […]

Aditivi

Dieta pentru diabetici

Dieta pentru diabetici este susţinută de cercetări amănunţite care au demonstrat că anumiţi nutrienţi din alimente sunt esenţiali în reglarea glicemiei şi pierderea kilogramelor. Iar eficienţa lor creşte atunci când sunt consumate împreună. Grăsimea în exces, în special cea de pe abdomen, determină inflamarea celulelor, făcându-le şi mai rezistente la insulină şi crescând nivelul glucozei […]

Aditivi

Dieta vegetariana Douglas Graham

Dieta vegetariană a doctorului american Douglas Graham presupune un meniu zilnic compus din 80% carbohidraţi, 10% proteine şi 10% grăsimi, fiind un regim puternic de dezintoxicare şi chiar un stil de viaţă pentru adepţii raw food (un tip de alimentaţie bazat numai pe ingrediente proaspete, fără a fi procesate sau preparate pe foc). Meniul zilnic […]

Despre Pinul rosu si Pinul negru

Despre Pinul rosu si Pinul negru: O Călătorie prin Lumea Coniferelor. Coniferele, cu frunzișul lor veșnic verde și forma lor impunătoare, sunt o prezență constantă în peisajele noastre naturale. În special, pinul roșu și pinul negru, două specii robuste și rezistente, sunt remarcabile atât pentru adaptabilitatea lor ecologică, cât și pentru importanța lor economică. Caracteristici […]

Semintele de telina

Despre dieta Pritikin

Dieta Pritikin este faimoasă în întreaga lume, iar istoria o recomandă ca fiind una uşor de urmat, cu efecte remarcabile. La clinicile Pritikin Longevity Centers se abonează anual zeci de mii de oameni dornici să îşi schimbe ritmul de viaţă şi felul haotic de a se hrăni. Pritikin militează pentru o modelare şi a stării […]

Ceaiuri de slabit

Ceaiuri de slabit – Băute reci sau călduţe, ceaiurile din plante sunt ieftine, eficiente şi îţi taie foamea. Spre deosebire de ceaiurile de slăbit din plante exotice şi străine, cele autohtone se găsesc uşor şi costă mai puţin, iar dacă le cumperi la vrac sau pui chiar tu plantele la uscat, ai şi garanţia că […]

retete

Iodul natural (secretele iodului)

Iodul natural (secretele iodului). Deşi organismul uman conţine doar un gram şi jumătate de iod, acest element coordonează zeci şi sute de procese fiziologice, fără de care nu am putea trăi, gândi şi simţi. Tocmai datorită importanţei sale extraordinare pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, vă propunem să aflaţi mai multe din secretele iodului. Iodul a […]

Cum sa slabesti

Reguli pentru detoxifierea organismului

După exagerările gastronomice la care ne supunem organismul în perioada iernii, mulţi ne propunem o cură de eliminare a toxinelor şi kilogramelor. Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie să avem în vedere câteva reguli, precum şi faptul că nu există metode care să producă minuni peste noapte. Mediul în care trăim şi alimentele pe care le […]

Vitamine si minerale esentiale in dietele de slabit

Vitamine si minerale esentiale in dietele de slabit: Ghid Complet. Când urmezi o dietă de slăbit, este esențial să îți asiguri un aport adecvat de vitamine și minerale pentru a menține sănătatea generală și pentru a susține procesul de pierdere în greutate. Deficiențele nutriționale pot împiedica atingerea obiectivelor tale, provocând oboseală, lipsă de energie sau […]