O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro

Despre vinuri (VIDEO)

Despre vinuri. Vinurile sunt băuturi alcoolice produse prin fermentarea sucului de struguri. Ele au o istorie îndelungată și o mare varietate de arome, gusturi și caracteristici. Iată câteva cuvinte despre vinuri: Struguri: Vinurile sunt făcute din struguri, iar soiurile de struguri influențează în mod semnificativ gustul și aroma vinului. Vinificație: Procesul de producere a vinului, […]

Invechirea şi păstrarea vinului

Despre vie (VIDEO)

Despre vie. Vița de vie (Vitis vinifera) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originară din regiunea mediteraneană, Europa Centrală și sud-vestul Asiei, din Maroc și Spania până în sudul Germaniei în nord și în est până în nordul Iranului. Viță de vie este o liană care poate atinge o lungime de […]

Laptele vegetal

Laptele vegetal. Gustos şi hrănitor, laptele vegetal face parte din dietele vegetariene, fiind un înlocuitor ideal al laptelui. Pentru că nu conţine lac­toză, el este consumat şi de către cei care au alergie la lactoza din lapte. De asemenea, laptele vegetal este şi în atenţia celor preocupaţi de siluetă, având şi susţinere medicală, pentru că […]

Invechirea şi păstrarea vinului

Despre Crama (VIDEO)

Despre Crama – crama reprezintă nu doar un loc de producție a vinului, ci și o afacere complexă ce implică gestionarea atentă a viticulturii, vinificației, și nu în ultimul rând, a aspectelor comerciale și de marketing. Pentru a înțelege mai bine această complexitate, vom explora elementele cheie ale managementului unei crame, de la plantarea viei […]

Despre Cupaj (VIDEO)

Despre Cupaj – Totul despre Cupaj: Definiție, Tipuri, Tehnici de Preparare și Impact în Vinificație. Cupajul reprezintă un proces esențial în vinificație, referindu-se la amestecarea vinurilor din diferite soiuri, recolte sau regiuni cu scopul de a obține un produs final cu caracteristici organoleptice specifice. Această tehnică este utilizată pe scară largă de vinificatori pentru a […]

Despre Dopul de Pluta (VIDEO)

Despre Dopul de Pluta – Dopul de plută este o componentă esențială în industria vinului, fiind utilizat de secole pentru a sigila sticlele și a conserva vinul. Acesta nu doar protejează vinul de oxidare, dar contribuie și la procesul de învechire, permițând o mică cantitate de oxigen să interacționeze cu vinul. Istoria Dopului de Plută […]

Carbohidratii sanatosi

Pepenele. Ce proprietăți miraculoase are

Pepenele. Ce proprietăți miraculoase are. Deliciosul şi răcoritorul pepene, după care alergăm cu toţii în zilele toride de vară, este şi extrem de benefic pentru organism. Pe lângă cocktailul sublim de fibre, proteine, vitamine şi minerale, pepenele roşu conţine o mulţime de substanţe care previn sau ameliorează diverse boli. Două felii de pepene roşu au […]

Invechirea şi păstrarea vinului

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin (VIDEO)

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin:     Savurati!             poate iti place si: Despre vin si bere   Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le […]

How To make a Mojito

Despre MENTA: beneficii şi contraindicaţii

Despre MENTA: beneficii şi contraindicaţii. Iubim ceaiul de mentă, însă pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale acestei plante, medicii recomandă alte modalități de consum. În plus, unele persoane ar fi bine să evite menta. Răcoritoare și energizantă, menta are și proprietăți mai puțin cunoscute: este un bun antiinflamator, are calități antiulceroase și stimulează secreția […]

Alimente gustoase si sanatoase

Alimente sanatoase

O plantă foarte complexă şi bogată în vitamine şi minerale, hameiul conţine şi doze mari de antioxidanţi. In hamei găsim substanţe cunoscute pentru efectul împotriva radicalilor liberi, numite flavonoide. Astfel, berea consumată moderat poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire al celulelor. Vânătă este bogată în fier şi magneziu, fiind ideală pentru prevenirea anemiei; îmbunătăţeşte […]

Alimente sanatoase si nutritive

Alimente sanatoase si nutritive

Carnea de vită este bună pentru sănătate. Mai mult de jumătate dintre grăsimile din carnea roşie sunt mononesaturate (acid oleic), adică exact acelaşi tip de grăsime cu cel din uleiul de măsline. Carnea de vită conţine proteine de calitate şi fier. Nutritionistii recomandă ca pentru o mai buna asimilare a fierului, atunci când mâncăm ficăţeii […]

Alimentatia pentru vegetarieni

Alimentatia pentru vegetarieni: Cine devine vegetarian nu trebuie să renunţe la gust şi diversitate, ci poate prepara în fiecare zi reţete delicioase şi interesante. Alimentaţia echilibrată Principiul echilibrului trebuie să reprezinte fundaţia alimentaţiei dumneavoastră, în special dacă renunţaţi la carne. Faptul că mâncaţi vegetarian nu trebuie să însemne în niciun caz distrugerea echilibrului nutriţional, deoarece […]

The World Of Tea

Ceaiul

Pentru a obţine ceaiuri cu aromă plăcută, carac­teristică, este absolut necesar ca prepararea, fier­berea acestora, să se facă în vase speciale, care nu se mai întrebuinţează pentru alte scopuri. Prepararea ceaiurilor se face prin două metode: prin infuzie şi prin decocţie. Prin infuzie, plantele se opăresc cu apă clocotită, punîndu-le pe strecu­rătoare deasupra unui vas, […]

sanatate

Tratamentul de ultimă generaţie pentru artroză, ablația cu radiofrecvență

Tratamentul de ultimă generaţie pentru artroză, ablația cu radiofrecvență. Artroza este o afecţiune degenerativă, o stare de uzură avansată care afectează diverse articulații, având ca rezultat deteriorarea articulației și uzura cartilajului respectiv. Această afecțiune se dezvoltă mai frecvent după 30-35 ani, apare în procent de 97% la persoanele de peste 60 de ani și reprezintă […]

Chipolata

Cartofii noi, beneficii pentru sănătate (bogati in nutrienti si vitamine)

Cartofii noi, beneficii pentru sănătate (bogati in nutrienti si vitamine) – Aceste legume radacinoase sunt apreciate pentru gustul lor delicios si textura fina, dar si pentru valoarea lor nutritionala ridicata. Ce sunt cartofii noi? Cartofii noi sunt cartofi recoltati inainte de maturitatea completa, de obicei in primele luni de vara. Acestia au o coaja subtire, […]

Carbohidratii sanatosi

Alimentatia corecta pentru vegetarieni

Alimentatia corecta pentru vegetarieni – La baza piramidei stau legumele şi fructele crude, din care poţi să consumi 3-5 porţii pe zi (o portie însemnând 80-100 g). Pe o treaptă mai sus stau cerealele integrale, pe care poţi să le consumi frecvent, iar pe palierul imediat următor se află seminţele şi fructele oleaginoase, legumele uscate, […]

Carbohidratii sanatosi

Dieta cu limonadă (regimul cu limonadă)

Această tehnică de slăbit există de mai bine de 50 de ani, dar popularitatea sa a crescut considerabil acum câţiva ani, după ce cântăreaţa americană Beyoncé a anunţat că a slăbit 9 kilograme cu ajutorul regimului. Cunoscut şi sub nu­mele de „maestrul detoxifierii“, regimul cu limonadă a fost creat de Stanley Burroughs ca un program de detoxifiere […]

Stomatita aftoasă: cauze, simptome şi tratament

Lămâile Verzi: Soluția Naturală pentru a Elimina Transpirația și Mirosurile Neplăcute

Lămâile Verzi: Soluția Naturală pentru a Elimina Transpirația și Mirosurile Neplăcute. Transpirația este un proces natural prin care corpul nostru își reglează temperatura și elimină toxinele. Cu toate acestea, transpirația excesivă și mirosurile neplăcute care o însoțesc pot crea disconfort și jenă. În căutarea unei soluții eficiente și naturale pentru aceste probleme, mulți oameni au […]

Boala celiacă. Intoleranţa la gluten, o piedică majoră în lupta cu kilogramele

Boala celiacă. Intoleranţa la gluten, o piedică majoră în lupta cu kilogramele

Boala celiacă. Intoleranţa la gluten, o piedică majoră în lupta cu kilogramele. Balonarea, flatulenţa, durerea abdominală, constipaţia, durerile de cap, indigestia şi chiar oboseala generală sunt câteva dintre simptomele intoleranţei la gluten (proteină din grâu, secară şi orz), numită şi boala celiacă sau chiar celiachie. Aceasta afecţiune se declanşează la cei predispuşi genetic în urma […]

Dietele fără gluten sunt dăunătoare dacă nu eşti bolnav

Dietele fără gluten sunt dăunătoare dacă nu eşti bolnav

Experţii avertizează că nu există nici o dovadă că dietele fără gluten ar avea efecte benefice asupra persoanelor care nu suferă de boală caliacă, dar chiar ar putea fi dăunătoare, scrie The Independent. Regimurile fără gluten au devenit tot mai populare în ultimii ani, astfel că tot mai mulţi oameni au ajuns să creadă că […]

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate: Beneficii și recomandări. Ceaiurile sunt băuturi milenare, apreciate nu doar pentru gustul lor plăcut, dar și pentru multiplele beneficii pe care le aduc sănătății. În zilele noastre, ceaiurile continuă să fie una dintre cele mai populare alegeri pentru cei care caută soluții naturale de îmbunătățire a stării de sănătate. […]

Cum poti combate poftele alimentare

Il cunosti foarte bine: acel gand care ti se strecoara in minte pe nesimtite, in orice moment al zilei, si care iti sopteste cat de mult ti-ar placea sa te bucuri de o felie de tort cremos de ciocolata sau de o portie strasnica de aripioare picante de pui. Vorbim despre poftele alimentare, bineinteles, care, […]

Carbohidratii sanatosi

Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate

Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care […]

Medalioane din piept de pui la grătar

Mirodeniile ce frăgezesc grătarul

Un grătar bun se pregăteşte din timp. Indiferent ce preparate aruncaţi pe cărbunii încinşi, secretul constă în macerarea pentru câteva ore a cărnii în vin, condimente sau sucuri din fructe. Unii ar spune că e ştiinţă pură, alţii pun pregătirea grătarului pe seama talentului culinar. Oricare ar fi “reţeta” succesului, pentru un grătar bun trebuie […]

retete

Alimente recomandate persoanelor care sufera de hepatita

Alimente recomandate persoanelor care sufera de hepatita. Persoanele care suferă de hepatită trebuie să acorde o atenție specială dietei lor pentru a menține sănătatea ficatului și pentru a sprijini procesul de vindecare. Este important să consultați întotdeauna un specialist în nutriție sau medicul curant pentru a vă elabora un plan alimentar personalizat, deoarece necesitățile pot […]

Legume_la_wok

Legume la wok

Legume la wok In wok se pot prepara legumele in doar câteva minute, fără să işi piardă aromele, vitaminele şi componenţii nutritivi naturali. Legumele rămân ferme şi cu un gust bogat, îndeplinind astfel cerinţa de bază a bucătăriei asiatice: prospeţime şi simplitate. In wok sunt preparate obligatoriu şi ciupercile asiatice, cum ar fi păstrăvul de […]

Trucuri culinare

Trucuri culinare. Bucătăria este o artă care combină gusturile, aromele și tehnologia pentru a crea preparate delicioase și pline de savoare. Fie că sunteți un bucătar începător sau un maestru al culinarei, există mereu loc pentru îmbunătățire și descoperire în acest domeniu. Un set de trucuri culinare bine alese poate face minuni în bucătărie, transformându-vă […]

Ulei

Uleiul de Cocos: Proprietăți, Beneficii și Utilizări

Uleiul de Cocos: Proprietăți, Beneficii și Utilizări în Sănătate și Frumusețe. Uleiul de cocos a devenit un ingredient de bază atât în bucătăriile sănătoase, cât și în regimurile de îngrijire personală. Acest ulei versatil a fost folosit de secole în culturile tropicale pentru a susține sănătatea pielii, a părului și pentru a promova starea de […]

Ce beneficii aduc căpșunele organismului nostru

Ce beneficii aduc căpșunele organismului nostru

Ce beneficii aduc căpșunele organismului nostru: Căpșunele sunt nu doar delicioase, ci și extrem de benefice pentru sănătate. Aceste fructe roșii, dulci și suculente sunt pline de nutrienți, vitamine și antioxidanți care ajută la menținerea unei stări generale bune de sănătate. Sursă excelentă de vitamine și minerale Căpșunele sunt bogate în vitamina C, un nutrient […]

Curcan cu susan la wok

Metode de preparare la wok

Metode de preparare la wok.Wok-ul este un vas de gătit cu originea în bucătăria asiatică și este cunoscut pentru capacitatea sa de a distribui uniform căldura, permițând gătirea rapidă și sănătoasă a alimentelor. Amestecarea Amestecarea mâncării este cea mai îndrăgită şi cunoscută metodă de preparare în wok. Ingredientele se încing în foarte puţin ulei, însă […]

Diverse_metode_de_preparare_la_wok

Diverse metode de preparare la wok

Diverse metode de preparare la wok Inăbuşirea Metoda de preparare clasică in China este înăbuşirea. Pentru aceasta, se adaugă ingredientele într-un coşuleţ de aburi umezit, apoi acesta este aşezat într-un wok umplut cu puţin lichid şi este înăbuşit cu aburi. Este important ca preparatele şi coşul de aburi să nu ajungă în contact cu lichidul […]

Diverse_ingrediente_din_bucataria_asiatica

Diverse ingrediente din bucataria asiatica

Tamarinul Este o curmală acrişoară din care se prepară sos sau pastă. Gustul acrişor se combină foarte bine cu iuţeala ardeilor, conferind în plus culoarea închisă, specifică preparatelor asiatice. Uleiul de susan O esenţă extrem de aromată, obţinută fie din boabele neprăjite (de culoare deschisă), folosită la prăjire, fie din boabele prăjite (închise la culoare), […]