Castraveti murati bulgaresti

Trucuri pentru dulceţuri şi murături: CUM conservi legumele

Trucuri pentru dulceţuri şi murături: CUM conservi legumele. Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă […]

Paste bolognese cu ciuperci

Bologna, regina gastronomiei italiene

Bologna, oraș din nordul Italiei, este recunoscut pentru bogăția bucătăriei sale. Adesea neglijată în beneficiul vecinilor săi, Milano, Veneția sau Florența, această localitate este totuși o destinație care ar trebui să îi satisfacă pe amatorii de gastronomie italiană, scrie 20minutes.ch. Orașul este cunoscut în primul rând pentru sosul bolognez sau mai degrabă “Ragu Bolognese”, pentru […]

Alimente gustoase si sanatoase

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate: Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se bucure de nutrientii de care […]

Alimente

Alimente foarte sanatoase de care aveti nevoie in dieta zilnica

Alimente foarte sanatoase de care aveti nevoie in dieta zilnica: Dieta zilnica propice mentinerii unei stari de sanatate perfecte contine cu preponderenta alimente sanatoase, care furnizeaza o cantitate cat mai mica de grasimi rele si zaharuri, in schimbul unui aport bogat de nutrienti esentiali, precum vitaminele, mineralele si fibrele. Un regim alimentar corect ajuta atat […]

Remedii naturiste pentru carii dentare

Cariile sunt cele mai frecvente afecţiuni ale dinţilor. Odată apărută, caria nu poate fi tratată altfel decât la stomatolog. La remedii naturiste pentru carii dentare putem apela doar pentru a preveni placa bacteriană care duce la distrugerea dinţilor. Cariile apar din cauza distrugerii ţesutului dentar. Igiena orală precară, consumul excesiv de dulciuri, de alimente acide, […]

Depresia

Depresia: Majoritatea oamenilor se simt din cand in cand abatuti. Adevarata depresie se manifesta printr-o tristete persistenta, pesimism, sentimente de anxietate si de deznadejde. Ea are atat efecte fizice cat si comportamentele. In timp ce cazurile grave necesita ingrijiri medicale, terapiile naturale ii pot ajuta pe cei cu depresii usoare si pot completa eventualele tratamente […]

Alimente care combat anxietatea

Alimente care combat anxietatea: Anxietatea este o tulburare din ce in ce mai frecventa in randul populatiei globale, cu manifestari felurite si intensitati variabile, dar care poate altera considerabil calitatea vietii celor suferinzi. Daca tipurile severe necesita adesea interventie medicamentoasa, altele, precum episoadele trecatoare de anxietate generate de factori usor identificabili, ar putea fi gestionate, […]

Sanatate

Beneficiile consumului de ciuperci

Beneficiile consumului de ciuperci – Ciupercile sunt alimente versatile și nutritive, apreciate nu doar pentru gustul lor unic, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătății. Acestea au fost folosite în medicina tradițională de secole și câștigă din ce în ce mai mult teren în alimentația modernă datorită profilului lor nutritiv impresionant. Nutrienți […]

Dieta

Remedii antimahmureala

Remedii antimahmureala  Cărbunele medicinal absoarbe excesul de alcool şi curăţă rapid stomacul şi intestinele. Este folosit în serviciile de urgenţă ale spitalelor pentru cazurile de intoxicaţie cu alcool. Nu consumaţi alcool pe stomacul gol, se absoarbe foarte rapid. E preferabil să beţi numai după ce mâncaţi ceva ce conţine grăsime, pentru ca alcoolul să se […]

Cum sa scapi de balonare

Apa este ingredientul minune care te ajută să scapi de balonare în 60 de secunde. Cynthia Sass este cea care a descoperit o rețetă miraculoasă, care te face să ai abdomenul plat cât ai clipi. Pe lângă asta, apa Sassy, așa cum a fost numită băutura, îți întărește sistemul imunitar, îți ajută digestia și are […]

retete

Cum se gatesc legumele

Cum se gatesc legumele: Fierberea în abur este cel mai dietetic mod de a găti legumele. Se pretează la aproape orice fel de legume, fiind modul de gătire preferat pentru rădăcinoase, broccoli, conopidă, spanac, fasole, mazăre. Apa fierbinte, uneori amestecată cu vin şi condimente, se toarnă în vasul special, din oţel inoxidabil, până la o […]

Totul despre morcovi

Totul despre morcovi  Sunt o sursă preţioasă de betacaroten (provitamina A), o substanţă indispensabilă ochilor, pielii şi mucoaselor, dar care participă activ şi la reglarea mecanismelor de apărare a organismului împotriva virusurilor şi bacteriilor. Antioxidanţii pe care îi conţin morcovii împiedică acţiunea nefastă a radicalilor liberi, acele substanţe „rele”,care accelerează procesul de îmbătrânire şi favorizează […]

Despre broccoli

Despre broccoli: Este o adevărată comoară pentru sănătatea ta, atât datorită calităţilor nutritive, cât şi a capacităţii sale de a preveni unele maladii grave, precum cancerul. Este un adevărat concentrat natural de vitamine şi minerale: C, E, B, calciu, magneziu, potasiu, fier. O porţie de 200 g de broccoli acoperă necesarul zilnic de vitamina C, […]

retete

Despre peste

Despre peste  Studiile au dovedit că un consum de peşte de 2-4 ori pe săptămână reduce cu 30% riscul apariţiei unei boli de inimă. Secretul peştelui este acidul gras Omega-3 care protejează inima, scade nivelul colesterolului şi previne depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor. Tot datorită acidului gras Omega-3, persoanele care consumă frecvent peşte prezintă un […]

retete

Despre fructele de padure

Despre fructele de padure: Fructele de pădure precum afinele, murele, zmeura, răchiţelele conţin cantităţi impresionante de antioxidanţi, fiind o sursă excelentă de antocianine, care ajută la repararea şi protejarea ADN-ului şi care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi îmbătrânirea prematură. Studiile au demonstrat că aceste mici fructe sunt de mare ajutor nu doar în prevenirea, ci […]

retete

Despre rosii

Despre rosii: Roşiile contin cantităţi mari de antioxidanţi care protejează celulele şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancere. Roşiile sunt excelente pentru activitatea plămânilor, pe care îi ajută să filtreze mai bine substanţele poluante inspirate (inclusiv a fumului de ţigară), iar graţie cantităţii mari de potasiu pe care o conţin […]

Despre usturoi

Despre usturoi: Valoarea mistică a usturoiul ca amuletă contra duhurilor rele de tot felul şi mai ales a vampirilor a fost confirmată în mai multe culturi. Se pare că la baza proprietăţilor „respingătoare” ale usturoiului stă mirosul lui puternic. Pentru om, însă, ustutoiul este o plantă de leac importantă mai ales în sezonul rece. Usturoiul […]

Totul despre Vitamina C

Totul despre Vitamina C  Vitamina C este absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii corpului nostru şi este foarte sensibilă la prepararea termică, de aceea vă încurajăm să consumaţi măcar 2 bucăţi de fructe şi cel puţin o salată de legume şi verdeţuri pe zi. Dacă nu puteţi mânca multe legume şi fructe, atunci este mai uşor […]

retete

Remedii impotriva racelii si gripei

Remedii impotriva racelii si gripei Nu vă speriaţi de nasul care curge sau de tuse, sunt moduri în care corpul vostru elimină toxinele şi agenţii patogeni. Gând vă ameninţă o răceală, recurgeţi imediat la remediile naturale, cu încredere: Comprese din ceapă, cartof, usturoi, ţelină, piper, ardei iute – toate rase şi puse direct pe pieptul […]

retete

Despre telina

Despre telina: Ţelina este îndrăgită atât pentru rădăcina aromată, bogată în vitamine şi minerale, cât şi pentru frunzele delicioase care dau un gust specific salatelor, ciorbelor şi preparatelor din legume şi carne. Ţelina se cultivă din cele mai vechi timpuri. De altfel, arheologii au descoperit flori şi frunze de ţelină în ghirlandele găsite în mormântul […]

Cum se pregateste carnea de urs

Cum se pregateste carnea de urs – Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ. Carnea de […]

retete

Marinată fiartă pentru carnea de vânat

Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă). Pentru 2-3 kg carne de […]

retete

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Pentru 3 kg carne de vânat’: 100 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, boabe de piper şi ienibahar, foi de dafin, 1 ceapă, 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri), 1 ramură de cimbru, 1 căpăţână de usturoi zdrobit, sare. Componentele se […]

retete

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]

retete

Cum se pregateste iepurele

Cum se pregateste iepurele Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru. Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. […]

retete

Cum se pregateste caprioara

Cum se pregateste caprioara Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru fezandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu […]

retete

Cum se pregateste carnea de mistret

Cum se pregateste carnea de mistret: Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma […]

retete

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat: Pregătirea cărnii de vânat este o artă ce necesită atenție și cunoștințe specifice pentru a se asigura că rezultatele finale sunt nu doar delicioase, dar și sănătoase. Rafinamentul pregătirii vânatului şi, nu în ultimul rând reuşita, sunt condiţionate de fezandarea şi de marinarea în baiţ, excepţie făcând prepeliţele […]

Cum se prepara fazanul fript

Cum se prepara fazanul fript: Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată. Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează […]

retete

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri pentru orice carne de vânat, peşte, limbă şi chiar mezeluri, cârnaţi fripţi, ouă răscoapte sau umplute. O mulţime de preparate reci: peşte, piept sau ficat de […]

Cocktail Happy Fin

Criterii pentru alegerea băuturilor

Criterii pentru alegerea băuturilor La icre se potrivesc: ţuica tradiţională, vodca, lichiorurile aperitive, pelinul de mai sau vermutul La antreuri şi la supe se recomandă băuturi care stimulează apetitul; sunt preferate băuturile aperitiv La preparatele din peşte sunt preferate vinurile albe, uşoare La fripturi este indicat un vin alb mai aspru sau vin roşu La […]