retete

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat: Pregătirea cărnii de vânat este o artă ce necesită atenție și cunoștințe specifice pentru a se asigura că rezultatele finale sunt nu doar delicioase, dar și sănătoase. Rafinamentul pregătirii vânatului şi, nu în ultimul rând reuşita, sunt condiţionate de fezandarea şi de marinarea în baiţ, excepţie făcând prepeliţele […]

Cum se prepara fazanul fript

Cum se prepara fazanul fript: Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată. Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează […]

retete

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri pentru orice carne de vânat, peşte, limbă şi chiar mezeluri, cârnaţi fripţi, ouă răscoapte sau umplute. O mulţime de preparate reci: peşte, piept sau ficat de […]

Cocktail Happy Fin

Criterii pentru alegerea băuturilor

Criterii pentru alegerea băuturilor La icre se potrivesc: ţuica tradiţională, vodca, lichiorurile aperitive, pelinul de mai sau vermutul La antreuri şi la supe se recomandă băuturi care stimulează apetitul; sunt preferate băuturile aperitiv La preparatele din peşte sunt preferate vinurile albe, uşoare La fripturi este indicat un vin alb mai aspru sau vin roşu La […]

retete

Icre de Manciuria sau icre negre

Icre de Manciuria sau icre negre Se servesc fără a fi preparate. Se folosesc la pregătirea tartinelor. Se ţin în permanenţă în frigider, altfel se alterează şi pot fi foarte dăunătoare. Se servesc pe felii de franzelă (comuri nesărate sau baghetă) tăiate subţiri şi unse cu unt proaspăt, iar pe margine se ornează cu unt […]

retete

Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare

Pulpa din spate, căreia i se scoate osul principal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şunca propriu- zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se scot toate oase-le împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se […]

Cum să afumăm carnea în gospodărie

Cum să afumăm carnea în gospodărie – La curte, afumarea se face în podul casei sau se sapă la adâncime de circa un metru între ele, două gropi adânci de 30-40 cm şi cu diametrul de 60-70 cm. Intre ele se face un şanţ de 25-30 cm- adâncime şi 10-15 cm lăţime, care se acoperă […]

Aspic

Aspic Aspicul este asemănător cu zeama închegată de piftie, doar că este mai concentrat, fără grăsime, transparent, plăcut la gust. Nu se pune usturoi. Este un preparat care are la bază gelatina, obţinută prin fierberea părţilor gelatinoase de la diferite animale. Aspicul apără preparatul culinar care se glasează cu aspic lichid (rece) ca să nu […]

Retete Traditionale de Porc pentru Masa de Craciun

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului: Cum se alege porcul destinat tăierii: Cei mai potriviţi porci pentru carne sunt cei din rasa York , cu capul mare, părul lins şi rar, iar pentru grăsime, rasa Mangaliţa – albi, cu părul creţ. Cei din rasa Bazna – de culoare neagră, cu o dungă lată pe spate, care […]

Curs rapid de alegere a vinului

Curs rapid de alegere a vinului – Ghidul Complet pentru Selectarea Vinului Potrivit. Alegerea vinului potrivit poate părea uneori o artă accesibilă doar cunoscătorilor, dar cu informațiile potrivite, oricine poate învăța să facă selecții inspirate. Acest ghid detaliat își propune să deschidă lumea vinurilor pentru toți, oferindu-vă cunoștințele necesare pentru a naviga cu încredere prin […]

Despre afine

Despre afine Afinele sunt un pachet de antioxidanţi, numiţi antocianine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot conduce la apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte integritatea structurii venelor, dar şi a întregului sistem vascular. Protejează împotriva […]

Sos Tabasco

Despre Sosul Tabasco

Despre Sosul Tabasco Este unul dintre cele mai cunoscute sosuri iuţi din lume. A fost preparat pentru prima dată în 1868 de Edmund Mcllhenny, un fost bancher. Pentru obţinerea lui, se zdrobesc ardei iuţi Tabasco, se amestecă cu sare şi se ţin în butoaie de stejar alb 3 ani. După aceea, se adaugă oţet, se […]

Despre indicele glicemic

Despre indicele glicemic CE ÎNSEAMNĂ IG SCĂZUT? Abrevierea este pentru Indice Glicemic – rata la care organismul transformă carbohidraţii din mâncare în energie, sub formă de glucoză. Alimentele cu un IG scăzut, precum lintea, fasolea, pastele, cerealele integrale, nucile şi seminţele, eliberează energie mai lent, ceea ce previne creşterile sau scăderile bruşte ale zahărului din […]

retete

Totul despre ardeii iuti

Totul despre ardeii iuti: Senzaţia de iuţeală este dată de un compus chimic al acestor ardei, capsaicina. Scala Scoville foloseşte acest component activ pentru a măsura iuţeala ardeilor, de la zero până la 2,2 milioane. Cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper, care se află la limita superioară a scalei. Este urmat de […]

Sfaturi Practice în Bucătărie: Ghid Detaliat pentru o Gătit Eficient și Delicios

Sfaturi Practice în Bucătărie: Ghid Detaliat pentru o Gătit Eficient și Delicios – Bucătăria este inima casei, locul unde se întâmplă magia gastronomică și unde se creează amintiri delicioase. Indiferent dacă ești un bucătar amator sau un chef experimentat, întotdeauna există loc pentru a învăța ceva nou și a-ți îmbunătăți abilitățile culinare. Tehnici Esențiale de […]

Sfaturi alimentare

Beneficiile fructelor si legumelor

Beneficiile fructelor si legumelor Să mănânci şapte porţii de fructe şi legume zilnic poate părea complicat, însă exista soluţii. In nesfârşitul flux de sfaturi privind dieta şi sănătatea, un mesaj rămâne constant. Toţi experţii sunt de acord că un regim alimentar bogat în fructe şi legume este benefic. Proaspete, congelate, din conservă – în orice […]

retete

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele: Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului. Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe […]

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de […]

Taratele de grau – eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire

S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara. Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se […]

Proprietatile ardeiului iute

Ardeiul iute ascunde o multitudine de beneficii pentru sănătatea noastră. Usturător şi picant, acesta pune pe fugă durerile, stimulează funcţiile organismului şi-l protejează. Nu are o istorie prea lungă în medicina populară europeană, însă extrem de glorioasă. A fost adus în ţara noastră în urmă cu trei sute de ani şi şi-a găsit „iute” locul, […]

30 de minute pe zi, exercitiu pentru o inima sanatoasa

30 de minute pe zi, exercitiu pentru o inima sanatoasa – Un stil de viata activ este esential pentru mentinerea sanatatii inimii, iar 30 de minute de exercitiu pe zi pot face diferenta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Beneficiile exercitiului de 30 de minute pe zi Imbunatatirea sanatatii inimii Activitatea fizica ajuta la intarirea muschiului cardiac, […]

Dieta Montignac

Dieta Montignac – Michel Montignac nu era medic, nici specialist în domeniul nutriţiei. Provenea dintr-o familie în care tatăl suferise de obezitate şi nici el nu avea greutatea ideală. In anii ’70, începe să experimenteze o dietă din care elimină carbohidraţii „răi” (cartofi, făină albă, pâine albă, orez alb), cu absorbţie rapidă şi se bazează […]

Cupă de cremă cu sirop de rodie

Totul despre rodie

Totul despre rodie  Fructul a devenit popular in tarile Orientului Mijlociu in urma cu 6.000 de ani. Rodia este originara din Iran, este cultivata in zonele uscate din centrul Asiei, in regiunea Mediteranei, iar in Israel este considerata fruct traditional. Rodiile sunt bogate in vitamina C, potasiu, flavonoide si acid elagic, un antioxidant puternic ce […]

Despre Pane

Despre Pane Paneul este un fel de „paturică” in care se infasoara tot felul de ingrediente, dupa cum poftim, de la fructe si flori, pana la legume si carne. Nu este greu de facut si poate transforma o banala leguma intr-o mancare rafinata. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obtinem cand preparam […]

Totul despre smoothie

Totul despre smoothie Variantele de smoothie sunt actualizări ale unor sucuri traditionale, cu un continut scazut de zahar. Acestea combina frunze verzi, legume si fructe, adunand intr-un pahar toate fibrele naturale si nutrientii lor. Noi cercetari sugereaza ca, pentru o sanatate optima, ar trebui sa tintim mai sus de cele 5 portii de fructe si […]

retete

Sfaturi pentru prepararea unui gratar perfect

Desi multa lume tinde sa foloseasca gratare electrice, nimic nu poate concura cu gustul dat mancarii pe carbuni. Investeste intr-un gratar bun, cu capac – acesta functioneaza ca un cuptor, pentru o preparare mai rapida a mancarii si mai buna a bucatilor mari de carne. Cand gatiti pentru mulţi oameni, tineti si cuptorul aprins, pentru […]

Despre Vin și Bere

Despre Vin și Bere: Tradiții, Procese și Cultura Consumului. Vinul și berea sunt două dintre cele mai vechi și mai populare băuturi alcoolice din lume, fiecare având o istorie bogată și o cultură de consum profundă. Istoria Vinului și a Berii Vinul și berea au jucat roluri esențiale în societățile umane de mii de ani. […]

Totul despre vin

Totul despre vin: Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat […]

Dieta cu dovlecei

Dieta pentru un ten perfect

Dieta pentru un ten perfect. De zeci de ani auzim acelasi lucru: pie­lea are nevoie de apa, oxigen si fotoprotectie pentru a functiona sanatos si eficient. Ei bine, un studiu publicat in Journal of American College of Nutrition a demonstrat ca dieta are un rol mult mai important in sanatatea, frumusetea si tineretea pielii si […]

retete

Sfaturi pentru slabit

Exista o lista de sfaturi pentru slabit ce chiar te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus si sa te bucuri de o silueta armonioasa! Am adunat pentru tine cele mai bune 50 de sfaturi pentru slabit, care, daca le pui in practica si in proportie de 75%, iti vor aduce beneficiile dorite. Nu […]

Bautura racoritoare din flori de tei

Beneficiile florilor de tei

Beneficiile florilor de tei: Ceaiul din flori de tei poate fi utilizat în scopuri terapeutice, în tratarea răcelilor de tot felul. Ajută la reglarea temperaturii organismului, la eliberarea căilor respiratorii de secrețiile în exces, reduce și elimină durerile musculare, durerile de cap asociate acestor afecțiuni. Substanțele emoliente din florile de tei reduc senzația de iritare […]

Tratamente naturiste pentru par

Cele mai bune alimente pentru slabit vara!

In ciuda a ceea ce se crede, alimentele recomandate prin diverse mijloace pentru a fi consumate vara nu sunt indicate in marea lor majoritate. Acest lucru se intampla din cauza ca majoritatea acestor alimente sunt foarte bogate in zaharuri si astfel organismul asimileaza calorii pe care nu le poate consuma intr-un ritm normal al vietii. […]