Spanacul şi ţelina, alimente pentru o piele frumoasă

Spanacul şi ţelina, alimente pentru o piele frumoasă. Pentru a combate efectele alimentaţiei defectuoase a timpurilor noastre, compusă în special din fast-food, băuturi acidulate şi dulciuri cu mult zahăr rafinat, putem opta, din când în când, pentru alimente bogate în vitamine care ne ajută nu numai să fim sănătoşi, ci şi frumoşi. Pentru a avea […]

Bere cu aditivi şi arome chimice

Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)

Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere).Majoritatea românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr. Este adevărat că o bere pe zi nu […]

Beneficiile gogosarilor

Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iaţă câteva motive pentru care ar trebui să-l incluzi în alimentaţie. 1. Conţin aproape 300 procente din doza de vitamina C pe care trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorţie a fierului. Aşa că […]

Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii

Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii. Vedetele dau tonul şi în privinţa dietelor de slăbit, iar cura cu clorofilă este ultima tendinţă în materie de metode eficiente de topire a kilogramelor. Pe lângă efectele incredibile în cazul obezităţii, clorofila are beneficii excelente şi pentru sănătate, top modelele Rosie Huntington-Whiteley […]

Gem de kiwi si lamai

Kiwi te pot scoate din depresie

Fructele de kivi, descoperite de chinezi la sfârşitul secolului al 19-lea au beneficii nebănuite şi foarte importante pentru sănătatea noastră. Consumat pe tot parcursul anului, kiwi este un bun remediu pentru oboseală. Mai mult, s-a descoperit recent că dacă stăm prost cu nervii şi suntem în depresie, putem consuma kiwi. Astfel că, fructele de kiwi […]

Zmeura: Top 5 Beneficii Uimitoare pentru Sănătate

Zmeura: Top 5 Beneficii Uimitoare pentru Sănătate. Zmeura, cu aroma sa dulce-acrișoară și textura suculentă, nu este doar un deliciu de vară, ci și un superaliment plin de nutrienți esențiali. Aceste fructe de pădure sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, oferind o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Bogată în Antioxidanți Zmeura este o […]

Cura cu verdeţuri de primăvară

Cură de Sănătate cu Clorofilă

Cură de Sănătate cu Clorofilă: Detoxifiere, Energie și Încetinirea Îmbătrânirii. Clorofila, pigmentul verde din plante care ajută la procesul de fotosinteză, a câștigat recunoaștere datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Pe lângă rolul său esențial în natură, clorofila oferă multiple avantaje pentru corpul uman, ajutând la detoxifierea organismului, sporirea energiei și chiar la încetinirea procesului de […]

Alimente de toamna care fac minuni pentru sanatate

Toamna este anotimpul in care culegem roadele. Unele fructe si legume prezinta multe beneficii pentru sanatate si sunt recomandate oricui. Varza de Bruxelles Aceasta leguma este foarte buna pentru corpul nostru. Ea contine vitamina K, folat si fier, substante necesare unei bune functionari a organismului, scrie Glamour. Merele Coaja merelor este plina de flavonoide, ele […]

Sanatate cu tratamente naturiste: Oboseala

Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor […]

Remedii Alternative pentru Insomnie

Remedii Alternative pentru Insomnie: Soluții Naturale pentru un Somn Odihnitor. Insomnia este o afecțiune comună, afectând milioane de oameni din întreaga lume, care se confruntă cu dificultăți în a adormi, în a menține somnul sau în a se simți odihniți dimineața. Această tulburare de somn poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale, a stării […]

Totul despre alimentatia alcalina

Nu mai reprezintă o noutate faptul că aciditatea excesivă din organism duce la boală. În pri­mul rând, sunt vătămate organele prin care se elimină acizii: rinichii, plămânii, pielea, ficatul şi intestinele. Cauza răului e ştiută: alimentele cu un pH sub 7. Iar binele e uşor de intuit, alimente cu un pH peste 7. Dru­mul spre […]

Avocado și Sănătate: Un Super-Aliment Multifuncțional

Avocado și Sănătate: Un Super-Aliment Multifuncțional. Avocado este renumit nu doar pentru textura sa cremoasă și gustul său subtil, dar și pentru beneficiile multiple pe care le aduce sănătății. Consumat în diverse forme, de la smoothie-uri la salate, acest fruct oferă nutrienți esențiali și contribuie la îmbunătățirea diverselor funcții corporale. Compoziția Nutrițională: Avocado este o […]

Ciupercile medicinale (Arme noi în lupta împotriva cancerului)

Ciupercile medicinale (Arme noi în lupta împotriva cancerului) – În Orient, sunt folosite de mii de ani pentru menţinerea sănătăţii şi pentru creşterea longevităţii. Cercetările medicale ale ultimelor decenii scot însă la iveală extraordinarele lor proprietăţi antitumorale În Japonia feudală, preţul ei era echivalat cu greu­tatea în argint. Căutătorii de Maitake erau adevăraţi iniţiaţi. Păstrau […]

Cum scăpaţi de guturai în 24 de ore!

Se spune că răceala vine în trei zile, că stă trei zile şi că tot în trei zile a dispărut. Cu sfaturile specialistului nr. 1 în viroze şi în răceli, prof. Ronald Eccles, director la Institute of Common Cold din Cardiff (Anglia), vă vindecaţi într-o singură zi Ora 7 Duş fierbinte Aburii fluidizează mucusul din […]

Totul despre Anason

Totul despre Anason: La începutul toamnei, ating maturitatea o categorie cu totul aparte de ierburi de leac: cele care produc seminţele aromatice. Fie că vorbim de anason, de fenicul, de coriandru sau de chimen, seminţele foarte parfumate, aflate la limita dintre condimente şi plante medicinale, fac minuni pentru însănătoşirea sistemului digestiv şi nu numai. În […]

Vitamina C organica (totul despre vitamina C)

Este o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de […]

Reţete de sănătate

Nu există necaz, pentru care înţelepciunea populară să nu aibă sfaturi, pe post de medicament. Ele circulă ca şi banii, folosite de toţi. Dar ce părea doar o glumă este cât se poate de adevărat. Cercetări recente au dovedit valabilitatea medicală a zicalelor. Pe câteva dintre ele vi le recomandăm în continuare: 1. Un măr […]

Usturoi: Beneficiile pentru sănătate ale consumului de usturoi

Usturoi: Beneficiile pentru sănătate ale consumului de usturoi. Usturoiul (Allium sativum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate și a fost folosit de milenii atât în bucătărie, cât și în medicină datorită proprietăților sale terapeutice remarcabile. Acesta este un aliment funcțional, bogat în compuși bioactivi care contribuie la sănătatea generală, fiind utilizat pentru prevenirea […]

Totul despre Piersici – Beneficii pentru Sănătate

Totul despre Piersici – Beneficii pentru Sănătate și Cum să le Integrezi în Dietă. Piersicile sunt fructe dulci și zemoase, iubite pentru aroma lor inconfundabilă și pentru textura lor catifelată. Originare din China, aceste fructe au fost cultivate de mii de ani și au ajuns să fie considerate simboluri ale longevității și nemuririi. Bogate în […]

Ingrijirea naturala a parului

Sănătate cu Apa de Mare

Sănătate cu Apa de Mare: Beneficii și Utilizări Terapeutice. Apa de mare a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Este cunoscută pentru concentrația ridicată de minerale și săruri, cum ar fi magneziul, calciul, potasiul și sodiul, care contribuie la menținerea echilibrului electrolitic și la regenerarea organismului. De-a lungul […]

Sanatate: Ceapa (Ceapa imbunatateste auzul si trateaza ulcerul gastric)

Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este un remediu la indemana tuturor si se foloseste atat intern (sub forma de […]

Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala

Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala. Anemia nutritionala este determinata de absenta din organism a unor substante necesare procesului de formare si de maturizare a celulelor sangvine, numit medical hematopoieza. Acest tip de anemie apare dincauza unor carente alimentare, rezultatul ei fiind scaderea cantitatii de hemoglobina din globulele rosii. Ce sunt globulele rosii ? Globulele rosii […]

Beneficii pentru sanatate: Ardeiul iute

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.  Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este […]

Creşterea imunităţii (cel mai important pas pentru o sănătate de fier)

Creşterea imunităţii (cel mai important pas pentru o sănătate de fier). Mecanismul de apărare a organismului în faţa atacului agenţilor patogeni, precum virusuri, bacterii, ciuperci microscopice, protozoare, paraziţi, veninuri şi toxine, poartă numele de sistem imunitar, fără de care am fi mult mai vulnerabili şi fragili în faţa factorilor externi. Imunitatea este, pe de o […]

Despre miere

Despre miere. Deşi considerat un aliment banal ale cărui proprietăţi excepţionale pentru sănătate şi frumuseţe sunt, pe nedrept, neglijate, mierea nu ar trebui să lipsească de pe masa nimănui. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, se crede despre miere ca întăreşte sistemul imunitar, conferă energie organismului, vindecă afecţiunile pielii, grăbeşte refacerea ţesuturilor, are efect antibacterian, iar […]

Piure de cicoare roşie

Cicoarea (Cichorium intybus)

Exista trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care poate fi gătit sau servit în salată, ca frunză amară. Rădăcirile sunt prăjite şi amestecate cu cafeaua (în specal în Franţa). Rădăcinile tinere au un gust de caramel, uşor amărui, iar […]

Rolul alimentelor in organism

Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)

Colesterolul ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi la alimentaţie. Iată câteva idei de produse pe care le puteţi încerca. 1. Verdeţuri proaspete Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin antioxidanţi şi pot face […]

Despre Musetel (Chamaemelum)

Despre Musetel (Chamaemelum). Muşeţelul roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală, deşi în acest scop poate fi utilizată şi cealaltă specie. Din scrierile vechilor egipteni aflăm că şi ei foloseau muşeţelul. Probabil datorită florilor sale aurii, ei […]

Plante medicinale: coada calului

Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)

Artrita se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune, o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată cu înaintarea în vârstă, după o lovitură sau la sportivi. În urma acestui proces, osul de dedesubt începe să se îngroaşe să se deformeze şi […]

Despre galbenele (Calendula officinalis)

Gălbenelele pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu ele. Hinduşii de astăzi îşi decorează altarele şi templele cu gălbenele. In Europa, sunt folosite pentru a da gust supei şi mâncării preparate la cuptor […]

Alimente sanatoase si nutritive

Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)

De la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor. Totuşi, cel mai important este să cunoaştem din ce alimente îşi poate extrage corpul aceşti nutrienţi atât de necesari. Calciu Atunci când e vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia, […]