Somon sashimi

Somon sashimi. Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a […]

retete

Despre creveti

La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]

Somon en croute

Somonul în crustă a devenit o mâncare cât se poate de obişnuită în bucătăria anglo-saxonă, însă la origine ea este o reţetă franţuzească, după cum sugerează şi numele. Pe vremuri, somonul se cocea întreg într-un foitaj pufos (numit feuillete), uşor crestat pe margini, pentru a indica pe unde trebuie tăiat în porţii. Secretul pentru reuşita […]

Cateva metode clasice de preparare a carnii

In general, alimentele de origină vegetală sau animală sunt puţine care sunt convenabile imediat pentru om. Pentru multe dintre ele, în adevăr pentru un număr mare chiar este necesar a le face să sufere o preparare. Se fierb sau se coc, se toacă sau se rad. Tocând alimentele, mai ales pe cele de origină vegetală, […]

Pastă de somon

Somonul proaspăt se fierbe uşor in apă clocotită, la foc mic, apoi se scoate şi se lasă sâ se răcească. După aceea se mârunţeşte, se asezonează cu diverse condimente, precum muştarul sau ardeiul iute uscat şi pisat, şi se adaugă maioneză. Această operaţiune se poate realiza cu ajutorul unui blender sau cu furculiţa, in acest […]

sanatate

Reguli generale pentru slăbit

La trezire, beţi o cană mare (250 – 300ml) apă plată, ţinută de seara la temperatura camerei. In timpul zilei trebuie să beţi 1,5 – 2 l lichide (infuzii din plante, sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe şi legume, dar nu în amestec, ci separat, apă plată) la temperatura camerei. Nu le ţineţi la frigider. […]

Crușon și Flip: Ghidul Complet

Crușon și Flip: Ghidul Complet al Băuturilor Răcoritoare și Hrănitoare cu Fructe și Vinuri Naturale. Bine ați venit în lumea fascinantă a băuturilor tradiționale care aduc un strop de răcoare și savoare în orice ocazie. Crușonul și Flip-ul sunt două băuturi clasice care combină fructele proaspete cu băuturi alcoolice fine pentru a crea amestecuri pline […]

Despre crap si … cateva retete

Despre crap si … cateva retete. Crapul este un pește de apă dulce extrem de popular în multe culturi din întreaga lume, datorită gustului său delicat și texturii fine. Cunoscut și apreciat atât pentru carnea sa gustoasă, cât și pentru versatilitatea în bucătărie, crapul se regăsește în numeroase preparate tradiționale și moderne. Crapul (denumirea științifică […]

LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitate

Sarea, dulciurile, câteva fructe şi legume, sucurile şi alcoolul duc la încălzirea excesivă a corpului. Pe timpul verii, când se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita stările de leşin sau alte probleme de sănătate, este important să nu încărcăm și sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este […]

5 obiceiuri sănătoase cu impact neaşteptat

Periajul după fi ecare masă, dezinfectarea excesivă a mâinilor şi consumul apei la sticlă pot avea şi efecte adverse. Paradoxal, lucrurile pe care le facem pentru a fi mai sănătoşi pot fi uneori dăunătoare. Mai jos, câteva obiceiuri cu impact surprinzător. 1. Consumul exclusiv de apă îmbuteliată Cei mai mulţi evită apa de la robinet […]

Abalone

Abalone

Abalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată, în special în partea de est a Asiei şi în America de Sud. Există mai multe specii de abalone, caracteristica lor comună fiind cochilia tare, care prezintă la suprafaţă câteva orificii si înăuntrul căreia se află o bucată mare de carne foarte tare. […]

Stridii in costita afumata

Stridii in costita afumata (Ingeri călare)

Aceasta este o mâncare absolut savuroasă, ce constă în stridii înfăşurate în felii de costiţă afumată, servite de obicei la sfârşitul cinei. De regulă, este prezentată pe felii subţiri de pâine prăjită. Stridiile pot fi înşirate mai multe pe o frigâruie, fiecare fiind înfăşurată într-o felie de costiţă, pentru a fi apoi prăjite la flacără […]

Congee

Congee – Terci de orez

Congee – Terci de orez. Orezul congee este un fel de terci de orez, care în Asia se cconsumă deseori la micul dejun sau la o cină tânrzie. Datorită faptului că este uşor de digerat, congee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat fiind alese atât în functie de valoarea lor terapeutică, […]

Sushi

Retete internationale: Sushi

Rareori se întâmplă ca o mâncare aparţinând unei anumite culturi să ia întreaga lume prin surprindere şi sa influenţeze totodată evoluţia ulterioară a altor culturi gastronomice. Şi totuşi, în ultimele decenii, sushi japonez a devenit expresia unei arte culinare internaţionale unice. Cuvântul sushi denumeşte un fel de mâncare cu orez, aromatizat cu un amestec de […]

Alimente

Ce alimente trebuie să conţină cel mai sănătos meniu cu putinţă

Oamenii de ştiinţă britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu putinţă. Pentru obţinerea lui a fost nevoie de ani de zile în care cercetătorii de la Leatherhead Food Research, o organizaţie britanică independentă, au analizat 4.000 de reclame folosite de producători şi supermarket-uri pentru a-i tenta pe consumatori. Cei care se gândesc că este […]

Despre Risotto

Dacă aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute; şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi […]

Arroz con coco

Arroz con coco

Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi presresat […]

Cuşcuş

Cuşcuş

Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă […]

Despre mâncare şi vin

Despre mâncare şi vin

Să combini mâncarea cu vinul potrivit nu trebuie să fie complicat sau costisitor. De fapt, unele dintre cele mai bune combinaţii sunt şi cele mai simple, iar deseori e vorba despre vinuri şi ingrediente accesibile. Pentru ca vinul să meargă cu mâncarea, trebuie să ştiţi câte ceva despre ceea ce mâncaţi, despre gustul pe care-l […]

Despre Gnocchi

Despre Gnocchi

Gnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se fierb […]

Mee goreng

Mee goreng

Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o […]

Sucul de morcovi

Sucul de morcovi

Sucul de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă împotriva îmbătrânirii celulare şi este fo­losit în prevenirea, ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în ames­tec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară adăugarea de zahăr în sucul […]

Ardeiul iute ar putea fi un atu impotriva colesterolului

Ardeiul iute ar putea fi un atu impotriva colesterolului

Ardeiul iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea condimentată, însă […]

Migas

Migas – retete internationale

Cuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi în […]

Cioppino

Cioppino

Dacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de mare. […]

Cafea ruseasca

TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafelei

Cafeaua nu doar trezeşte simţurile, ci şi reduce riscul de diabet, Alzheimer şi cancer de colon. Important e şi modul de preparare, la filtr , nu la ibric. Ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decât aţi crede. Medicii recomandă una-două ceşti pe zi, la filtru sau espressor. Cea la ibric creşte colestrolul. […]

Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw – Vă întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă pentru mâncărurile grele şi […]

Despre Salata de Sfecla

Despre Salata de Sfecla

Foarte îndrăgită datorită aromei de pământ şi a culorii ei intense, salata de sfeclă este vedeta unei game foarte diverse de salate. Salatele de sfeclă pot fi preparate tot timpul anului, de la începutul primăverii, când se pot folosi primele sfecle şi până spre sfârşitul iernii, căci exemplarele mature se păstrează foarte bine în pivniţă. […]

Manchego

Manchego

Manchego – Cea mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele spaniole este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se serveste. Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei. Ea este pretuita in funnctie de vechime, ca parmezanul, cea […]

Stridiile

Stridiile – Totul despre stridii

Stridiile – Totul despre stridii – Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai […]

Rollmops

Rollmops

Specia de peste care se consuma cel mai mult in partea de nord a Europei este heringul; de aceea el sta la baza a numeroase preparate, cele mai importante fiind rollmops. Denumirea vine din limba germana, dar sensul este destul de ciudat; s-ar putea traduce prin catel incolacit. Partea a doua a sintagmei este mai […]