Cum se pregateste caracatita pentru gatit by Jamie Oliver (video)

Cum se pregateste caracatita pentru gatit – Pregătirea caracatiței pentru gătit poate părea intimidantă la început, dar cu câteva tehnici simple, poți să o transformi într-un preparat delicios. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti caracatița: Alegerea caracatiței Alege caracatițe proaspete sau congelate, de preferat de la un furnizor de încredere. Caracatița […]

Cum se prepara niste clatite perfecte

Cum se prepara niste clatite perfecte

O reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui sau vegetal. Poate te intereseaza si: Clatite cu banane si miere Clatite cu nutella Clatite cu afine si sirop de artar   Ingrediente: l00 g făină aibă simplă 2 ouă 300 […]

Piata de ceai indoneziana

Moda ceaiului in Europa

Nimeni nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai chinezesc, pe care l-au vândut în Franţa şi Olanda, între timp, şi olandezii au importat ceai japonez în colonia lor din Java, pe care şi […]

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui să bei zilnic

Exploatarile de ceai din India si Sri Lanka

Ceaiul adus din China în India şi Sri Lanka era ceai roşu. Plantat în solul local, ceaiul avea un gust complet diferit şi era mult mai tare decât ceaiul importat iniţial. Pentru că preferau lucrurile dulci, localnicii puneau în ceai zahăr şi miere, precum şi alte ingrediente, precum ghimbir, mentă şi tou k’ou (nucşoară). Uneori […]

Leusteanul

Leusteanul

  Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E utilizat în gastronomie înca din antichitate, fiind unul dintre cele mai folosite condimente din bucataria romana. De aceea, cei ce vor sa gateasca mâncaruri traditionale din timpul Romei antice trebuie […]

Piata de ceai indoneziana

Piata de ceai indoneziana: Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea ceaiului în Indonezia. El şi-a dat seama de popularitatea crescândă a ceaiului în Europa şi de potenţiala piaţă a lui. A fost […]

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda: In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului în Malaiezia constă în faptul că ceainicele au un orificiu foarte mic. Când malaiezieni toarnă ceaiul în ceaşcă, ridică ceainicul […]

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia: In timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile ceaiului. […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

In jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai, modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au elaborat propriul mod de […]

Ceai cu lime

Răspandirea ceaiului in afara Chinei

Ceaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai târziu, şi de multe ori este […]

Pui cu susan si sos de soia

Susanul

Denumirea botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante […]

Ardeiul iute

Ardeiul iute

Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des folosit, daca […]

Dafinul

Dafinul

Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele servesc la […]

Ienibaharul

Ienibaharul

Ienibaharul- Denumire stiintifica: Pimento officinalis sau Eugenia Pimenta Mai este cunoscut si sub numele de Piper de Jamaica sau Pimento. Ienibaharul este un fruct uscat asemanator piperului. Ienibaharul are un gust ciudat, în care se regasesc gusturile mai multor condimente, cum ar fi cuisoarele, scortisoara, piperul negru, ienuparul si fructele de padure. Arborele de ienibahar […]

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui să bei zilnic

Obiceiurile băutului ceaiului in China

  China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai […]

Evoluţia ceaiului in China

Evoluţia ceaiului in China

Există un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o băutură cotidiană sau chiar ca un articol […]

Descoperirea ceaiului

Nimeni nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat chinez Shen Nung. Shen Nung a domnit cu şaptesprezece generaţii înainte de 2700 Î.Hr., şi este părintele medicinei chinezeşti. Este renumit pentru cunoştinţele sale privitoare la proprietăţile medicinale ale ierburilor […]

Ceai cu lime

Despre cultura ceaiului

Ceaiul pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni minore. […]

Cocktail Annabella

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre. Este perfect pentru a fi savurat în timpul orelor de relaxare sau în cadrul petrecerilor cu prietenii. De-a lungul anilor, au apărut numeroase variante și reinterpretări ale acestui cocktail, dar rețeta tradițională rămâne favorita multora. Cocktailul Cuba Libre este un amestec popular de băuturi alcoolice care a câștigat popularitate […]

Pizza cu aluat din branză tofu

Despre aluaturi

  La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse : făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie […]

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe

  Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu gar­nituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît […]

Branza zburata

Branza zburata din: lapte dulce, lapte si lapte prins.   Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5 litri lapte prins           Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert. Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de câteva ori cu […]

Totul despre carne - carnea rosie, alba si de vanat

Costita fiarta in zeama de varza si usturoi

Costita fiarta in zeama de varza si usturoi Alegi costiţa şi pieptul de porc (ce cantitate doreşti), le pui la fiert într-o oală mare (cu presiune, dacă ai) cu zeamă de varză (fără nici un pic de apă). Adaugi piper boabe, foi de dafin, cim­bru, coriandru şi busuioc, apoi laşi să fiarbă bine. Când furculiţa […]

Slanina

Slanina, sunca, muschi si costita tinute la saramura si afumate

Slanina, sunca, muschi si costita tinute la saramura si afumate – Procesul de saramurare și afumare conferă acestor carne o aromă distinctă și o textură savuroasă. Această rețetă te va ghida prin pașii necesari pentru a obține aceste delicatese acasă. Ingrediente Pentru saramură: 2 litri de apă 200 g sare 50 g zahăr 2-3 foi […]

Despre bere

Despre bere

De la germinaţia orzului la malţ Pentru a produce malţ, se germinează boabele de orz, acestea fiind puse în apă: în felul acesta, se favorizează dezvolta­rea enzimelor care vor permite apoi transformarea amidonului conţinut în boabe în zaharuri solubile în apă. în vederea acestui scop, după o primă jumătate de zi, seminţele sunt scoase i […]

Supa de afine

Sfaturi pentru prepararea dulceţii

  • Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul fier­berii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte greu, înăbuşit sau când picăturile […]

Friptură rece cu hrean

Sfaturi: Despre friptură

  • Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o frigi pe gră­tar. Când e gata o ungi fierbinte cu un […]

Berea – De la orz la pahar

Berea – De la orz la pahar  Universul berii este complex şi, în anumite privinţe, de-a dreptul nesfârşit. Ceea ce nu schimbă faptul că o structură de o simplitate dezarmantă intră în compoziţia berii, aceasta fiind produsă din patru elemente cât se poate de comune: orz, apă, hamei şi malţ. Ca­racteristicile lor, amestecul şi modurile […]

Meşterii berari

Meşterii berari

 Meşterii berari Artizanul excelenţei în procedurile de preparare a berii a fost întot­deauna meşterul berar, deţinător al unor secrete indispensabile în vederea obţinerii unui produs particular şi unic. în era civilizaţiilor sumeriană şi egipteană, această profesie îmbrăca valenţe de-a dreptul mistice, dat fiind consumul extins de bere în cadrul cere­moniilor religioase. Odată cu înmulţirea fabricilor […]

Tort mereng

Tort mereng Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr tos cremă de ciocolată 300 g frişca ulei făiuă fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se prepară în trei blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos (încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul unei forme de tort, cu […]

Fondant (şerbet)

Fondant (şerbet)

Fondant din: zahar, apa, glucoza. Poate te intereseaza si: Sorbet de visine cu ghimbir si menta Sorbet de zmeura   Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet           Mod de preparare: Se pune zahărul la fiert împreună cu apa într-o cratiţă smălţuită. La […]