Dieta verde, o metodă eficientă de ardere a grăsimilor

Printeaza

Dieta_verdeDieta verde, o metodă eficientă de ardere a grăsimilor. Leurda, ştevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar câteva dintre verdeţurile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sănătate, în compoziţia acestora regăsindu-se o mulţime de vitamine şi minerale, printre care vitaminele A, B2, K şi C, sulf, ulei eteric, săruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru şi adenozină, o substanţă care reduce colesterolul.

Pe lângă rolul lor foarte important în detoxifiere, curăţarea ficatului, calmează durerile reumatice, combat alergiile, vindecă anemia, s-a demonstrat că persoanele a căror dietă este formată în proporţie de 20% din alimente care conţin luteină şi zeaxantină prezintă cu 35% mai puţine riscuri de a-şi pierde vederea.

Aceşti carotenoizi se găsesc în spanac, varză creaţă, broccoli, dovlecei, mazăre, fasole verde, varză de Bruxelles, salată chinezească, kiwi.

Dieta verde este o dietă bazată pe consumul legumelor verzi, care garantează o slăbire de şapte kilograme, în doar două săptămâni. Scăderea în greutate va fi semnificativă la începutul regimului, iar această cură de slăbire nu poate fi ţinută mai mult de 14 zile, spune specialistul în nutriţie Irina Reisler. Persoanele care suferă de colon iritabil sau de alte boli digestive trebuie să consulte un medic, înainte de a începe această dietă !

Dieta verde, exemplu de meniu pentru şapte zile

ZIUA 1:

Mic dejun: o cană cu ceai verde + un pahar cu suc proaspăt de fructe + ou fiert + un ardei gras.

Prânz: salată de morcovi raşi, cu 4 măsline şi 3 ridichi (se poate folosi o lingură de ulei de măsline) + o felie de pâine neagră + 3 linguri de brânză de vaci.

Gustare: un iaurt + o cană cu ceai verde.

Cina: salată verde, cu ceapă verde, ridichi (se poate folosi o lingură de ulei de măsline) + 2 linguri de brânză de vaci + un măr verde.

ZIUA 2:

Mic dejun: o cană cu ceai verde + o banană.

Prânz: salată de roşii + 6 linguri de orez fiert + un măr verde.

Gustare: un pahar cu suc proaspăt de fructe (portocale) + 2 felii de pâine neagră + o felie de brânză telemea.

Cina: salată de morcovi şi ţelină (se poate folosi o lingură de ulei de măsline şi zeamă de lămâie) + o farfurie medie cu mazăre fiartă (se poate pune sare) + un fruct proaspăt.

ZIUA 3:

Mic dejun: cereale integrale (4 linguri) + un iaurt.

Prânz: salată verde cu ridichi şi ceapă verde + 4 linguri de brânză de vaci + 2 ouă fierte.

Gustare: un iaurt.

Cina: o farfurie medie cu fasole verde fiartă, cu sosul de la 3 roşii + un fruct + o cană cu ceai verde.

ZIUA 4:

Mic dejun: un măr + o portocală + o cană cu ceai verde.

Prânz: 2 felii de pâine neagră + o felie de brânză telemea + legume (roşii, castraveţi, ardei, ridichi) + o pară.

Gustare: un pahar cu lapte degresat + un bol cu salată de fructe (un măr + o portocală + o pară).

Cina: o farfurie medie cu spanac fiert (se poate folosi puţină sare) + un ou românesc (oul se prepară în apă clocotită, fără ulei) + o felie de pâine neagră.

ZIUA 5:

Mic dejun: o portocală + 2 felii de pâine neagră, unse cu brânză de vaci.

Prânz: salată verde cu ardei, castraveţi, mazăre fiartă + un ou fiert + un kiwi.

Gustare: o cană cu ceai verde + un iaurt cu cereale.

Cina: o farfurie medie cu orez fiert, cu fructe de mare fierte (se poate folosi o lingură de ulei de măsline) + o mandarină.

ZIUA 6:

Mic dejun: o cană cu lapte + cereale

Prânz: urzici fierte (se poate folosi puţină sare) + 2 felii de pâine neagră + 2 felii de brânză telemea de oaie + o portocală.

Gustare: un iaurt cu cereale + o cană cu ceai verde.

Cina: salată de varză cu roşii + o farfurie cu legume fierte (un morcov, un dovlecel, conopida) + un măr.

ZIUA 7:

Mic dejun: o cană cu ceai verde + o felie de pâine neagră cu unt + 3 ridichi.

Prânz: salată de castraveţi, roşii şi morcovi + o farfurie de fasole verde fiartă (se poate folosi puţină sare) + 4 linguri de brânză de vaci + o portocală.

Gustare: un iaurt.

Cina: salată verde cu ridichi şi ceapă verde + escalop de soia + un fruct.

Băutura care topeşte kilogramele

Dr. Oz recomandă un „cocktail” delicios foarte eficient în arderea grăsimilor, compus din cinci ingrediente pline de vitamine şi cu proprietăţi detoxifiante.

Grepfruit, plin de vitamina C, care ajută la transformarea grăsimilor în energie. Mandarină, care măreşte sensibilitatea la insulină, stabilizează glicemia şi stimulează arderea grăsimilor. Castravete, care îţi dă senzaţia de saţietate şi are efect diuretic. Mentă, care sprijină digestia şi dă un gust răcoritor.

Ingrediente pentru un pahar , care se pun împreună în blender şi se amestecă bine. Dr. Oz îţi recomandă să prepari o cantitate mare de băutură dimineaţa şi să bei câte un pahar de 200 grame de trei ori pe zi înaintea meselor.

•  1 felie grepfruit

•  1 mandarină

•  1/2 castravete tăiat felii

•  2 frunze mentă

•  gheaţă

•  apă

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.