Dorada cu mustar si lamaie
PrinteazaDorada cu mustar si lamaie din: doarada, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb.
- 6 dorade potrivite
- 1/2 cana zeama de lamaie
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana mustar de Dijon
- 3 linguri marar proaspat, tocat
- 2 linguri ceapa verde, tocata
- 1 lingura coaja de lamaie, rasa fin, fara partea alba
- 1 lingurita piper alb, macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi doradele de solzi şi intestine. Combinaţi toate ingredientele, în afară de peşte. Puneţi peştii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata. închideţi recipientul, lăsaţi 30 min în frigider.
Scoateţi doradele din marinată, puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei, stropiţi-le cu puţină marinată şi coaceţi-le cca 15 min. Ornaţi cu felii de lămâie şi fire de mărar. Serviţi imediat.
Pofta buna!