din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade, curatate si eviscerate 6 lingurite de iaurt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de turmeric 2 lingurite […]
Dorada cu sos dulce-acrisor si fasii de praz si morcov
PrinteazaDorada cu sos dulce-acrisor si fasii de praz si morcov din: dorada, morcovi, praz, ulei de plante, ketchup, sos dulce-acrisor, sos de peste, coriandru.
Ingrediente:
- 4 fileuri de doradă cu piele (a 120 g)
- 6 morcovi medii
- 4 fire de praz
- 4 linguri de ulei de plante
- 2 linguri de ketchup
- 4 linguri de sos dulce-acrişor
- 2 linguri de sos de peşte
- 2 crenguţe de coriandru
Mod de preparare:
Dorada cu sos dulce-acrisor si fasii de praz si morcov: spală fileurile de peşte, se usucă prin tamponare, apoi se scot oasele, în continuare, se taie bucăţi lungi de 3 cm.
spală morcovii, se curăţă şi se taie în felii subţiri cu curăţătorul de legume. Se taie în fâşii de circa 15 cm prazul, se spală şi se scutură de apă.
prăjesc scurt bucăţile de peşte în wok, în 2 linguri de ulei şi doar pe partea cu pielea, apoi se scot din wok.
In uleiul rămas se prăjesc la foc mare legumele, se condimentează cu ketchup şi cu sosul dulce-acrişor, după care amestecul se stinge cu sosul de peşte.
Se adaugă bucăţile de peşte şi se amestecă cu grijă. La final se înglobează coriandrul tocat mărunt.
Atenţie, sosul nu trebuie să scadă prea mult; eventual se va mai adăuga puţină apă.
dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat 1 ardei iute, fara seminte si tocat fin 1 […]
Pofta buna!