Dovlecei condimentaţi copţi

Printeaza

Dovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi
  • 1 dovleac galben
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • ¾ linguriţă de pudră de curry
  • ½ linguriţă de sare de mare
  • ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1/8 – linguriţă de chimen măcinat
  • 1 căţel de usturoi, mărunţit fin
  • ¼ cană de stafide

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 350 de grade. Taie dovleceii pe lungime în jumătăţi.

Taie partea din mijloc a dovleceilor, păstrează doar carapacea. Toacă pulpa dovleceilor şi dovleacul galben.

Într-o tigaie înfirbântă uleiul cu pudra de curry, sarea, scorţişoara, chimenul şi usturoiul peste temperatura medie.

Adaugă dovleceii şi dovleacul galben. Prăjeşte timp de 3 minute, învârtind în răstimpuri. Ia de pe foc. Adaugă stafidele şi amestecă bine.

Umple cu lingura carapacea de dovlecel. Pune dovlecelul umplut într-o tavă adâncă şi dă la cuptor.

Coace-i timp de aproximativ 30 de minute sau până când coaja de dovlecel este moale.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.