Dovlecei condimentaţi copţi
PrinteazaDovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide.
Ingrediente:
- 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi
- 1 dovleac galben
- 1 linguriţă de ulei de măsline
- ¾ linguriţă de pudră de curry
- ½ linguriţă de sare de mare
- ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1/8 – linguriţă de chimen măcinat
- 1 căţel de usturoi, mărunţit fin
- ¼ cană de stafide
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 350 de grade. Taie dovleceii pe lungime în jumătăţi.
Taie partea din mijloc a dovleceilor, păstrează doar carapacea. Toacă pulpa dovleceilor şi dovleacul galben.
Într-o tigaie înfirbântă uleiul cu pudra de curry, sarea, scorţişoara, chimenul şi usturoiul peste temperatura medie.
Adaugă dovleceii şi dovleacul galben. Prăjeşte timp de 3 minute, învârtind în răstimpuri. Ia de pe foc. Adaugă stafidele şi amestecă bine.
Umple cu lingura carapacea de dovlecel. Pune dovlecelul umplut într-o tavă adâncă şi dă la cuptor.
Coace-i timp de aproximativ 30 de minute sau până când coaja de dovlecel este moale.
Pofta buna!