Drob de miel cu alune
PrinteazaDrob de miel cu alune din: organe de miel, branza de oaie, pesmet, ceapa verde, alune, marar, ardei gras, oua, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină)
- 150 g brânză de oaie
- 100 g pesmet
- 10 legături ceapă verde tăiată mărunt
- 100 g alune pisate
- 4 legături mărar
- 2 ardei roşii sau galbeni tăiaţi mărunt
- 4 ouă crude (sau 6)
- 2 ouă fierte
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Drob de miel cu alune: Fierbi organele în apă cu sare timp de 30 de minute, le scoţi şi le toci.
Jumătate din cantitatea de ceapă o căleşti în ulei, o pui peste organe împreună cu 2 ouă crude, alunele, mărarul, sare, piper. într-o tavă ca aceea de chec îmbrăcată cu hârtie pergament aşezi un strat de carne, iar deasupra restul de ceapă amestecată cu 2 ouă crude, pesmet, ardeiul gras, brânza, ouăle fierte tăiate cuburi, apoi carnea rămasă.
Decorezi cu inele de ceapă, acoperi cu hârtie pergament sau prapor şi laşi la cuptor 30-35 de minute.
Pofta buna!