Dulceata de caise si capsune
PrinteazaDulceata de caise si capsune din: capsune, caise, zahar, gelfix.
- 1 kg căpșune
- 1 kg caise
- 1 kg zahăr
- 1 plic Gelfix extra
Mod de preparare:
Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe. Într-o cratiță emailată cu volumul de cel puțin 4 litri, amesteci fructele cu zahărul și gelifiantul.
Fierbi fructele la foc mediu timp de 5 minute, cronometrând de la primul clocot. În acest timp, amesteci cu ajutorul unei spatule curate, pe care o folosești de asemenea exclusiv pentru dulcețuri.
Sterilizezi în cuptor borcane de 400 ml. Le scoți cu tot cu tava metalică și torni dulceața fierbinte. Înfiletezi capacele metalice și întorci borcanele pe capac, pentru 5 minute, apoi le poți depozita într-un loc răcoros.
Dulceata de caise si capsune
Pofta buna!