Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
PrinteazaDulceaţă de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie, radacina de ghimbir.
- 1 kg dovlecei curatati si taiati cuburi
- 1 kg zahar gelifiant 1:1
- sucul de la 1 lamaie
- 1 bucatica radacina de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii)
Mod de preparare:
Toate ingredientele se paseaza cu mixerul, impreuna. Apoi compozitia se toarna itnr-o cratita si se incalzeste la foc mijlociu, ca sa se dizolve zaharul. Se amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se mareste focul si se lasa sa dea in clocot, apoi sa fiarba circa 8 minute, conform indicatiilor de pe ambalajul zaharului.
Se toarna in borcane sterilizate si se inchid ermetic.
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de dovlecei cu ghimbir