Dulceaţă de fructe de pădure asortate
PrinteazaDulceaţă de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de lamaie, gelfix, zahar, coniac.
- 1 kg fructe de padure asortate
- sucul de la 1 lamaie
- 1 plic Gelfix Extra 2:1
- 500 g zahar
- 1 lingura coniac
Mod de preparare:
Se spală fructele şi se lasă să se scurgă. Un sfert din cantitatea de fructe asortate se pun deoparte, restul se aşază într-o cratiţă, adăugând suc de lămâie şi se zdrobesc.
Se adaugă în cratiţă praful Gelfix, amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar, se inglobeaza si se dau in clocot.
La final se adauga restul de fructe si de zahar si se lasa sa mai fiarba impreuna 4-5 minute. Se adauga coniac si se amesteca; se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic. Se lasa sa se odihneasca pe capac cica 5 minute.
Dulceaţă de fructe de pădure asortate
Pofta buna!