Dulceaţă de fructe de pădure asortate

Printeaza

Dulceaţă de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de lamaie, gelfix, zahar, coniac.

Ingrediente:Dulceaţă de fructe de pădure asortate

  • 1 kg fructe de padure asortate
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1
  • 500 g zahar
  • 1 lingura coniac

 

Mod de preparare:

Se spală fructele şi se lasă să se scurgă. Un sfert din cantitatea de fructe asortate se pun deoparte, restul se aşază într-o cratiţă, adăugând suc de lămâie şi se zdrobesc.

Se adaugă în cratiţă praful Gelfix, amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar, se inglobeaza si se dau in clocot.

La final se adauga restul de fructe si de zahar si se lasa sa mai fiarba impreuna 4-5 minute. Se adauga coniac si se amesteca; se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic. Se lasa sa se odihneasca pe capac cica 5 minute.

Dulceaţă de fructe de pădure asortate

Dulceaţă de fructe de pădure asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.