Branza Ricotta este o branza italiana traditionala cunoscuta pentru textura sa cremoasa si gustul delicat. Istoria branzii Ricotta dateaza de sute de ani in Italia si are radacini in perioada Romei antice. Numele “Ricotta” provine din limba italiana si inseamna “recoapta” sau “recolectata din nou”. Acest nume sugereaza […]
Dulceaţă de fructe roşii
PrinteazaDulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
- 250 g zahar gelifiant (3:1)
- 3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de lămâie.
dau în fiert, amestecând şi se lasă să clocotească 4 min. Se face proba: se pun pe o farfurioară rece 1-2 linguriţe de dulceaţă – dacă după 1 min. compoziţia nu se întăreşte, mai trebuie lăsată să fiarbă cel puţin 1-2 min.
toarnă apoi în borcane clătite cu apă fierbinte, care trebuie umplute până la buză.
închid borcanele ermetic şi se lasă să stea cu fundul în sus, pe capac, cca 10 min.
lasă să se răcească.
Dulceaţă de fructe roşii
Pofta buna!
Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole
paste, fasole alba, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de legume, frunza de dafin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Pasta e Fagioli, cunoscută și sub numele de “Pasta fazool” în argoul italian-american, este o mâncare tradițională italiană, originară […]