Dulceaţă de fructe roşii
PrinteazaDulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.
- 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
- 250 g zahar gelifiant (3:1)
- 3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de lămâie. Se dau în fiert, amestecând şi se lasă să clocotească 4 min. Se face proba: se pun pe o farfurioară rece 1-2 linguriţe de dulceaţă – dacă după 1 min. compoziţia nu se întăreşte, mai trebuie lăsată să fiarbă cel puţin 1-2 min.
Se toarnă apoi în borcane clătite cu apă fierbinte, care trebuie umplute până la buză. Se închid borcanele ermetic şi se lasă să stea cu fundul în sus, pe capac, cca 10 min. Se lasă să se răcească.
Dulceaţă de fructe roşii
Pofta buna!