Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g căpșuni 500 g dovlecei mici 700 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Se decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. Se spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece. Se scurg, se curăță și se taie […]
Dulceata de gogonele cu ghimbir
PrinteazaDulceata de gogonele cu ghimbir din: gogonele, zahăr, ghimbir ras, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 500 g gogonele
- 250 g zahăr
- 1 linguriţă ghimbir ras
- zeama de la o jumătate lămâie
Mod de preparare:
Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele.
Le tai felii mai mari sau mai mici, după gustul tău. Le aşezi într-un vas, presari zahărul peste ele şi zeama de lămâie.
Le ţii peste noapte la macerat, apoi pui vasul pe aragaz, adaugi ghimbirul şi fierbi la foc mediu până se leagă bine, ca o dulceaţă.
Torni fierbinte în borcane sterile pe care le închizi ermetic.
Dulceata de gogonele cu ghimbir
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceață de salcam
Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]
Pofta buna!