Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari din: gogosari, ardei iuti, zahar, apa, otet de mere, suc de lamaie, sare. Dulceața de ardei iute cu gogoșari este o combinație interesantă de arome, oferind un echilibru perfect între dulcețea gogoșarilor și picanteria ardeilor iuți. Ingrediente: 500g de gogoșari 3 ardei iuți roșii 500g de zahăr 250ml […]
Dulceata de mere si cirese
PrinteazaDulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe.
In sucul obţinut pui zeama de lămâie şi îl fierbi.
După ce a scăzut, adaugi cireşele şi mai laşi la fiert aproximativ o oră şi jumătate sau până când siropul se încheagă.
Amesteci din când în când ca să nu se lipească dulceaţa de fundul vasului, între timp, pregăteşti borcanele.
Le speli bine cu detergent pe fiecare în parte, inclusiv capacele şi le clăteşti, apoi le pui la scurs cu gura în jos.
După ce s-au uscat, le aşezi în cuptorul rece, apoi îi dai drumul şi le laşi cam 20 de minute.
Intre timp, clocoteşti apă într-un vas şi pui capacele borcanelor. Le ţii 1-2 secunde şi le pui la scurs pe şerveţele absorbante.
Torni în ele dulceaţa caldă, apoi le înfăşori în pături şi le laşi la răcit.
Dulceata de mere si cirese
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari
Pofta buna!