Dulceata de mere si cirese

Printeaza

Dulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie.

 

Ingrediente:Dulceata_de_mere_si_cirese

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe.

In sucul obţinut pui zeama de lămâ­ie şi îl fierbi.

După ce a scăzut, adaugi cire­şele şi mai laşi la fiert aproximativ o oră şi jumătate sau până când siropul se închea­gă.

Amesteci din când în când ca să nu se lipească dulceaţa de fundul vasului, între timp, pregăteşti borcanele.

Le speli bine cu detergent pe fiecare în parte, in­clusiv capacele şi le clăteşti, apoi le pui la scurs cu gura în jos.

După ce s-au uscat, le aşezi în cuptorul rece, apoi îi dai drumul şi le laşi cam 20 de minute.

Intre timp, cloco­teşti apă într-un vas şi pui capacele borca­nelor. Le ţii 1-2 secunde şi le pui la scurs pe şerveţele absorbante. 

Torni în ele dulceaţa caldă, apoi le înfăşori în pături şi le laşi la răcit.

 

Dulceata de mere si cirese

Dulceata_de_mere_si_cirese

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari

Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari din: gogosari, ardei iuti, zahar, apa, otet de mere, suc de lamaie, sare. Dulceața de ardei iute cu gogoșari este o combinație interesantă de arome, oferind un echilibru perfect între dulcețea gogoșarilor și picanteria ardeilor iuți.   Ingrediente: 500g de gogoșari 3 ardei iuți roșii 500g de zahăr 250ml […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.