Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie
PrinteazaDulceaţă din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie.
Ingrediente:
- coaja de la 1 pepene de 5-6 kg
- 1 kg zahar
- 300 ml otet
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie:
Indepărtezi coaja verde, iar dacă vrei, cureţi şi miezul roşu, dar îl poţi lăsa aşa, dacă are o grosime mai mare de 2-3 mm.
Tai apoi coaja de pepene în cubuleţe. Pui pe foc, într-o oală încăpătoare, 2 l apă şi 300 ml oţet.
Când dă în clocot, adaugi cubuleţele de coajă de pepene. Laşi să fiarbă circa 1 oră şi jumătate, amestecând din când în când.
Atunci când sunt gata, cubuleţele trebuie să fie sticloase şi transparente, asemenea unor jeleuri.
Le speli în mai multe ape, apoi le laşi câteva minute la scurs. După ce s-au scurs de toată apa, le cântăreşti
Greutatea lor va fi egală cu cea a zahărului (1 kg coajă – 1 kg zahăr).
Intr-o altă oală, pui pe foc zahărul împreună cu 250-300 ml apă.
Când dă în fiert, adaugi cubuleţele de coaja de pepene, batonul de vanilie (pe care îl scoţi când stingi focul), coaja şi zeama de lămâie.
Amesteci mereu, până se leagă siropul.
Torni dulceaţa în borcane, le sigilezi, le aşezi cu capacul în jos şi le acoperi cu o pătură până a doua zi.
Pofta buna!