Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie

Printeaza

Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie.

Ingrediente:

  • coaja de la 1 pepene de 5-6 kg
  • 1 kg zahar
  • 300 ml otet
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie:

Indepărtezi coaja verde, iar dacă vrei, cureţi şi mie­zul roşu, dar îl poţi lăsa aşa, dacă are o grosime mai mare de 2-3 mm.

Tai apoi coaja de pepene în cubuleţe. Pui pe foc, într-o oală încăpătoare, 2 l apă şi 300 ml oţet.

Când dă în clocot, adaugi cubuleţele de coajă de pepene. Laşi să fiarbă circa 1 oră şi jumătate, amestecând din când în când.

Atunci când sunt gata, cubuleţele trebuie să fie sti­cloase şi transparente, asemenea unor jeleuri.

Le speli în mai multe ape, apoi le laşi câteva minute la scurs. După ce s-au scurs de toată apa, le cântăreşti

Greutatea lor va fi ega­lă cu cea a zahărului (1 kg coajă – 1 kg zahăr).

Intr-o altă oală, pui pe foc zahărul împreună cu 250-300 ml apă.

Când dă în fiert, adaugi cubuleţele de coaja de pepene, batonul de vanilie (pe care îl scoţi când stingi focul), coaja şi zeama de lămâie.

Amesteci mereu, până se leagă siropul.

Torni dulceaţa în borcane, le sigilezi, le aşezi cu capacul în jos şi le acoperi cu o pătură până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.