Dulceata din flori de salcam

Printeaza

Dulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Dulceata din flori de salcam: Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1/2 lămâie şi 1 vârf de cuţit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr şi se mai fierb 10 minute.

Se adaugă 2 linguri gelfîx cu pectină (2:1) şi se mai fierb 4 minute. Se ia de pe foc, se amestecă compoziţia cu 1 praf conservant, se toarnă în borcane sterilizate şi se lasă la loc uscat.

 

Pofta buna!

 

 

Dulceata de Mure Fara Conservanti

 o delicatesa naturala si sanatoasa, perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, in iaurt sau ca umplutura pentru prajituri. Aceasta reteta pastreaza gustul autentic al murelor, fara aditivi sau conservanti artificiali, oferind un produs natural si nutritiv. Ingrediente: 1 kg mure proaspete: Murele sunt bogate in antioxidanti, vitamina […]

Dulceață de Vișine fără Zahăr

Rețeta Sănătoasă și Delicioasă – o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să reducă consumul de zahăr. Această rețetă folosește îndulcitori naturali și tehnici speciale pentru a păstra dulceața și aroma vișinelor, oferind în același timp o variantă mai prietenoasă pentru dietă. Este perfectă pentru a fi […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.