Dulceata din petale de trandafir si mere
PrinteazaDulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 250 g mere
- 130 g petale de trandafir
- 330 g zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâmburii. Se pun toate într-o oală, se adaugă 250 ml de apă, se acoperă cu capac şi se fierbe până când s-au înmuiat merele.
Intre timp, se pregătesc petalele de trandafiri, se rupe partea albă de la bază, se spală în apă rece, se scurg, apoi se adaugă în compotul de mere, cu 100 ml de apă. Se acoperă şi se mai fierbe 15 minute.
Deasupra unui castron se pune o strecurătoare fină, în care se varsă merele, petalele şi sucul, presând uşor fructele. Se lasă la scurs cca 1 oră, după care se iau 320 ml de suc colectat, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se fierbe 15 minute, până dă în clocot.
Se pune jeleul într-un castron rece, se adaugă în el câteva petale de trandafir şi se pune în borcane. Se folosesc trandafiri de grădină, netrataţi si parfumaţi.
Dulceata din petale de trandafir si mere
Pofta buna!