Dulceata din petale de trandafir si mere

Printeaza

Dulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 250 g mere
  • 130 g petale de trandafir
  • 330 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâm­burii. Se pun toate într-o oală, se adaugă 250 ml de apă, se acoperă cu capac şi se fierbe până când s-au în­muiat merele.

Intre timp, se pregătesc petalele de trandafiri, se rupe partea albă de la bază, se spală în apă rece, se scurg, apoi se adaugă în compotul de mere, cu 100 ml de apă. Se acoperă şi se mai fierbe 15 minute.

Deasupra unui castron se pune o strecurătoare fină, în care se varsă merele, petalele şi sucul, presând uşor fructele. Se lasă la scurs cca 1 oră, după care se iau 320 ml de suc colectat, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se fierbe 15 minute, până dă în clocot.

Se pune je­leul într-un castron rece, se adaugă în el câteva petale de trandafir şi se pune în borcane. Se folosesc trandafiri de grădină, netrataţi si parfumaţi.

Dulceata din petale de trandafir si mere

Dulceata_din_petale_de_trandafir_si_mere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.