Ecler cu frişca şi kiwi
PrinteazaEcler cu frişca şi kiwi din: apa, unt, faina, oua, sare, frisca, zahar vanilinat, fructe de kiwi.
pentru aluat:
- 220 ml apă
- 120 g unt
- 120 g făină
- 4 ouă
- un vârf de cuţit de sare
pentru cremă:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 500 ml frişca
- un pliculeţ cu zahăr vanilinat
- două fructe de kiwi
Mod de preparare:
Intr-o oală, la foc potrivit, se pun apa şi untul. Se lasă să fiarbă, iar când a dat în clocot se ia oala de pe foc. Se adaugă făina, se amestecă şi se pune din nou oala la foc mic.
Se amestecă, având grijă să se desprindă compoziţia de pe pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se adaugă ouăle şi sarea. Se mixează şi se pun cu linguriţa din compoziţie grămăjoare într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Se lasă în cuptor până când se rumenesc. Se pregăteşte crema. Se amestecă ouăle cu zahărul şi se ţin pe foc până când se îngroaşă compoziţia. Când s-a răcit, se adaugă frişca bătută foarte tare, zahărul vanilinat şi fructele de kiwi tăiate foarte mărunt. Cu această cremă se umplu eclerele şi se pudrează cu zahăr.
Ecler cu frişca şi kiwi
Pofta buna!