Eclere cu frisca si sos de ciocolata din: unt, faina integrala, oua, ciocolata alba, frisca, ciocolata amaruie. Ingrediente pentru eclere: 85 g unt 100 g făină integrală 3 ouă, bătute Ingrediente umplutura: 150 g ciocolată albă 300 ml frişcă 150 g ciocolată amăruie 60 g unt Prepară aluatul pentru choux-uri, incălzeşte untul cu 200 […]
Eclere delicioase de casa
PrinteazaEclere delicioase de casa din: drojdie, zahăr, oua, untură sau margarină, lapte dulce, faina.
- 1 lingură drojdie
- 1 lingură zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură untură sau margarină
- 1 pahar lapte dulce
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 2 gălbenuşuri
- 1 l lapte dulce
- 2 linguri făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 pachet margarină
Mod de preparare:
Freci drojdia cu zahărul, adaugi apoi ouăle, untura, laptele şi făină cât cuprinde.
Din aluatul obţinut întinzi o foaie de 2 cm grosime, din care tai bucăţi (fâşii) pe care le rulezi pe un tub.
Prăjeşti aluatul în ulei sau untură.
Freci gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie, apoi adaugi treptat laptele şi făina.
Amesteci încontinuu până se îngroaşă compoziţia, iar la final iei de foc şi încorporezi Vâ pachet margarină.
Scoţi rulourile de pe tub, apoi le umpli cu crema răcită.
Le pudrezi cu zahăr şi le păstrezi la rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Minieclere sarate cu branza si morcov
Minieclere sarate cu branza si morcov din: apa, unt, oua, faina, sare, brânză de vaci, telemea, smantana, morcovi. Ingrediente pentru aluat: 250 ml apă 80g unt 4 ouă 150 g făină un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci 100 g telemea 3-4 linguri smântână 2 morcovi raşi Mod de preparare: Pentru aluat, […]
Pofta buna!