Extract de porc cu morcov si pastarnac
PrinteazaExtract de porc cu morcov si pastarnac din: oase de porc fără măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare.
- 4 kg oase de porc fără măduvă
- 300 g morcov
- 200 g ceapă întreagă
- 50 g păstârnac
- piper boabe
- pătrunjel verde (buchet)
- sare
Mod de preparare:
Toate produsele se pun la fiert într-o oală cu 10 litri de apă.
Când cantitatea de apă a scăzut la jumătate, se strecoară zeama şi se pune din nou la fiert la foc moale, până rămâne aproximativ un litru.
Extractul trebuie să aibă culoarea mierii, gustul şi aroma puternice şi o consistenţă aparte.
Se răceşte, se închide într-un borcan ermetic şi se păstrează la frigider.
In momentul folosirii, pentru a obţine supă se diluează cu apă clocotită în proporţie de 1 la 8.
Pofta buna!