Supă Cremă de Fazan din: fazan, ulei, ceapa, morcovi, telina, supa, smantana, dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Când vine vorba de preparatele culinare rafinate, supa cremă de fazan ocupă un loc special. Această supă cremoasă și bogată îmbină carnea delicată de fazan cu o selecție de legume, smântână și condimente, oferind o experiență gustativă de […]
Fazan copt cu vin
PrinteazaFazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 fazani
- 6-8 felii bacon afumat
- 1 morcov mare
- 1 tijă de ţelină
- 1/2 rădăcină mică de ţelină
- 400 ml vin alb parfumat
- 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr
- 100 ml rachiu de vin
- 400 ml smântână grasă
- 2-3 Unguri ulei
- 1 praf de boia dulce
- sare
- piper alb
Mod de preparare Fazan copt cu vin:
Se curăţă bine fazanii, se spală şi se şterg bine, inclusiv pe interior.
Se pudrează interiorul fazanilor cu sare, ienupăr pisat, piper alb şi se stropesc cu rachiu.
Se pudrează la exterior cu sare, piper şi boia, apoi se înfăşoară fazanii în felii de bacon care se leagă cu aţă.
Se toacă legumele, se pudrează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi se aşază pe fundul unei tăvi.
Se rumeneşc uşor fazanii, pe toate părţile (cât se poate), în ulei încins, într-o tigaie.
Se scot din tigaie şi se pun în tavă, peste legume. Se coace tava în cuptorul încins, la foc mic, circa 1 oră.
Apoi se toarnă peste fazani vinul şi smânţâna şi se mai lasă 10 minute la copt.
Se servesc porţii de friptură cu sosul din tavă bine strecurat.
Pofta buna!
Pofta buna!