Terina de fazan cu castane din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic. Ingrediente: 400 g castane congelate 400 ml bulion 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, dezosaţi, curăţaţi de piele 12 prune mari, fără sâmburi […]
Fazan inabusit cu legume
PrinteazaFazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 fazan de circa 2 kg
- 2 cepe
- 30 ml oţet
- 100 ml ulei de măsline
- 200 g ciuperci
- 2 linguri smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 morcov
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune fazanul curăţat la fezandat în apă cu puţin oţet, câteva ore.
Apoi se spală, se curăţă în interior şi se pune să fiarbă, acoperit pe trei sferturi cu apă, într-o cratiţă cu capac.
Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori fini. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mărunte.
Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc ceapa, morcovul şi ciupercile, apoi se adaugă peste fazan.
Se fierb împreună 50-60 de minute.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!
Terina de fazan din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic. Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din conservă 425 ml bulion de curcan sau pui 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, […]