supe

Supa de fazan cu smantana

Supa de fazan cu smantana din: fazan, costita, cimbru, ceapa, patrunjel, ulei, vin, faina, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune […]

Terina de fazan cu castane

Terina de fazan cu castane

Terina de fazan cu castane din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic.   Ingrediente: 400 g castane congelate 400 ml bulion 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, dezosaţi, curăţaţi de piele 12 prune mari, fără sâmburi […]

Terina de fazan

Terina de fazan

Terina de fazan din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic.     Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din conservă 425 ml bulion de curcan sau pui 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, […]

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti din: fazan, slanina, unt, cartofi, verdeata, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata   Mod de preparare: Se curăţă fazanul de pene fără a se opări şi cînd este bine curăţat […]

Fazan cu dovleac şi piper

Friptura de fazan cu vin – usor de preparat

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]

Fazan fript cu ciuperci

Fazan fript cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.   Ingrediente:   un fazan unt sare cartofi ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile […]

Carnea de fazan

Carnea de fazan – Până în secolul XVI, fazanii se creşteau în gospodării ca puii de găină. Carnea lor fragedă şi albă era deosebit de apreciată în perioada Renaşterii. O pereche de fazani gătiţi perfect pot constitui o experienţă culinară inegalabilă. Tot secretul stă în timpul de preparare, întrucât dacă este ţinută prea mult la […]

Fazan cu dovleac şi piper

Fazan normand

Fazan normand: Există nenumărate feluri de fazan normand. Mai mult, această reţetă a fost adaptată şi pentru carnea de pui. Renumitul Brillat-Savarin, fin cunoscător al artei culinare, a declarat că dintre toate păsările, fazanul beneficiază cel mai mult de pe urma procesului de fezandare; de altfel el a fost cel care a numit acest proces […]

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină […]

retete

Friptura de fazan cu lamaie

Friptura de fazan cu lamaie din: fazan fezandat, carne tocata, paine, vin, unt, sare, busuioc, lamaie, sare, piper, trufe negre sau ciuperci. Ingrediente: 1 fazan fezandat 300 g carne tocată (de pasăre sau de porc) 3 felii de pâine 1 pahar de vin alb dulce 2 linguri cu unt sare 1 lingură de busuioc crud […]

Fazan copt la ceaun

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan sau rata salbatica in vin dulce din: fazani sau rate salbatice, slanina afumata, ciuperci, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani sau 2 raţe (vânat cu pene) 400 g slănină afumată 1/2 kg ciuperci 1 linguri cu unt 1/2 l vin alb sau rose dulce 1 lingură cu sare piper boabe     Mod […]

Fazan cu varza

Fazan cu varza din: fazan, varza acra, untdelemn, slanina, vin alb, ceapa, boia, smantana. Ingrediente: un fazan mare 750 g varză acră 4 linguri untdelemn sau 60 g untură 100 g slănină afumată un pahar vin alb o ceapă mică roşie un vârf de cuţit boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: […]

Fazan copt la ceaun

Fazan copt la ceaun

Fazan copt la ceaun din: fazan, slanina, zeama de carne de pasare, coniac, untura, unt, sare. Ingrediente: un fazan 250 g de slănină 4 linguri de zeamă de carne de pasăre 2 linguri de coniac untură sau unt sare   Mod de preparare: Fazanul, curăţat, se sărează înăuntru şi se umple cu o lingură plină […]

Friptura de fazan cu slanina

Fazan inabusit

Fazan inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa, verdeata, sare, piper, fazan. Ingrediente: un fazan 100-150 g de slănină 250 ml de vin alb 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre) un morcov un pătrunjel o ceapă o legătură de verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Zarzavatul, curăţat şi […]

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Piept de fazan pane

Piept de fazan pane din: piept de fazan, faina, oua, pesmet, unt. Ingrediente: piept de fazan făină 2 ouă pesmet unt   Mod de preparare: Pieptul de fazan se taie în felii mai groase. Feliile se trec prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în unt. Se servesc cu unt proaspăt deasupra şi garnitură […]

Terina de fazan

Reteta fazan fript

Reteta fazan fript din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.   Ingrediente: un fazan unt sare cartofi ciuperci sau conopidă pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; […]

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti

Cum se prepara Fazan la cuptor (VIDEO)

Cum se prepara Fazan la cuptor – Carnea de fazan este mai slabă și mai delicată decât carnea de pui, având un gust ușor sălbatic, dar plăcut. Gătit la cuptor, fazanul capătă o crustă crocantă și o textură fragedă, iar aromele se dezvoltă în mod spectaculos, mai ales când este combinat cu condimente și legume. […]

Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan (VIDEO)

Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan din: paste, piept de fazan, ceapa, usturoi, ciuperci, rosii, smantana, branza, ulei, sare, piper, ierburi. Descoperiți un mod regal de a vă bucura de paste, combinându-le cu carne de fazan, pentru o masă cu adevărat memorabilă. Reprezintă o fuziune de gusturi fine, texturi plăcute și […]

Fazan fript

Fazan copt cu vin

Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper.   Ingrediente: 2 fazani 6-8 felii bacon afumat 1 morcov mare 1 tijă de ţelină 1/2 rădăcină mică de ţelină 400 ml vin alb parfumat 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr 100 ml rachiu de vin 400 ml […]

Reteta friptura de curcan la tava

Fazan inabusit cu legume

Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper.   Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper   Mod de preparare: Se pune […]

retete

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]

Fazan cu mujdei

Fazan cu mujdei din: fazan, usturoi, ulei, lamaie, piper, sare, pasta de tomate. Ingrediente: 1 fazan 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de ulei 1 lămâie piper sare 1/2 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: După ce a stat la marinare fazanul se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei […]

Cum se prepara fazanul fript

Cum se prepara fazanul fript: Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată. Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează […]

Fazan cu sos de mere

Fazan cu sos de mere din: fazan, prosciutto, bacon, vin alb, supa de fazanceapa, unt topit, mere, zahar, scortisoara, smantana lichida, unt, coniac, sare, piper.   Ingrediente:  1 fazan de 900gr 4 felii de prosciutto crudo sau bacon 1 pahar de vin alb 1 cana de supa de fazan 1 ceapa, tocata marunt 20 g […]

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Piept de fazan cu ficat

Piept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri.   Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g piept de fazan sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100 ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle […]

Fazan fript

Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine (video)

Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine din: fazan, unt, vin, ceapa, usturoi, paine, supa, sare, piper, ierburi. Descoperă o rețetă de fazan fript, îmbogățită cu un sos de pâine aromatic și plin de savoare, care transformă orice masă într-un festin memorabil. Fazanul, o carne de vânat fină și delicată, este combinat în […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos aromat de fazan

Sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper.   Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50 g ceapa […]

Fazan copt in vas de lut

Fazan copt in vas de lut

Fazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare, piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac, usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu, supa de pui si zahar. Ingrediente: 2 fazani, legati 1 lingura de faina normala, asezonata cu sare si piper 50 ml de ulei vegetal 2 felii […]

Pateu de fazan cu foie gras

Pateu de fazan cu foie gras

Pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de gelatina, sare si piper.   Ingrediente: 1 fazan 100 g piept de porc 350 g ceafă de porc dezosată 200 g foie gras de raţă, semi- preparat 1 prapur de […]

Bors de fazan

Bors de fazan din: fazan, telina, ceapa, cimbru, piper, sare, apa, bureti, marar, smantana. Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantana   Mod de preparare Bors de fazan: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin […]

Supa de fazan

Supa de fazan din: fazan, costita, cimbru, ceapa, patrunjel, ulei, supa, apa, vin rosu, faina, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Supa […]

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi din: fazan, varza, slanina, parizer, ou, franzela, ceapa, sare, piper, cimbru, untura, cartofi, patrunjel, bureti, otet.   Ingrediente: 1 fazan 1,200 kg varza creaţă 180 g slănină afumată 200 g parizer 1 ou 1 felie franzelă 4 fire ceapă verde sare […]