Felii de friptura de vitel in sos de ton
PrinteazaFelii de friptura de vitel in sos de ton din: morcov, praz, vin, supa de legume, foaie de dafin, boabe de piper, sare, ceafa de vitel, oua, ton, fileuri de ansoa, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline, piper.
- 1 morcov
- 1/2 fir praz
- 125 ml vin alb sec
- circa 500 ml supa de legume
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
- sare
- 500 g ceafa de vitel
- 2 oua
- 150 g ton in suc propriu (conserva)
- 3 fileuri de ansoa
- 2 linguri maioneza
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- piper
Mod de preparare:
Se taie mărunt legumele. Se dau în fiert cu 500 ml apă, vin, supă, foaie de dafin şi boabe de piper; se sărează.
Se spală carnea, se şterge şi se pune în zeamă; trebuie să fie bine acoperită; dacă nu ajunge zeama, se mai adaugă supă.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 min. Se lasă să se răcească. Se fierb ouăle 10 min., se decojesc şi se taie jumătăţi. Se scot gălbenuşurile (albuşurile nu se folosesc).
Se pasează gălbenuşurile fierte cu ton, sardele şi maioneză; se adaugă suc de lămâie, ulei şi puţină zeamă, până ce sosul capătă o consistenţă cremoasă.Se sărează şi se piperează.
Se taie carnea felii, perpendicular pe fibre. Se serveşte cu sosul de ton, eventual garnisită cu capere şi măsline.
Felii de friptura de vitel in sos de ton
Pofta buna!
Interesanta reteta, friptura de vitel cu sos de ton…