File de crap cu roşii şi ciuperci
PrinteazaFile de crap cu roşii şi ciuperci
- 4 fileuri de crap
- 4 roşii
- 500g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 1lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- 150ml ulei
- 1 crenguţă cimbru
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se presară fileurile cu sare şi piper, după care se trec prin făină.
Se prăjesc în l00ml ulei încins. După ce s-au rumenit bine pe toate părţile, se scot pe o farfurie.
Se căleşte ceapa tocată mărunt, până ce se rumeneşte uşor. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc până ce se evaporă toată zeama pe care o lasă. Se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, se adaugă crenguţa de cimbru şi ardeiul gras tăiat în cubuleţe.
Se condimentează dacă mai este nevoie, se pune în tigaie şi peştele prăjit, se acoperă cu un capac şi se lasă să mai fiarbă 10 minute la foc mic.
Se serveşte fileul de crap cu ciuperci şi sos din tigaie şi se ornează cu felii de lămâie
Pofta buna!
Este foarte buna reteta