File de crap la cuptor cu usturoi din: file de crap, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g file de crap 300 ml smântână de gătit 2 căţei de usturoi zeama de la 1/2 lămâie sare piper ulei verdeaţă Mod de preparare: Spală peştele, zvântă-l şi asezonează-l cu sare şi piper. Rumeneşte-l pe […]
File de crap cu rozmarin si busuioc
PrinteazaFile de crap cu rozmarin si busuioc din: crap salbatic, lamaie, portocala, sos de soia, ulei de masline, rozmarin, radacina de ghimbir, coriandru, busuioc, piper alb, patrunjel, sare.
- 4 fileuri (circa 600 g) de crap salbatic
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 4 linguri sos de soia
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 crenguta de rozmarin proaspat
- 2-3 cm radacina de ghimbir
- 1 lingurita coriandru pisat
- 1/2 lingurita busuioc
- piper alb macinat
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Decojeşti rădăcina de ghimbir şi o dai pe răză- toarea mică.
Pregăteşti un amestec din zeama de portocală şi de lămâie, rozmarinul tăiat foarte mărunt, coriandrul pisat, ghimbirul ras, sosul de soia, uleiul de măsline, busuioc, sare şi piper după gust.
Speli bine fileurile şi le laşi să se macereze în acest amestec, în frigider, pentru 3 ore.
Asezi fileurile într-o formă termorezistentă şi torni peste ele amestecul în care le-ai păstrat la macerat.
Acoperi vasul cu folie şi îl dai la cuptor 30 de minute. îndepărtezi folia şi rumeneşti peştele pentru încă 10 minute.
Serveşti preparatul ca atare, cu garnitură de orez sau cu legume.
File de crap cu rozmarin si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
File de crap cu sos de soia si miere
File de crap cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3 linguri de miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lămâie piper alb măcinat sare Mod de preparare: Speli fileurile, apoi le laşi să se […]
Pofta buna!