File de somon cu verdeturi
PrinteazaFile de somon cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon
- ulei de măsline pentru uns
- 1 lămâie feliată
- 1 legătură de mărar tocat
- 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire
- 6 linguri de vin alb
Pentru maioneza:
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă muştar de Dijon
- 450 ml ulei
- 2 linguri de oţet din vin alb
- 1 lingură suc de lămâie
- verdeaţă (mărar, pătrunjel şi tarhon, tocate mărunt)
Mod de preparare:
File de somon cu verdeturi: Fileurile de somon trebuie să fie fără piele şi fără oase. încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4.
ia o bucată mare de folie de aluminiu şi se unge uşor cu ulei. Se pune un file de somon pe folie şi se împrăştie feliile de lămâie, mărarul şi jumătate din cantitatea de fenicul; se asezonează bine.
aşază al doilea file deasupra, cu partea curbată în sus. Se asezonează şi se stropeşte cu vin. Se acoperă cu o a doua folie de aluminiu şi se îndoaie marginile pentru a închide somonul într-un pachet.
Selasă deoparte 10 minute.
In timp ce se face somonul, se prepară maioneza. Se pun gălbenuşurile şi muştarul într-un vas de mărime medie, adăugând un vârf de sare, dacă preferi.
toarnă uleiul într-o carafă, deoarece va fi nevoie de un flux constant şi controlat de ulei. Se amestecă puţin gălbenuşurile şi se toarnă ulei foarte încet în timp ce se continuă amestecarea.
adaugă ulei în continuare. Când începe să se contureze maioneza, uleiul poate fi adăugat mai repede. Se continuă până se adaugă tot uleiul.
Când maioneza e gata, se amestecă încet oţetul şi sucul de lămâie după gust. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se adaugă verdeaţa tocată. Se păstrează la rece până când este gata somonul.
presară mărar şi se ornează cu felii de lămâie.
Pofta buna!