File de vitel in foitaj
PrinteazaFile de vitel in foitaj din: foitaj, ardei, file de vitel, sare, piper, spanac, file de porc, bacon, ou.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
- 450 g foitaj congelat
- 5 ardei graşi
- 500 g file de viţel
- sare
- piper
- 500 g frunze de spanac
- 1 kg file de porc
- 2 linguri unt topit
- 100 g bacon
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat.
Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l cuburi şi pasaţi-l cu 1 -2 linguri de apă. Daţi-l printr-o strecurătoare şi încorporaţi-l în carnea tocată de viţel, apoi săraţi totul şi piperaţi.
Pregătiţi spanacul, înmuiaţi-l în apă cu sare, puneţi-l într-o strecurătoare, turnaţi apă rece peste el, apoi scurgeţi-l.
Condimentaţi carnea de porc şi prăjiţi-o în untul topit. Lăsaţi-o să se răcească, apoi înveliţi-o în bacon.
Aşezaţi frunzele de spanac una peste cealal tă pe o folie alimentară.
Aşezaţi carnea peste ea şi înfăşuraţi-o în folie. Incingeţi cupto rul la 200°C. Aşezaţi foile blatului suprapuse, una lângă cealaltă şi întindeţi-le.
Puneţi o fâşie deoparte pentru ornat.
Puneţi jumătate din carnea tocată în mijloc, apoi aşezaţi fileul. Intindeţi restul de carne tocată, rulaţi fileul în foitaj.
Bateţi gălbenuşul cu apă. Ungeţi blatul ruladei, iar din aluatul păstrat decupaţi steluţe, ungeţi-le cu restul gălbenuşului şi aşezaţi-le pe ruladă.
Aşezaţi-o pe o hârtie de copt 30-35 de minute.
Pofta buna!