din: hribi, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Hribii aduc o aromă specifică și sunt bogati în nutrienți. Usturoiul și pătrunjelul completează gustul acestora și oferă un contrast plăcut de arome. Această rețetă este ideală pentru iubitorii de ciuperci și pentru cei care doresc o opțiune vegetariană […]
Fileuri de peşte cu legume şi sos picant
PrinteazaFileuri de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia)
- 1 lingurita boabe de piper de diferite culori
- 1 foaie de dafin
- otet din vin alb
- 4 buchetele de broccoli
- 4 buchetele de conopida
- 8-12 verze de Bruxelles
- 4-8 morcovi noi, mici
- 4 linguri maioneza
- 4 linguri iaurt simplu
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- zeama de lamaie
- 2 catei de usturoi, bine zdrobiti
- sare si piper alb macinat
Mod de preparare:
Fileuri de peşte cu legume şi sos picant: Fierbeţi peştele împreună cu boabele de piper şi foaia de dafin, în apă clocotită cu sare şi puţin oţet.
Scoateţi peştele cu spumiera şi lăsaţi-1 să se răcească. Fierbeţi legumele „al dente”, în apă cu sare. Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcească.
Amestecaţi bine maioneza cu iaurtul, muştarul şi usturoiul. Săraţi, piperaţi şi acriţi cu zeamă de lămâie, după gust.
Serviţi peştele şi legumele, acoperite cu sos.
Pofta buna!
Dieta Paleo – Meniu pentru 7 zile
Meniu pentru sapte zile. Dieta paleo se concentrează pe alimente întregi, neprocesate, similare cu cele consumate de strămoșii noștri din epoca paleolitică. Aceasta include carne, pește, ouă, legume, fructe, nuci și semințe, excluzând alimentele procesate, cerealele, leguminoasele și produsele lactate. Iată un exemplu de meniu pentru o săptămână în cadrul dietei paleo: […]