Fish fingers in pesmet
PrinteazaFish fingers in pesmet din: file de peste, oua, faina, mustar, lamaie, mac, pesmet, sare, piper.
- 1 file de peşte
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă muştar iute
- zeamă de lămâie
- 50 g mac
- 50 g pesmet
- sare
- piper negru măcinat
- ulei de prăjit
Mod de preparare:
Curăţă peştele de aripioarele, dorsale, şiră şi oase şi taie-l în fâşii de 1 cm grosime. Freacă-l cu sare şi piper.
Bate ouăle cu un praf de sare, făină şi muştar. Adaugă zeama de lămâie şi amesteca.
Tăvăleşte peştele prin macul amestecat cu pesmet de mai multe ori, ca să se prindă bine. Prăjeşte-le în baie de ulei încins până se rumenesc, scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte cu cartofi prăjiţi.
Pofta buna!