Flan cu fructe
PrinteazaFlan cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara, fructe.
- 6 galbenusuri
- un l lapte
- 200 g zahar
- 65 g amidon
- o lamaie
- un baton scortisoara
- 250 g fructe congelate
Mod de preparare:
Laptele şi zahărul se pun într-o oală cu coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară. Se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere, apoi se retrage de pe foc. Amidonul şi 50 ml lapte se amestecă, iar gălbenuşurile se pun în restul laptelui fiert şi se aşază din nou pe foc.
Se adaugă amidonul desfăcut cu lapte şi se fierb aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. In mai multe vase mici se pun fructele decongelate şi scurse, se toarnă crema fiartă şi se lasă să se răcească.
In momentul servirii se presară cu zahăr care se topeşte cu un aprinzător lung de aragaz.
Flan cu fructe
Pofta buna!