Burger de Miel cu Mentă din: carne de miel, menta, usturoi, ceapaou, pesmet, sare, piper, chifle. Burgerul de miel reprezinta o reinterpretare sofisticată a clasicului burger, aducând un suflu nou prin combinarea cărnii de miel savuroase cu prospețimea mentei. Această rețetă promite o experiență culinară de neuitat, perfectă pentru a impresiona la orice grătar sau […]
Flanc de porc cu salvie si mere
PrinteazaFlanc de porc cu salvie si mere din: sare, flanc de porc, usturoi, cidru de mere, mere, salvie, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g sare grunjoasă
- 5 kg flanc de porc
- 2 căpăţâni de usturoi întregi
- 500 ml cidru de mere
- 8 mere mici
- o mână de salvie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Presară sarea într-o farfurie întinsă. Pune carnea de porc cu pielea în jos şi las-o aşa la frigider, peste noapte.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Taie căpăţânile de usturoi şi pune-le într-o tavă.
Toarnă cidrul. Şterge sarea de pe flanc cu un prosop de bucătărie curat. Foloseşte un cuţit bine ascuţit pentru cresta pielea deasupra.
Pune carnea cu pielea în jos peste usturoi. Coace-o timp de 3 ore.
Scoate tava şi pune merele şi salvia. Mai coace 30-45 minute la 180°C, sau până când pielea devine aurie şi crocantă. Serveşte.
Flanc de porc cu salvie si mere
Pofta buna!
Ceai de Levănțică și Calendula
Ceai de Levănțică și Calendula din: flori de levantica, flori de calendula, apa. Este o băutură aromatică și vindecătoare, recunoscută pentru proprietățile sale calmante atât pentru minte, cât și pentru corp. Levănțica, cu aroma sa distinctă și relaxantă, se combină armonios cu calendula, care este apreciată pentru efectele benefice asupra pielii și digestiei. Acest ceai […]