Flori de dovlecei la cuptor
PrinteazaFlori de dovlecei la cuptor din: flori de dovlecei, sunca, mozzarella, parmezan, ulei, usturoi, sare, piper.
- 12 flori tinere şi proaspete de dovlecei
- 100 g şuncă de Praga
- 200 g mozzarella
- 1 ou
- 50 g parmezan ras
- 4 linguri ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Se curăţă florile cu un şervet de bumbac, se elimină pistilul din interior şi se spală florile. Se taie bucăţele şunca şi brânza moale şi se amestecă cu oul, brânza rasă, sare, piper, usturoi şi : pătrunjel tocate fin.
Se umple fiecare floare cu compoziţia formată şi se închid cu fâşiuţe de şuncă.
Se încinge cuptorul la 180°C. Intr-o tavă unsă cu ulei se j dispun florile una lângă alta, picurând câte puţin ulei deasupra fiecărei flori de dovlecel.
Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!